• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

STOP στην αξιολόγηση: Απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

May 23, 2022 124

Απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης έχει κηρύξει η Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας και συνεχίζει στον δρόμο του αγώνα, ενώ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε στην απεργία-αποχή.

«Καταθέτουμε τη σχετική δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχήομαδικά ή ατομικά στο πρωτόκολλο του σχολείου μας και δεν συμμετέχουμε στις διαδικασίες ανάρτησης της αποτίμησης των σχεδίων δράσης και τις ειδικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων» επισημαίνει η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας.

 

Στη συνέχεια, τονίζει ότι ήδη έχουν προκηρύξει νέα απεργία αποχή 22 πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία που είναι σε νόμιμη ισχύ και δεν έχει προσβληθεί δικαστικά από το ΥΠΑΙΘ για να κριθεί παράνομη. Σταθερά απαιτεί από την ΟΛΜΕ να κηρύξει νέα απεργία αποχή.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ Αθήνας:

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ Η Β΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Συναδέλφισες/οι,

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας συνεχίζοντας και επιμένοντας στο δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση και διαβάθμισή του, μέσω της αξιολόγησης, έχει κηρύξει απεργία – αποχή  από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, με εξώδικη γνωστοποίηση που κατέθεσε στο ΥΠΑΙΘ και στην ΔΔΕ Α΄ Αθήνας στις 11/1/2022.

Σύμφωνα με τον νόμο 4692/20 και την υπουργική εγκύκλιο της 10/9/2021 σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, μέχρι τέλος Μαΐου καλούνται οι συντονιστές/στριες των ομάδων να αναρτήσουν τις εκθέσεις αποτίμησης των σχεδίων δράσης και οι σύλλογοι διδασκόντων σε ειδικές συνεδριάσεις προκειμένου να εγκρίνουν τις εκθέσεις αυτές. 

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή του σωματείου μας, αν δεν το έχουν ήδη κάνει.

Καταθέτουμε τη σχετική δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή, ομαδικά ή ατομικά στο πρωτόκολλο του σχολείου μας και δεν συμμετέχουμε στις διαδικασίες ανάρτησης της αποτίμησης των σχεδίων δράσης και τις ειδικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Επισημαίνουμε ότι ήδη έχουν προκηρύξει νέα απεργία αποχή 22 πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία που είναι σε νόμιμη ισχύ και δεν έχει προσβληθεί δικαστικά από το ΥΠΑΙΘ για να κριθεί παράνομη. Σταθερά απαιτούμε από την ΟΛΜΕ να κηρύξει νέα απεργία αποχή.

Ο αγώνας μας αφορά την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου που βρίσκεται σε κίνδυνο, τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ!

Τα βήματα συμμετοχής στην Απεργία -Αποχή

Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση με απεργία αποχή από την ΕΛΜΕ μας!

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας μετά τη συγκρότηση του σε σώμα στις 10/01/2022 αποφάσισε, το σωματείο μας να προχωρήσει στην κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ από οποιαδήποτε αξιολογική διαδικασία. Σε συντονισμό με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

Κατατέθηκε εξώδικο για την προκήρυξη της Απεργίας Αποχής από την ΕΛΜΕ! Επιδόθηκε στην Α΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας γνωστοποίηση της απεργίας-αποχής, δηλώνοντας επίσημα την κήρυξή της. Η  προκήρυξη της Απεργίας Αποχής αφορά  κάθε ενέργεια που συνδέεται με τις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021.

 

Προκηρύσσουμε απεργία αποχή για να καλύψουμε το επόμενο διάστημα τους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης και να απαιτήσουμε να προκηρύξει απεργία αποχή και η ΟΛΜΕ. Απευθύνουμε την απόφαση προς όλα τα σωματεία στην εκπαίδευση για να προχωρήσουν και αυτά στην προκήρυξη της απεργίας αποχής διευρύνοντας το μέτωπο. Απαιτούμε ΤΩΡΑ οι ομοσπονδίες ΟΛΜΕ - ΔΟΕ να προκηρύξουν  νέα απεργία-αποχή ως οφείλουν απέναντι στην εκφρασμένη βούληση του κλάδου για συνέχιση του αγώνα μέχρι το τέλος. 

Τα βήματα συγκεκριμένα

Η απεργία αποχή της ΕΛΜΕ αποτελεί νέα απεργία αποχή, με νέο περιεχόμενο και αιτήματα από αυτά που υπήρχαν στο εξώδικο της ΟΛΜΕ και κατά κανέναν τρόπο δεν αποτελεί συνέχεια της απεργίας της ΟΛΜΕ που κηρύχθηκε παράνομη. Αυτό επιλέχθηκε για να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το ενδεχόμενο κυρώσεων στους συναδέλφους και στη διοίκηση των σωματείων που την κηρύσσουν.

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/φους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην απεργία-αποχή του σωματείου. 

Υπογράφουμε τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή του σωματείου (σας αποστέλλεται συνημμένα), για τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης. Στη συνέχεια καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή της ΕΛΜΕ καλύπτει τους εκπαιδευτικούς, από όλες τις διαδικασίες που προβλέπει η Υπ. απόφαση από την αξιολόγηση.

Σε όσα σχολεία οι Διευθυντές έχουν προχωρήσει στις ενέργειες προώθησης της αξιολόγησης και έχουν ορίσει τις ομάδες είτε ακόμη έχει παρθεί απόφαση συμμετοχής στην αξιολόγηση μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων, όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να  υπογράψουν τη δήλωση απεργίας αποχής, η οποία θα κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου και οι συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στην αξιολογική διαδικασία (ομάδες εργασίας, στόχους, σχέδια δράσης, υλοποίηση σχεδίων δράσης, συνεδριάσεις, κ.ά.).

Οι συνάδελφοι/ισσες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να αποφασίσουν να συμμετέχουν στην νέα απεργία αποχή της ΕΛΜΕ και τότε ΔΕΝ έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το «έργο» που τους έχει ανατεθεί. Τους/τις καλούμε να προσχωρήσουν τώρα στην απεργία αποχή.

Η Απεργία Αποχή συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει όλους/όλες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία-αποχή!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search