• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Eπίθεση γονιού κατά εκπαιδευτικού σε σχολείο!

May 23, 2022 1373

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αριστοτέλης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη φραστική και σωματική επίθεση γονέα στην εκπαιδευτικό Σαββοπούλου Ειρήνη, τονίζοντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, αποτελούν και βούτυρο στο ψωμί της ακολουθούμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και όσων βάλλουν το δημόσιο σχολείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων. Συγκεκριμένα μητέρα εισήλθε στο χώρο του σχολείου για να παραλάβει την βαθμολογία δευτέρου τριμήνου και ύστερα από ενημέρωση της δασκάλας αναφορικά με την επίδοση του παιδιού η μητέρα έχασε την ψυχραιμία της, επιτέθηκε λεκτικά στη δασκάλα, έριξε πάνω της και στο πάτωμα όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στην έδρα (κλειδιά, ψαλίδια, κλπ), ποδοπάτησε τα έγγραφα με την βαθμολογία των άλλων μαθητών και εν τέλει χειροδίκησε σπρώχνοντας την εκπαιδευτικό και  προσβάλλοντάς την παρουσία της διευθυντρίας και  ορισμένων γονέων και μαθητών. 

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστοτέλης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στη διωκόμενη εκπαιδευτικό και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες  μας βρίσκουν απέναντι.

 

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ "Αριστοτέλης"

Απαράδεκτη φραστική επίθεση και χειροδικία γονιού κατά της εκπαιδευτικού Σαββοπούλου Ειρήνης κατά την επίδοση βαθμολογίας

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Αριστοτέλης καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη φραστική και σωματική  επίθεση γονέα στη συναδέλφισσα του συλλόγου μας, Σαββοπούλου Ειρήνη, που τότε υπηρετούσε σε σχολείο των Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας πως τέτοιου είδους επιθέσεις, εκτός του ότι προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, αποτελούν και βούτυρο στο ψωμί της ακολουθούμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και όσων βάλλουν το δημόσιο σχολείο.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπαιδευτικοί πέφτουν θύματα παρόμοιων επιθέσεων. Συγκεκριμένα μητέρα εισήλθε στο χώρο του σχολείου για να παραλάβει την βαθμολογία δευτέρου τριμήνου και ύστερα από ενημέρωση της δασκάλας αναφορικά με την επίδοση του παιδιού η μητέρα έχασε την ψυχραιμία της, επιτέθηκε λεκτικά στη δασκάλα, έριξε πάνω της και στο πάτωμα όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν στην έδρα (κλειδιά, ψαλίδια, κλπ), ποδοπάτησε τα έγγραφα με την βαθμολογία των άλλων μαθητών και εν τέλει χειροδίκησε σπρώχνοντας την εκπαιδευτικό και  προσβάλλοντάς την παρουσία της διευθυντρίας και  ορισμένων γονέων και μαθητών. 

Η συγκεκριμένη μητέρα στο παρελθόν είχε διαταράξει ξανά την ομαλή λειτουργία του σχολείου καταγγέλλοντας  επανειλημμένα και εν αδίκω αρκετούς δασκάλους του σχολείου καθώς και την ίδια τη διευθύντρια. 

Αυτή η ενέργεια, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία του ιδιωτικού βίου, είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας. Απόρροια των παραπάνω είναι η περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του πνευματικού υπνωτισμού και της χειραγώγησης της κοινωνίας. Τα καθημερινά αδιέξοδα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν η εκπαίδευση, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς, στην ουσία έχουν την αιτία τους στην συστηματική και διαχρονική  πολιτική υποβάθμισης του Δημόσιου σχολείου σε όλες τις παραμέτρους. Εσχάτως, οι κυβερνητικοί χειρισμοί στη διάρκεια της πανδημίας και οι σημερινοί σχεδιασμοί, αποτελούν βαθιά αντιδραστική τομή στη δομή και στο περιεχόμενο του σχολείου. Αυτοί διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν ένα ακόμα πιο ταξικό, κατηγοριοποιημένο σχολείο, ενισχύοντας  τον κατακερματισμό του ενιαίου χαρακτήρα της γνώσης και του σχολικού προγράμματος, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να εργαστούν οι εκπαιδευτικοί.

 

Είναι προφανές ότι για τίποτε από τα παραπάνω δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Είναι επίσης προφανές και ότι κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με προσωπικές αντιπαραθέσεις γονέων ενάντια σε εκπαιδευτικούς. Αντίθετα μέσα από τέτοιες αντιπαραθέσεις αποπροσανατολίζονται, συγκαλύπτονται ή ακόμη και σε κάποιες περιπτώσεις, εξαλείφονται οι ευθύνες  του ΥΠΑΙΘ, που ανελέητα συνεχίζει να δίνει καταστροφικά χτυπήματα στην εκπαίδευση. Που  αδιαφορεί για τη μορφωτική, ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μαθητές και οι οικογένειές τους, που αδιαφορεί για το ότι, εδώ και δυο χρόνια σχεδόν, οι εκπαιδευτικοί είναι στα όριά τους, αφού για το καθετί μεταφέρεται η ευθύνη σε αυτούς. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να επιτελούν το καθήκον τους ανεπηρέαστοι με γνώμονα παιδαγωγικές – επιστημονικές αρχές σε μια εποχή που η δημόσια εκπαίδευση βάλλεται καθημερινά.

Οποιαδήποτε προσπάθεια επιρροής του εκπαιδευτικού έργου και μάλιστα με την άσκηση απρόκλητης βίας δεν έχει θέση στα ιδανικά και στις αξίες που υπηρετεί το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αριστοτέλης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στη διωκόμενη συναδέλφισσα και δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες  μας βρίσκουν απέναντι.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search