Print this page

Λύκεια: Με θέματα από κλήρωση ακόμη και... εκτός διδακτέας ύλης η αυλαία εξετάσεων (βίντεο)

May 24, 2022 685

 

Αυλαία για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών του λυκείου, με την τράπεζα θεμάτων από το καλημέρα να έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και μια αίσθηση απογοήτευσης στους μαθητές

 

Με θέματα που διάλεξε στην τύχη το σύστημα του υπουργείου Παιδείας, χωρίς να υπάρχει ενιαίος βαθμός δυσκολίας για όλα τα σχολεία και με ύλη που σε αρκετές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονταν σε αυτή που διδάχθηκε, ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα, 23 Μαΐου, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια, με σημείο αναφοράς την τράπεζα θεμάτων. Η αυλαία βρήκε τους εκπαιδευτικούς να μιλούν για πλήρη απαξίωσή τους και μαθητές σε κατάσταση πανικού.

Από την τράπεζα θεμάτων μπαίνουν τα μισά θέματα και οι καθηγητές επιλέγουν το υπόλοιπο μισό, με την εκπαιδευτική κοινότητα να προβλέπει ότι τα αποτελέσματα θα φέρουν τη δυσάρεστη εξέλιξη ενός μεγάλου ποσοστού μαθητών που δεν θα καταφέρουν να περάσουν την τάξη.

Για «ρουλέτα θεμάτων» έκαναν λόγο οι εκπαιδευτικοί 

ADVERTISING
 
 

Περιγράφοντας όπως είπαν την αναλγησία και την άδικη στάση του υπουργείου προς τους μαθητές, οι καθηγητές καυτηρίασαν και την επιλογή οι μαθητές της τρίτης λυκείου που επί δύο χρόνια διδάχθηκαν λόγω καραντίνας μέσω διαδικτύου, όχι μόνο να δώσουν πανελλαδικές χωρίς να γίνει οποιαδήποτε περικοπή στην ύλη, αλλά να εξεταστούν και σε απολυτήριες εξετάσεις και μάλιστα πριν από τις πανελλαδικές, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον αποπροσανατολισμό και τη ροή του διαβάσματός τους για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Οι εξετάσεις για τους μαθητές της Α και Β Λυκείου ολοκληρώνονται στις 15 Ιουνίου, ενώ για τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου στις 31 Μαΐου, καθώς στις 2 και 3 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές για τα ΕΠΑΛ και τα γενικά λύκεια αντίστοιχα. Στα γυμνάσια η εξεταστική περίοδος είναι από τις 1-15 Ιουνίου, ενώ και τα δημοτικά σχολεία κλείνουν στις 15 Ιουνίου.

 

ΠΗΓΗ: www.neakriti.gr/

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.