• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ως εδώ! Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς! Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια!

May 12, 2022 76

Αυξήσεις στου μισθούς και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης του συλλόγου «Ο Αριστοτέλης» των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε.

«Είμαστε οι αναπληρωτές/τριες που όταν πληρώνουμε το ενοίκιο και το ρεύμα του σπιτιού μας, προσπαθούμε να βρούμε κάποιον τρόπο να περάσει ο υπόλοιπος μήνας χωρίς μισθό. Είμαστε οι δάσκαλοι/ες νηπιαγωγοί/ίνες που τρέμουμε κάθε φορά που φτάνει ο φάκελος με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και των υπολοίπων ιδιωτών παρόχων. Που βγαίνουμε από το σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να καταλάβουμε πώς πληρώσαμε τόσα πολλά, παίρνοντας τόσο λίγα. Που αγωνιούμε αν το σχεδόν άδειο ντεπόζιτο της βενζίνης θα μας φτάσει για να πάμε και να γυρίσουμε από τα σχολεία μας. Που δεν αντέχουμε άλλο με τη διαρκή καταλήστευση και την συνεχή φτωχοποίηση» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης του συλλόγου «Ο Αριστοτέλης» των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Π.Ε.:

Ως εδώ! Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς! Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια!

 

Ο εφιάλτης της ακρίβειας που εξαφανίζει μέχρι τα μέσα του μήνα τους μισθούς μας, ήρθε για να μείνει. Είναι η νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης. Την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Μια πολιτική που οδηγεί στο ξεπούλημα υποδομών και φυσικού περιβάλλοντος, την παραχώρηση σε ιδιώτες κάθε δημόσιας υπηρεσίας καθώς και της κοινωνικής ασφάλισης. Το λεγόμενο «επιτελικό κράτος», δεν δίνει φράγκο για εκπαιδευτικούς, γιατρούς και ΜΕΘ, για πυροσβέστες και εκχιονιστικά. Διαλύει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και την δημόσια παιδεία. Χαρίζει όμως, πακτωλό δις σε ημέτερους, καταργεί τη φορολογία του μεγάλου πλούτου, φορτώνει το δημόσιο χρέος με εξοπλισμούς και καταστέλλει ή συκοφαντεί προληπτικά κάθε αγωνιστική κινητοποίηση.

Μας λένε ότι για τις τρομακτικές αυξήσεις στο ρεύμα με λογαριασμούς που μπορεί πλέον να φτάσουν ακόμα και στο ύψος των μισθών μας, την ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, που δυσχεραίνουν τον αγώνα για καθημερινή αξιοπρεπή επιβίωση, δεν φταίνε αυτοί.  Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να τα ρίξει όλα στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία,  και γενικότερα προσπαθεί να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος.

Μας λένε ότι έτσι θα είναι η ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας από εδώ και πέρα. Με αύξηση κοροϊδία στον κατώτατο μισθό, που ήδη την έχει εξαφανίσει ο πληθωρισμός, με αλώβητα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που ελέγχουν την ενέργεια και των αλυσίδων σουπερμάρκετ που θησαύρισαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Με ψεύτικες εξαγγελίες για υποτιθέμενο πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και επιδόματα, που ουσιαστικά αφήνουν αλώβητο τον μηχανισμό που δημιούργησε και θα δημιουργεί και στο μέλλον λογαριασμούς, που η μεγάλη πλειοψηφία θα δυσκολεύεται πολύ για να καλύψει. Και όλα αυτά μαζί με γελοιότητες που εκστόμισαν τα πρωθυπουργικά χείλη όπως ότι «η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ», γαρνιρισμένες με  νουθεσίες στους καταναλωτές να μειώσουν την ένταση των air condition, επαναφέροντας ουσιαστικά και σε αυτόν τον τομέα την περιβόητη «ατομική ευθύνη». Μόνο που η ατομική ευθύνη, προσπαθεί να αθωώσει την κυβέρνηση και τις πολιτικές της και να μεταθέσει το φταίξιμο σε όλους και όλες μας.

Ό,τι όμως και να μας λένε, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά. Γιατί δεν ζούμε σε ένα γυάλινο πύργο. Δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να τα φέρουμε βόλτα. Είμαστε οι αναπληρωτές/τριες που όταν πληρώνουμε το ενοίκιο και το ρεύμα του σπιτιού μας, προσπαθούμε να βρούμε κάποιον τρόπο να περάσει ο υπόλοιπος μήνας χωρίς μισθό. Είμαστε οι δάσκαλοι/ες νηπιαγωγοί/ίνες που τρέμουμε κάθε φορά που φτάνει ο φάκελος με τον λογαριασμό της ΔΕΗ και των υπολοίπων ιδιωτών παρόχων. Που βγαίνουμε από το σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να καταλάβουμε πώς πληρώσαμε τόσα πολλά, παίρνοντας τόσο λίγα. Που αγωνιούμε αν το σχεδόν άδειο ντεπόζιτο της βενζίνης θα μας φτάσει για να πάμε και να γυρίσουμε από τα σχολεία μας. Που δεν αντέχουμε άλλο με τη διαρκή καταλήστευση και την συνεχή φτωχοποίηση.

Φτάνει πια!

Είμαστε ήδη στον δωδέκατο χρόνο από το ξέσπασμα της κρίσης. Σε αυτά τα δώδεκα χρόνια, όλα έχουν γίνει πανάκριβα. Οι τιμές σε όλα τα απαραίτητα αγαθά για την καθημερινότητά μας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Την αντίθετη πορεία έχουν οι μισθοί μας. Αρχικά μείωσή τους και κλέψιμο των δώρων και στη συνέχεια καθήλωση σε αυτό το απαράδεκτα χαμηλό ύψος, που δεν επαρκεί πλέον ούτε για την κάλυψη των πιο στοιχειωδών μας αναγκών. Διεκδικούμε σοβαρές αυξήσεις στους μισθούς μας και όχι κοροϊδία. Αυξήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας όπως αυτές διαμορφώνονται από την εποχή που ζούμε. Μια εποχή που οι εργαζόμενοι/ες παράγουμε το σύνολο του κοινωνικού πλούτου, που όμως τον καρπώνεται μια οικτρή μειοψηφία παρασίτων και εκμεταλλευτών.

Απαιτούμε τώρα:

-Πραγματικές αυξήσεις για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας για ζωή με αξιοπρέπεια. Επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αφορολόγητο 12.000 ευρώ.

-Ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια. Να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία χωρίς αποζημίωση όλες οι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας υπό εργατικό-κοινωνικό έλεγχο. Τέρμα στα χρηματιστήρια ενέργειας. Πλαφόν στις τιμές. Τιμές προσιτές για όλο το λαό για ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα, κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη και του ΕΝΦΙΑ.

 

-Κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, στη θέρμανση, στα τιμολόγια κοινωνικής ωφελείας. Διαγραφή των χρεών, κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος ή νερού των λαϊκών νοικοκυριών. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο και ο συσσωρευμένος πλούτος.

-Ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης εργοδοσίας, για να σταματήσει ο πόλεμος, για ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ:

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για να καλυφθούν ΤΩΡΑ όλα τα κενά σε ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης ΚΑΙ στην παράλληλη στήριξη! Κατάργηση εδώ και τώρα του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και των 3μηνιαίων αναπληρωτών, κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Κατάργηση του προσοντολογίου του ΣΥΡΙΖΑ του αέναου κυνηγητού μορίων για μια θέση στον πίνακα της αναπλήρωσης και του ν. 4692/20 της Κεραμέως/Καμία σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ

-Πλήρη κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και των εργαζόμενων μητέρων. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και εκμετάλλευση και σε κάθε είδους διακρίσεις, σεξιστικές, βίαιες και προσβλητικές συμπεριφορές.

- Μείωση του ωραρίου των νηπιαγωγών. Μείωση του διδακτικού ωραρίου στους εκπαιδευτικούς Καμιά παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων.

-Όχι στο σχολείο της αγοράς – όχι στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση με την αξιολόγηση και τις εξετάσεις (PISA, τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ).  

-Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο για ρεύμα, ενέργεια, υπηρεσίες φτηνές για όλο το λαό.

-Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search