• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Θαύμα! Θαύμα! Άλλοι 9.000 νέοι απεγκλωβίζονται από τα Πανεπιστήμια!

May 17, 2022 1410
Είναι σίγουρο ότι το υπουργικό επιτελείο σκέφτηκε απλά: Να κόψει 9.000 υποψήφιους από τα «αποδυτήρια» πριν καν τους κόψει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Η μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ κατά 9.000 σε σχέση με πέρυσι, πριν καν εφαρμοστεί η φετινή Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι νέοι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων, επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως το υπουργείο Παιδείας εργάζεται μεθοδικά για τη συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρέπει να το παραδεχθούμε ότι το υπουργείο Παιδείας  έχει ιδεολογική συνέπεια και "θερίζει" με μέθοδο. Μάλιστα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ξεπέρασε τον εαυτό του. «Απεγκλώβισε» άλλες 9.000 νέους και νέες από τα Πανεπιστήμια!

 

Προχώρησε η υπουργός Παιδείας στη μεγαλύτερη ονομαστική μείωση θέσεων εισακτέων από τον ένα χρόνο στον άλλο από τη μεταπολίτευση και μετά.

Μια ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων εισακτέων, που έρχεται απλά να συμπληρώσει τα τεχνητά εμπόδια που έχουν στηθεί φέτος  ακόμη ψηλότερα.

Δυο εβδομάδες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων ανακοινώνει ακόμα έναν "κόφτη". Μετά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, μετά την ουσιαστική απουσία βοήθειας στους μαθητές του Λυκείου, μετά την εισαγωγή της Τράπεζας Θεμάτων που έχει συναντήσει την κατακραυγή μαθητών και εκπαιδευτικών, μετά την αδυσώπητη εξεταστέα ύλη (ικανή από μόνη της να βγάλει νοκ άουτ όσους και όσες δεν έχουν να πληρώσουν ακριβά δίδακτρα σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα) τώρα μειώνει κατά 9.000 τους εισακτέους.

Είναι σίγουρο ότι το υπουργικό επιτελείο σκέφτηκε απλά: Να κόψει 9.000 υποψήφιους από τα «αποδυτήρια» πριν καν τους κόψει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

 

Αν θέλει κανείς να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα της θηριώδους περικοπής θέσεων εισακτέων θα πρέπει να πάει στις αναπαραστάσεις που δημιουργούνται στους εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και γονείς που παρακολουθούν με δέος ως θεατές το μέλλον που προβλέπεται γι’ αυτούς. Ποιο είναι το μήνυμα; Στροφή με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερη έκταση στα φροντιστηριακά στέγαστρα, σκέψεις για εγγραφή στα κολέγια και για το τμήμα των μαθητών από φτωχά και αδύναμα νοικοκυριά μια φωνή: Πού πας, ρε Kαραμήτρο! Μάθε νωρίς την ταξική σου θέση!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search