• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανοιχτή επιστολή νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Γιατί η υπουργός εμμένει στη διετή παραμονή;

May 19, 2022 131

Ανοιχτή επιστολή νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Γιατί η υπουργός εμμένει στη διετή παραμονή;

Γιατί η υπουργός εμμένει στη διετή παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους, εν όψει των νέων διορισμών στη γενική εκπαίδευση;

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε ως Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Γιατί η υπουργός εμμένει στη διετή παραμονή των νεοδι'οριστων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους, εν όψει των νέων διορισμών στη γενική εκπαίδευση;


Γιατί δεν εφαρμόζονται τα ΠΔ 50/96 και ΠΔ 100/97 που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και η υπουργός αυθαίρετα χρησιμοποιεί τον γενικό ΔΥ κώδικα;

Γιατί θα πρέπει συνάδελφοι που υπηρετούν χρόνια σε όλη την Ελλάδα να αποκλειστούν τελεσίδικα από τον τόπο τους δεδομένου ότι θα καλυφθούν τα κενά από συναδέλφους που βρίσκονται στους ίδιους ακριβώς πίνακες σε κατώτερες θέσεις; Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις και κινητοποιήσεις, καμία λύση δεν έχει δοθεί στην αγωνία μας.

Το να υπηρετήσουμε ένα έτος την οργανική μας θέση δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος, ούτε θα δημιουργήσει εκπαιδευτικά κενά. Μια νομοθετική ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Παιδείας θα ικανοποιούσε το δίκαιο αίτημα που υποστηρίζουν εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστικοί φορείς και βουλευτές όλων των κομμάτων (33 αναφορές/ ερωτήσεις, μία επίκαιρη ερώτηση και δυο τροπολογίες). Το αίτημά μας έχει λάβει τόσο ευρεία στήριξη επειδή είναι δίκαιο και ηθικό. Θα διορθώσει μια παθογένεια και θα δώσει λύση σε ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα.

Η εξαγγελία για νέους διορισμούς από τους ίδιους πίνακες κατάταξης χωρίς να μας έχει δοθεί πρώτα δικαίωμα μετάθεσης/ απόσπασης, όχι μόνο επιτείνει την αγωνία μας, αλλά δημιουργεί και άνιση μεταχείριση, διότι στις οργανικές θέσεις θα τοποθετηθούν συνάδελφοι, οι οποίοι διαθέτουν λιγότερα ακαδημαϊκά προσόντα, προϋπηρεσία και μόρια μετάθεσης. Σημειωτέον, τα κενά αυτά ενώ υπήρχαν, δεν μας δόθηκαν ως επιλογή κατά τον διορισμό μας. Η δημιουργία θέματος ισονομίας, δικαιοσύνης και ηθικής τάξης είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλεφθεί.


Με εκτίμηση,

Οι Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search