Print this page

Σύλληψη καθηγήτριας στα Πατήσια με την κατηγορία ότι χτύπησε μαθητή

May 19, 2022 735

 

Η 45χρονη αρχικά προσήχθη από αστυνομικούς και στη συνέχεια συνελήφθη με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.
 

Μια 45χρονη καθηγήτρια Γυμνασίου στα Πατήσια, συνελήφθη με την κατηγορία ότι χτύπησε μαθητή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η μητέρα του μαθητή κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ, ότι η καθηγήτρια χτύπησε τον γιό της, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού που είχε μαζί του στο σχολείο, την περασμένη Δευτέρα 16 Μαΐου.

Η 45χρονη αρχικά προσήχθη από αστυνομικούς και στη συνέχεια συνελήφθη με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Μαθητές του σχολείου, μιλώντας με δημοσιογράφους, υπογράμμισαν ότι η συγκεκριμένη καθηγήτρια είναι σοβαρή και ήρεμη ενώ ποτέ της δεν έχει δώσει δικαιώματα επιθετικότητας.

Από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι οι συμμαθητές του θύματος ανέφεραν ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ανήλικος μαθητής κυκλοφορούσε στο προαύλιο με το μποξεράκι του και απλά η καθηγήτρια όταν τον είδε τον τράβηξε από την τσάντα του για να τον πιάσει και να τον πάει στο γραφείο των καθηγητών.

Η κυβέρνηση ρίχνει τα βάρη στους εκπαιδευτικούς

Για τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει τα βάρη στις πλάτες των εκπαιδευτικών για να αποσείσει από πάνω της τις δικές της σοβαρές ευθύνες. 

Η εκπαιδευτική πολιτική εκφράζει και αναπαράγει τη βία. Το σχολείο των περικοπών και της φτώχειας οξύνει τα φαινόμενα βίας, ενώ δεν  υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, παιδοψυχολόγοι, κ.α. Βία, άλλωστε, δεν είναι οι καταργήσεις χιλιάδων τμημάτων και σχολείων; Βία δεν είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός των σχολείων; Γενικότερα η οικοδόμηση ενός ελιτίστικου, ανταγωνιστικού σχολείου της εξειδίκευσης και της κατάρτισης για λίγους και εκλεκτούς που απορρίπτει τους κοινωνικά αδύνατους και τους εξωθεί βίαια στην εγκατάλειψη και τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι ακραία έκφραση της συστημικής βίας. 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.