• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διευθύντρια αντιμετωπίζει ως απειλή τους γονείς, τους/τις συναδέλφους/ισσες της, τα μέλη του Σωματείου και όσους/όσες αντιστέκονται!

May 17, 2022 572

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων για την προσπάθειά της να εκφοβίσει γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με την κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ η συγκεκριμένη Διευθύντρια αντιμετωπίζει ως απειλή τους γονείς των μαθητών του σχολείου, τους/τις συναδέλφους/ισσες της, τα μέλη του Σωματείου και όσους/όσες αντιστέκονται στις εξετάσεις τύπου PISA αλλά και σε όλες τις μορφές αξιολόγησης, στην κατηγοριοποίηση του δημόσιου σχολείου, στη μετατροπή του σε επιχείρηση, στην επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»


Καταγγελία για τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων

Δεν απειλούμαστε! Δεν τρομοκρατούμαστε!

Τετάρτη 18/5 στις 8.00π.μ. όλοι/όλες στη συγκέντρωση έξω από το 1ο ΔΣ Άνω Λιοσίων (Πίνδου και Κορινθιακού) - την ίδια μέρα στις 2:00μμ συγκέντρωση στο ΙΕΠ (Τσόχα 36, μετρό Αμπελοκήπων)


Το ΔΣ του Συλλόγου καταγγέλλει τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων για την προσπάθειά της να εκφοβίσει γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με την κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA.

Η ανάρτηση κι η υπενθύμιση άρθρων του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπουν ποινές φυλάκισης για όποιες περιπτώσεις κριθούν ότι διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας, αποτελούν πρόκληση και ντροπή για τον κλάδο. Δε δίστασε μάλιστα τα άρθρα αυτά να τα τοιχοκολλήσει δίπλα στις αφίσες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών που καλούσαν σε απεργία και αποχή από τις εξετάσεις PISA.

Μάλιστα ο αυταρχισμός της έφτασε σε τέτοιο σημείο που για να διασφαλίσει ότι οι απειλές θα γίνουν γνωστές σε όλους τους γονείς, έστειλε τα σχετικά άρθρα του νόμου στα email όλων των γονιών της ΣΤ’ τάξης.

Τη στιγμή που ούτε το ΥΠΑΙΘ αλλά ούτε και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης δεν τόλμησαν να επικαλεστούν τέτοιες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η εν λόγω Διευθύντρια, βασιλικότερη του βασιλέως, διάλεξε πλευρά! Πιστή στο ρόλο που το Υπουργείο προορίζει για τους Διευθυντές με στόχο την πειθάρχηση, τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση καθηκόντων. Πιστή και πρόθυμη στο δόγμα “νόμος και τάξη”!

Σύγχρονοι «Ιαβέρηδες» που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την εφαρμογή του νόμου, αδιαφορώντας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!

Η συγκεκριμένη Διευθύντρια αντιμετωπίζει ως απειλή τους γονείς των μαθητών του σχολείου, τους/τις συναδέλφους/ισσες της, τα μέλη του Σωματείου και όσους/όσες αντιστέκονται στις εξετάσεις τύπου PISA αλλά και σε όλες τις μορφές αξιολόγησης, στην κατηγοριοποίηση του δημόσιου σχολείου, στη μετατροπή του σε επιχείρηση, στην επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Συντασσόμενη με την προωθούμενη πολιτική, αγνοεί συνειδητά ότι την ομαλή λειτουργία του σχολείου, την παιδαγωγική ελευθερία και την κριτική σκέψη διαταράσσουν αυτού του τύπου πανελλαδικές εξετάσεις. Εξετάσεις που ρίχνουν την ευθύνη για την επιτυχία ή αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος στις πλάτες των παιδιών.

Κλείνοντας θυμίζουμε ότι το σχολείο δεν είναι υπηρεσία που απευθύνεται σε πελάτες ή επιχείρηση, αλλά χώρος ελεύθερης έκφρασης, δημιουργίας και γνώσης που απευθύνεται σε ΟΛΑ τα παιδιά.

Δηλώνουμε ότι δεν απειλούμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε! Σεβόμενοι/ες τον ρόλο μας ως εκπαιδευτικοί θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοια πρακτική.

Καλούμε τη ΔΟΕ και τα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν θέση και να καταδικάσουν τόσο τη συγκεκριμένη Διευθύντρια όσο και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια πρακτική.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search