• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τα σχολεία δεν είναι ούτε φυλακές, ούτε άθλια ριάλιτι των ΜΜΕ!

May 11, 2022 113

«Τα σχολεία δεν είναι φυλακές» - Η σχολική επιτροπή αποφάσισε αυθαίρετα στην τοποθέτηση καμερών, με πρόσχημα την καλύτερη φύλαξη του συγκροτήματος - Να τοποθετηθούν στα σχολεία οι φύλακες που προσλήφθηκαν στο δήμο Ζωγράφου ζητούν οι εκπαιδευτικοί
Την απόφαση της σχολικής επιτροπής να εγκαταστήσει αυθαίρετα κάμερες στο 1ο ΓΕΛ και 1ο Γυμνάσιο Ζωγράφου καταγγέλλει η ΣΤ' ΕΛΜΕ Αθήνας, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή ελήφθη ενάντια στη γνώμη των συλλογικών φορέων, όπως της Ένωσης Γονέων, των συλλόγων διδασκόντων και της μαθητικής κοινότητας.

 

Όπως αναφέρει, «ο δήμος Ζωγράφου ξοδεύει τα χρήματα των δημοτών για να μετατρέψει τα σχολεία σε αρένα Big Brother, ενώ την ίδια στιγμή κωλυσιεργεί απέναντι σε μονίμως εκκρεμή θέματα απαραίτητων κτιριακών εγκαταστάσεων, αναλώσιμων για τη λειτουργία των σχολείων, εξασφάλισης απαραίτητου μόνιμου προσωπικού: βοηθητικού, φύλαξης, καθαριότητας, αλλά και ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων με 15μελή τμήματα. Συμπέρασμα; Βρήκε το Δούρειο Ίππο, που έψαχνε καιρό τώρα για να πετύχει την τοποθέτηση καμερών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Το ΔΣ της ΣΤ` ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ζωγράφου να εγκαταστήσει κάμερες στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου ΓΕΛ και 1ου Γυμνασίου Ζωγράφου. Επισημαίνεται πως παρά την αντίθετη γνώμη συλλογικών φορέων, όπως η ΣΤ` ΕΛΜΕ, η Ένωση Γονέων, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και οι μαθητικές κοινότητες, η Σχολική Επιτροπή προχώρησε αυθαίρετα στην τοποθέτηση καμερών, με πρόσχημα την καλύτερη φύλαξη του συγκροτήματος. Σχετικά με την τοποθέτηση καμερών είχε προηγηθεί, το Δεκέμβριου του 2021, η ακύρωση αντίστοιχης απόφασης έπειτα από τη σθεναρή αντίσταση των καθηγητών και των γονέων του συγκροτήματος του 5 ου ΓΕΛ και του 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων μας ενημέρωσε πως καταψήφισε στη σχολική επιτροπή την τοποθέτηση καμερών, ενώ αντίθετα διευθυντές σχολείων που συμμετέχουν σ` αυτή, την υπερψήφισαν.

Σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των σχολείων, το ΔΣ της ΣΤ’ ΕΛΜΕ πήρε θέση και για τους 8 φύλακες που προσλήφθηκαν στο Δήμο Ζωγράφου και ζήτησε να τοποθετηθούν άμεσα στα σχολεία της περιοχής και όχι σε άλλες θέσεις, με προτεραιότητα σε αυτά που λειτουργούν με απογευματινά μαθήματα. Οι κάμερες υποτίθεται ότι μπαίνουν στο προαύλιο του σχολείου για να καταγράφουν τις ύποπτες κινήσεις σε ώρες που δεν θα γίνονται μαθήματα. Με αυτό τον τρόπο όμως, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος, ώστε αύριο να καταγράφουν και σε ώρες λειτουργίας του σχολείου, τους μαθητές που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες στη μόρφωσή τους, τους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τους Συλλόγους Γονέων που αγωνιούν για το σχολείο των παιδιών τους.

Ο Δήμος Ζωγράφου ξοδεύει τα χρήματα των δημοτών για να μετατρέψει τα σχολεία σε αρένα Big Brother, ενώ την ίδια στιγμή κωλυσιεργεί απέναντι σε μονίμως εκκρεμή θέματα απαραίτητων κτιριακών εγκαταστάσεων, αναλώσιμων για τη λειτουργία των σχολείων, εξασφάλισης απαραίτητου μόνιμου προσωπικού: βοηθητικού, φύλαξης, καθαριότητας, αλλά και ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων με 15μελή τμήματα.

Συμπέρασμα; Βρήκε το Δούρειο Ίππο, που έψαχνε καιρό τώρα για να πετύχει την τοποθέτηση καμερών. Επίσης, ερωτηματικά γεννιούνται σχετικά με το ποιος θα χειρίζεται αυτές τις κάμερες, πού θα καταγράφεται το υλικό, ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτό, αλλά και ποιος και με ποια κριτήρια θα αποφασίζει την έναρξη και διακοπή της καταγραφής καθημερινά. Ακόμα περισσότερο, ποια είναι η παιδαγωγική αρχή που επιτρέπει στον οποιονδήποτε να καθιστά τη ζωή μαθητών και καθηγητών αντικείμενο καταγραφής; Ποια είναι η παιδαγωγική αρχή που διδάσκει στα παιδιά ότι κάποιος επιτρέπεται και να τα παρακολουθεί ή και να μαζεύει στοιχεία για αυτά. Το ΔΣ της ΣΤ` ΕΛΜΕ δεν πρόκειται να δεχτεί να κατασκοπεύονται παιδιά και εκπαιδευτικοί στους χώρους του σχολείου.

Τα σχολεία δεν είναι ούτε φυλακές, ούτε άθλια ριάλιτι των ΜΜΕ. Είναι χώροι νεανικής δημιουργίας, μάθησης, εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης των παιδιών.

Ζητάμε εδώ και τώρα να απομακρυνθούν οι κάμερες από τα συγκεκριμένα σχολεία, ώστε να οδηγηθούμε ειρηνικά στο τέλος των μαθημάτων και των εξετάσεων, χωρίς ένα ακόμα βάσανο μετά από μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search