• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Aντιπολεμική συγκέντρωση στις 12/5 - 6.30 μμ - Κάλεσμα εκπαιδευτικών

May 12, 2022 385



Σε αντιπολεμική συγκέντρωση, μετά την κατάθεση της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις από την κυβέρνηση στην Βουλή, καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα, ενώ ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Η αντιπολεμική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 18:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Προς: τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας, συντονιστές σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας


Αντιπολεμική Συγκέντρωση Πέμπτη 12 Μάη στις 6.30μμ πλ. Κλαυθμώνος

Ενάντια στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας-Πάλη για Ειρήνη και Φιλία των λαών-Όχι στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις
Αντιπολεμικός συναγερμός πρέπει να σημάνει στον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και όλο τον λαό μετά την κατάθεση της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις από την κυβέρνηση στην Βουλή, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί στην Βουλή την Πέμπτη 12 Μάη.

Μαζικά οι εργαζόμενοι απαιτούμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους.

Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα προϊόντα και ρεύμα - αέριο-φωτιά, εμπλέκουν περισσότερο τον λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.
Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο αντιποίνων.

Το ελληνικό κράτος μπαίνει ακόμα πιο επιθετικά στη διεκδίκηση μιας ανώτερης περιφερειακής θέσης στην περιοχή, προσβλέποντας στην ευρύτερη αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου, γεωπολιτικά και οικονομικά, στο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών για τις ΑΟΖ και τους ενεργειακούς και εμπορικούς δρόμους, μέσα στο νέο πλαίσιο που δημιουργεί η πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή μας μετά και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Για λογαριασμό της πλουτοκρατίας που τρέχει να πάρει κομμάτι από τη λεία, όπως οι εφοπλιστές για τις μπίζνες για το αμερικάνικο LNG που θα ακριβοπληρώσει ο λαός, οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά μπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτός ο δρόμος είναι βαμμένος με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Παλαιστίνης, της Συρίας. Σφαγών που οι λαοί εκεί πλήρωσαν με το αίμα τους και κύματα προσφύγων, ενώ οι λαοί των υπόλοιπων χωρών πλήρωσαν και πληρώνουν με την ακρίβεια, τις μειώσεις μισθών, τον αυταρχισμό στο όνομα "των ανθρωπιστικών" πολέμων του ιμπεριαλισμού.

Οι επικλήσεις τους στο συναίσθημα με λέξεις όπως "δημοκρατία", "ελευθερία", "αντιφασισμός", "αλληλεγγύη" είναι τόσο υποκριτικές όσο και όταν μιλάνε για προστασία του λαού μας από την πανδημία ή την ακρίβεια.
Η συναίνεση των αστικών πολιτικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, εθνικιστές) στην πρόσδεση στο ιμπεριαλιστικό άρμα των ΗΠΑ δεν είναι τυχαία, εκφράζει τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου για γεωπολιτική αναβάθμιση και οικονομικά κέρδη στην περιοχή, μέσω της ανάδειξης του ελληνικού κράτους σε «καλό στρατιώτη» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, παρόχου ασφαλείας στις πολυεθνικές. Και με αυτό τον τρόπο η ελληνική αστική τάξη διεκδικεί να κερδίσει πόντους στον ανταγωνισμό της με την τουρκική για τις ΑΟΖ και τα συμφέροντά τους, σε ένα ανταγωνισμό άδικο και επιθετικό και από τις δύο πλευρές, όπου οι λαοί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν παρά μόνο να πληρώσουν ακόμη και με αίμα για τα κέρδη τους.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Διεκδικούμε ακόμη πιο μαζικά και μαχητικά:

 Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
 Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
 Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, διάλυση της επιθετικής λυκοσυμμαχίας. Ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.
 Κάτω η φιλοπόλεμη πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και στην οποία συναινούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, εθνικιστές.
 Η αντιπολεμική πάλη των λαών μοναδική απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο, διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων.
Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

Καλούμε στην κινητοποίηση ενάντια στην επικίνδυνη ελληνοαμερικανική συμφωνία την Πέμπτη 12 Μάη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στην Βουλή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search