• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό - Συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Αθηνών την Τρίτη 17/5 12:30 - Όλοι στην στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Πειραιά και στη συγκέντρωση στις 18/5

May 16, 2022 395

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό

Συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Αθηνών την Τρίτη 17/5 12:30-Κτίριο 14, Ευελπίδων, ώρα εκδίκασης της αγωγής του ΥΠΑΙΘ ενάντια στην στάση εργασίας, που εξήγγειλαν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ κατά του διαγωνισμού της PISA (δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12:00-14:00 για την συμμετοχή στην συγκέντρωση στην Ευελπίδων)

Οι εξετάσεις PISA αποτελούν εργαλείο επίθεσης στους μαθητές και αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης των σχολείων

Όλοι στην στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Πειραιά και στην συγκέντρωση στις 18/5

Οι εξετάσεις PISA αποτελούν έναν ακόμα μοχλό της κυβερνητικής επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Μαζί με την Τράπεζα Θεμάτων, στοχεύουν σε ένα πιο εχθρικό σχολείο για τα παιδιά του λαού, πιο ταξικό, αξιολογημένο – κατηγοριοποιημένο. Σε ένα σχολείο, πολλών ταχυτήτων, φτηνό για το κράτος και ακριβό για τον λαό. Αποτελούν, δηλαδή μοχλό επιδείνωσης της εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ να κάνει νέα αγωγή ενάντια στην προκηρυγμένη στάση εργασίας από τις ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ενάντια στις εξετάσεις PISA, επικαλούμενη ξανά τον αντισυνδικαλιστικό – αντιαπεργιακό Νόμο 4808 (Χατζηδάκη) δε μας εκπλήσσει. Για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ χρησιμοποιούν τον αυταρχισμό για να περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, καταστέλλοντας τις δίκαιες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Έχουν μίσος για τα παιδιά του λαού και για όσους θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Το πιο προκλητικό είναι ότι στην αγωγή του, το ΥΠΑΙΘ εξυβρίζει ξανά τον κλάδο, αναφέροντας ότι αρνείται «διαρκώς την οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης». Το άσπρο μαύρο δηλαδή!

Όμως, ακόμα και αν η στάση εργασίας των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ βγει παράνομη και καταχρηστική, η ΕΛΜΕ Πειραιά έχει ήδη από τις 8/5 προκηρύξει δική της στάση εργασίας, η οποία είναι σε απόλυτη ισχύ! Η στάση εργασίας αφορά όλα τα σχολεία που καλύπτει η ΕΛΜΕ Πειραιά και είναι έμπρακτη στάση εναντίωσης στις αντιδραστικές εξετάσεις PISA.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους:

- Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις αντιδραστικές εξετάσεις PISA,

- Να αποδοκιμάσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις συνεχείς κυβερνητικές ύβρεις στον κλάδο και την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη,

Συμμετέχοντας στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά την Τετάρτη 18/5, ώρες 8.00 – 11.00 πμ και στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί έξω από το 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου (Ζάππα και Παπαναστασίου) στις 8.00 πμ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search