Print this page

Η νέα απόπειρα ολοκληρωτισμού, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του δικαιώματος της Απεργίας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

May 16, 2022 311

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΕ-ΔΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Η νέα απόπειρα ολοκληρωτισμού, τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του δικαιώματος της Απεργίας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Δήλωση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Μάνθου Κυριακόπουλου και Γιάννη Αναγνωσταρά και των τελευταίων εκλεγμένων εκπροσώπων των Παρεμβάσεων ΔΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Σόφη Χρήστου και Σαμοΐλη Γιάννη.

Των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων Δημοσίου, Τουλγαρίδη Κώστα, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και των Γενικών Συμβούλων Κουρούκλη Αντώνη, Λιόντου Βασίλη, Παραφόρου Άντα, Πετράκη Βασίλη, Στεφανίδου Σοφία, Τζωρτζακάκη Γιώργο.

 

«οι εχθροί μας περιμένουν

Να κουραστούμε…αλλά

Οι κουρασμένοι χάνουν τη μάχη»

(Μ. Μπρεχτ)

Το δικαίωμα της απεργίας κατακτήθηκε με αίμα και αγώνες!

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA κόντρα στη δικαστική τρομοκρατία και την καταστολή της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.

Με απάντηση 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 18/5 και γενικό ξεσηκωμό για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του Δημόσιου Σχολείου.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επιδίδεται σε πρακτικές των χρόνων της επταετίας και προχωρά σε μια νέα απαγόρευση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία. Καταφεύγει στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την απεργία και τις στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει η ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ για τις Ελληνικές εξετάσεις Pisa.

Η αγωγή που έστειλε η Κεραμέως στο δικαστήριο μεταξύ άλλων αναφέρει: «αντικείμενο της παρούσης δίκης είναι αν θα εφαρμοστεί νόμος που ψήφισε το ελλ. Κοινοβούλιο (και ειδικότερα το άρθρο 104 του ν. 4823/21…. Η επίμαχη κινητοποίηση (εννοώντας την 3ωρη στάση εργασίας των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) στοχεύει ομολογημένα να εμποδίσει την εφαρμογή του νόμου, ήτοι να ματαιώσει τις εξετάσεις»…που αποτελούν μετρήσιμα αποτελέσματα για το εκπαιδευτικό έργο, και τους εκπαιδευτικούς

Η κυβέρνηση δείχνοντας τα δόντια της, απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία να σιωπήσουν μπροστά στην απόφασή της να διαλύσει ότι έχει απομείνει από το δωρεάν δημόσιο σχολείο, μπροστά στην απόφασή της να εντείνει τους ταξικούς φραγμούς τους αποκλεισμούς με τα εξεταστικά φίλτρα της Pisa, της τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ, της πρόσφατης μείωσης των εισακτέων κατά 10.000

Δεν είναι η πρώτη φορά! Παράνομη είχε βγάλει την στάση εργασίας που είχε πάρει απόφαση η ΟΛΜΕ για τις εξετάσεις στα πρότυπα, παράνομη την Απεργία – Αποχή των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση. Παράνομες οι απεργίες της COSCO, των ταχυμεταφορέων στην Απεργία του Οκτώβρη.

Η απόφασή τους να ξαναστείλουν τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια ενεργοποιώντας τον αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό ν. Χατζηδάκη δείχνουν ότι η καταστολή, ο φόβος, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών θα βρίσκονται από δω και στο εξής συνεχώς στην ημερήσια διάταξη επιχειρώντας να διαμορφώσουν μια νέα ζοφερή πραγματικότητα. Θέλουν να καταστείλουν κάθε απεργία κι αγώνα που αμφισβητεί την πολιτική εκείνη που υπαγορεύεται από τα αντιδραστικά νεοφιλελεύθερα σχέδια ΕΕ – ΟΟΣΑ.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

Οι εξετάσεις PISA σε 300 δημοτικά και 300 Γυμνάσια αποτελούν την αφετηρία μιας επιχείρησης καθολικής εφαρμογής του μορφωτικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών στη, ολόπλευρη μόρφωση, το σχολείο της κριτικής σκέψης, ενάντια στις χορηγίες και τη γνώση εμπόρευμα.

Η κυβέρνηση της βίας, της ευθείας αμφισβήτησης της κατάκτησης του δικαιώματος της Απεργίας έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το εκπαιδευτικό κίνημα. 30 χρόνια τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια όλων των κυβερνήσεων για την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και της συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου μπλοκάρονται από το φραγμό που βάζει η μαχόμενη εκπαίδευση.

 

Απέναντι στην αντιδραστική εξέλιξη και την επίδειξη πυγμής καλούμε:

· Τα ΔΣ των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να απαντήσουν με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18/5 δηλώνοντας πως η προκηρυγμένη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί σε κάθε περίπτωση ενάντια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, στην καταστολή και στην ποινικοποίηση του δικαιώματος της Απεργίας και των Αγώνων.

· Τις ΔΟΕ – ΟΛΜΕ καθώς και τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ να καλέσουν σε συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, κτίριο 5 αίθουσα 1, ώρα 12:30 κηρύσσοντας για τη συμμετοχή διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 17 Μαΐου.

· Καλούμε την ΑΔΕΔΥ σε ετοιμότητα και σε κάθε περίπτωση που καταστρατηγηθεί στα δικαστήρια το δικαίωμα στην απεργία, να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, όπως έχει γίνει για άλλους κλάδους (π.χ. ΟΑΕΔ, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ).

· Καλούμε όλους τους Συλλόγους και ΕΛΜΕ να κηρύξουν 3ωρη στάση εργασίας και να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις καλώντας τους/τις συναδέλφους/ισσες σε μαζική συμμετοχή για την ακύρωση των εξετάσεων PISA και την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των μαθητών μας.

· Καλούμε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΑΔΕΔΥ να διευρύνουν με γενικό-πανεργατικό ξεσηκωμό και κήρυξη 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 18 Μαΐου.

· Καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αντιδράσουν και να συντονιστούν ενάντια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης μας αφορά όλους.

· Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές/τριες να συμβάλλουν και αυτοί στη κατάργηση των εξετάσεων της Pisa. Καμία συμμετοχή μαθητή/τριας σ’αυτές.

 

Η εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών του λαού μας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας και των εργαζομένων!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.