• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στην Παιδεία… «Κέραμοι, ατάκτως ερριμμένοι»

May 23, 2022 102

ΚΑΛΧΑΣ
Στην Παιδεία… «Κέραμοι, ατάκτως ερριμμένοι»

ΠΗΓΗ: Από Tο Ποντίκι

Ολοένα και συχνότερα ακούμε για μπούλιγκ στα σχολεία, με το τελευταίο τραγικό περιστατικό να είναι αυτό με τον χαμό του 14χρονου μαθητή στα Σεπόλια.


Το πλαίσιο που διέπει το ρόλο της εκπαιδευτικής κοινότητας στα σχολεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου θέλει επανεξέταση. Αφού οι εκπαιδευτικοί έχουν μηδαμινή σχεδόν δυνατότητα παρέμβασης κι όσοι το επιχειρούν, βρίσκονται είτε με ΕΔΕ, είτε σέρνονται στα δικαστήρια από τους γονείς και τους εμπλεκόμενους.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν έχει κάνει τίποτα επ’ αυτού. Δεν έχει καταφέρει στο ελάχιστο να μειώσει τα κρούσματα, δεν έχει φροντίσει ν’ αναδείξει τα προβλήματα που προκύπτουν από τα οικογενειακά περιβάλλοντα.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τα βλέπει όλα ρόδινα, ενώ στην πραγματικότητα επικρατεί μπάχαλο στα σχολεία σε πολλούς τομείς: Εκπαιδευτικά προγράμματα, τεχνολογική υποστήριξη, κενές θέσεις εκπαιδευτικών, συνεργασία με τους Δήμους για τα κτηριακά συγκροτήματα.

Μόνο βαρύγδουπες δηλώσεις έχουμε από την υπουργό, για άριστη συνεργασία των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με αμερικανικά πανεπιστήμια!

Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν το πρόβλημα και χαρακτηρίζουν την υπουργό ως «λίγη» να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται.

Φαίνεται όμως, ότι ο πρωθυπουργός είναι διστακτικός να την αλλάξει, αν και εφόσον γίνει ανασχηματισμός.

Ας κάνει μια βόλτα στα σχολεία, που να μην έχουν αγιασμό και να μην είναι προετοιμασμένα, ώστε να καταλάβει, αυτό που… καταλαβαίνουν οι περισσότεροι.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search