• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Την «έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια» την PISA στο Κερατσίνι

May 18, 2022 927

 

Παρά την τρομοκρατία και την κήρυξη της 3ωρης στάσης των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ως «παράνομης και καταχρηστικής» σε αρκετές περιοχές της χώρας ο περιβόητος διαγωνισμός PISA ακυρώθηκε.

Χαρακτηριστικά στο 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου ο διαγωνισμός PISA ματαιώθηκε λόγω της καθολικής συμμετοχής των καθηγητών στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Δεκάδες εκπαιδευτικοί αναταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Πειραιά και συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον διαγωνισμό που είχε προγραμαμτιστεί για σήμερα στις 8.00 πμ έξω από το 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου.

Από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς ακούστηκαν συνθήματα ένα΄ντια στον διαγωνισμό PISA και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της τηςέρνησης:

«Όχι παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς – Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς»

«Εξετάσεις PISA – ταξικοί φραγμοί – Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί»

«Οι εξετάσεις PISA είναι μια απάτη – Ρίχνουν τα βάρη στων γονιών την πλάτη»

«Δημόσιο σχολείο για να μορφώνονται όλοι – και όχι όσοι έχουν γεμάτο πορτοφόλι»

Με δεδομένη την καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 3ωρη στάση εργασίας οι μαθητές αποχώρησαν και δεν πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός. Οι εκπαιδευτικοί του 7ου Γυμνασίου Κερατσινίου έστειλαν μήνυμα αντίστασης και νίκης σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά

 

Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό

Συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Αθηνών την Τρίτη 17/5 12:30-Κτίριο 14, Ευελπίδων, ώρα εκδίκασης της αγωγής του ΥΠΑΙΘ ενάντια στην στάση εργασίας, που εξήγγειλαν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ κατά του διαγωνισμού της PISA (δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12:00-14:00 για την συμμετοχή στην συγκέντρωση στην Ευελπίδων)

Οι εξετάσεις PISA αποτελούν εργαλείο επίθεσης στους μαθητές και αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης των σχολείων

Όλοι στην στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Πειραιά και στην συγκέντρωση στις 18/5

Οι εξετάσεις PISA αποτελούν έναν ακόμα μοχλό της κυβερνητικής επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Μαζί με την Τράπεζα Θεμάτων, στοχεύουν σε ένα πιο εχθρικό σχολείο για τα παιδιά του λαού, πιο ταξικό, αξιολογημένο – κατηγοριοποιημένο. Σε ένα σχολείο, πολλών ταχυτήτων, φτηνό για το κράτος και ακριβό για τον λαό. Αποτελούν, δηλαδή μοχλό επιδείνωσης της εκπαίδευσης.

Η πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ να κάνει νέα αγωγή ενάντια στην προκηρυγμένη στάση εργασίας από τις ΟΛΜΕ-ΔΟΕ ενάντια στις εξετάσεις PISA, επικαλούμενη ξανά τον αντισυνδικαλιστικό – αντιαπεργιακό Νόμο 4808 (Χατζηδάκη) δε μας εκπλήσσει. Για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ χρησιμοποιούν τον αυταρχισμό για να περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, καταστέλλοντας τις δίκαιες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Έχουν μίσος για τα παιδιά του λαού και για όσους θέλουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Το πιο προκλητικό είναι ότι στην αγωγή του, το ΥΠΑΙΘ εξυβρίζει ξανά τον κλάδο, αναφέροντας ότι αρνείται «διαρκώς την οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας της εκπαίδευσης». Το άσπρο μαύρο δηλαδή!

Όμως, ακόμα και αν η στάση εργασίας των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ βγει παράνομη και καταχρηστική, η ΕΛΜΕ Πειραιά έχει ήδη από τις 8/5 προκηρύξει δική της στάση εργασίας, η οποία είναι σε απόλυτη ισχύ! Η στάση εργασίας αφορά όλα τα σχολεία που καλύπτει η ΕΛΜΕ Πειραιά και είναι έμπρακτη στάση εναντίωσης στις αντιδραστικές εξετάσεις PISA.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους:

- Να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις αντιδραστικές εξετάσεις PISA,

- Να αποδοκιμάσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις συνεχείς κυβερνητικές ύβρεις στον κλάδο και την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη,

Συμμετέχοντας στην στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά την Τετάρτη 18/5, ώρες 8.00 – 11.00 πμ και στην συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί έξω από το 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου (Ζάππα και Παπαναστασίου) στις 8.00 πμ.

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search