• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Kατάληψη σε σχολείο μετά την επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικούς - Τι ζητάνε οι γονείς

May 13, 2022 819

Μετά την επίθεση γονέα σε τρεις εκπαιδευτικούς του 11ου δημοτικού σχολείου Λάρισα, οι γονείς των μαθητών προχώρησαν σήμερα νωρίς το πρωί σε δίωρη συμβολική κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό. 

Ο γονέας επιτέθηκε επιτέθηκε σε τρεις εκπαιδευτικούς, στέλνοντας μάλιστα τον έναν εξ αυτών στο νοσοκομείο μετά το γρονθοκόπημα, γεγονός που αναστάτωσε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα στη Λάρισα. Η διαμαρτυρία είναι ειρηνική και συνεχίζεται σε ήρεμο κλίμα, ενώ διακριτική και από απόσταση είναι η παρουσία της αστυνομίας.

 

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, από το υπουργείο Παιδείας έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός εκ των τριών εκπαιδευτικών. Ο πατέρας του μαθητή επιτέθηκε στους δασκάλους υποστηρίζοντας ότι επέστρεψε σπίτι μετά το σχολείο έχοντας αμυχή στο πρόσωπό του.

Μια αμυχή, γρατζουνιά δηλαδή, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Δασκάλων κ. Παπαποστόλου, μπορεί απλά να οφείλεται από παιχνίδι των παιδιών στα διαλλείματα.

Να σημειωθεί πως γονέας που επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου, καθώς μετά το περιστατικό… έγινε άφαντος.

Σε μαρτυρία του ο Υποδιευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας όπου έγινε το περιστατικό ξυλοδαρμού τριών καθηγητών από γονέα μαθητή, ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Παναγιώτου εξιστορεί τι ακριβώς έγινε.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Την περασμένη Τετάρτη γύρω στη 1.20, είχαν φύγει τα παιδιά, εγώ τακτοποιούσα μέσα τον χώρο, βλέπω τότε από την τζαμαρία ότι κάποιος κύριος μπήκε στον αύλειο χώρο και επιτέθηκε σε έναν συνάδελφό μου. Επιτέθηκε κατευθείαν με μπουνιές και φώναζε «ποιος χτύπησε το παιδί», τότε βγήκα και εγώ έξω για να προσπαθήσω να τον ηρεμήσω αλλά εκείνος άπλωνε χέρι για να χτυπήσει όποιον και να πλησίαζε. Χωρίς να κάνει διάλογο. Ήρθε και ο γυμναστής του σχολείου για να βοηθήσει, όμως ο κύριος αυτός συνέχιζε μαινόμενος να χτυπάει. Φτάσαμε μέσα στο αίθριο του σχολείου και εκεί χτύπησε άσχημα τον γυμναστή και στο πρόσωπο και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει και να πέσει κάτω. Καλέσαμε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Του είπα να καθίσει ήρεμα να μιλήσουμε μέχρι να έρθει η αστυνομία. Εκείνος όμως μόλις άκουσε αστυνομία, άρχισε να φωνάζει, να βρίζει και να απειλεί. Μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε. Ήρθε η αστυνομία δηλώσαμε τα στοιχεία και αυτεπάγγελτα, έγινε μήνυση και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει καν το περιστατικό που λέει ο ίδιος ο γονέας ότι έγινε. Δεν καταλαβαίναμε τι έλεγε. Το παιδάκι είχε βέβαια μια αμυχή στο μέτωπο, αλλά να πούμε ότι το παιδί επειδή ήταν από άλλο τμήμα, του είπε ο εκπαιδευτικός πέρνα έξω από την αίθουσα. Στην συνέχεια το παιδί ήταν σκυμμένο πάνω από την κλειδαρότρυπα ή κάτι τέτοιο, πήγε ο δάσκαλος να το πιάσει και πηγαίνοντας να ανοίξει την πόρτα του γρατζούνισε το μέτωπο, αυτό έγινε. Το παραδέχτηκε και το παιδάκι αυτό. Όταν ο πατέρας φώναζε και γρονθοκοπούσε το παιδάκι έκλαιγε και φώναζε «πάμε μπαμπά να φύγουμε…».

Τα αιτήματα των γονέων

 

Οι διαμαρτυρόμενοι γονείς σε υπόμνημα που κατέθεσαν αναφέρουν τα εξής:

Στις 11/05/2022 στο 11ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας έλαβε χώρα ένα τραγικόό περιστατικό. Ένας γονέας εισέβαλε στο χώρο του σχολείου στη μεσημεριανή βάρδια, μπροστά σε παιδιά, εν ώρα λειτουργίας του ολοήμερου, επιτέθηκε σε τρεις εκπαιδευτικούς, τους ξυλοκότιησε και ένας απο αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Το γεγονός αυτό επηρέασε αρνητικά τη σχολική μονάδα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να λειτουργούν κάτω από έντονο αίσθημα φόβου και ανασφάλειας. Οι γονείς συμμερίζονται τα αισθήματα μαθητών και δασκάλων και σε μια προσπάθεια συμπαράστασης επιδιώκουν να αναδείξουν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο μας.

Ζητάμε λοιπόν :

  • Υποχρεωτική φύλαξη του σχολείου όλο το 24ωρο, διότι δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα και καταστροφές.

Μείωση της μεγάλης διασποράς των μαθητών της Ν. Σμύρνης και παρέμβαση της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης για ενίσχυση των σχολικών μονάδων και αποφυγή των μεταγραφών σε άλλα σχολεία.

  • Ο Δήμος Λαρισαίων και η Αστυνομική αρχή θα πρέπει να παρέμβουν για να μειωθεί η συνεχόμενη βία που εκδηλώνεται στο σχολείο μας (είναι η 5η επίθεση κατά εκπαιδευτικού σε μικρό χρονικό διάστημα).

Η σταδιακή λυση αυτών των προβλημάτων θα φέρει την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας. Η επόμενη μέρα όμως του τραγικού αυτού συμβάντος έχει διαταράξει τους ρόλους μέσα στο σχολείο και έχει γεμίσει τους γονείς με ανασφάλεια και επιφύλαξη.

“Θέλουμε 24ωρη φύλαξη στο σχολέιο” αναφέρει σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Ιωάννα Μόκκα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Κων. Κούυμας”, κ. Δημλητρης Παπαποστόλου σημείωσε πως: “Θέλουμε τους γονείς αρωγούς κι συμμάχους στην εκπαιδευτική διαδικασία για ένα καλύτερο σχολέιο, να καταλάβουν πως δεν είναι αντίπαλοί μας.

 

 

 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search