• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

12.061 τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

May 25, 2022 763
Τ

12.06 είναι με βάση την κοπτική - ραπτική του ΥΠΑΙΘ (με μαγικό τρόπο αφαιρούν οργανικές θέσεις και δε δημιουργούν νέες αναγκαίες) τα οργανικά κενά των σχολείων που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις μετατάξεις και τους διορισμούς εκπαιδευτικών που σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως θα πραγματοποιηθούν και φέτος. Δεν αναφερόμαστε στα λειτουργικά κενά που υπολογίζονται σε περίπου 45.000.

Τα οργανικά κενά των σχολείων πριν από τις μετατάξεις και τους διορισμούς παρουσιάζει σε έρευνά του ο εκπαιδευτικός Πάνος Ντούλας

Κατακερματισμός | Μενιδιάτης

ΓΕΝΙΚΑ

 

Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση που περιέχει τα κενά για τις μετατάξεις (Αρ.Πρωτ.55292/E2/16-05-2022/ΥΠΑΙΘ). Ο αριθμός έχει ενδιαφέρον καθώς αποτυπώνει την εικόνα που έχει το Υπουργείο Παιδείας για τα οργανικά κενά, τα οποία πιθανώς να χρησιμοποιήσει και για διορισμούς νέων συναδέλφων.

 

Τα κενά βέβαια αυτά είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής αδιοριστίας, είναι αρκετά «σφιχτά» ενώ δεν λαμβάνουν υπόψη τις δεκάδες χιλιάδες κενών που το Υπουργείο έχει βαφτίσει ως «λειτουργικά» αλλά είναι πραγματικά κι επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο: είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος ανακοινώθηκαν πάνω από 40.000 προσλήψεις αναπληρωτών ενώ τα οργανικά κενά υποτίθεται ότι ήταν κάποιες χιλιάδες μόνο.

 

Ακόμη κι αν καλυφθούν όλα αυτά τα οργανικά κενά, θα μείνουν χιλιάδες άλλα «λειτουργικά» κενά για να λειτουργήσουν τα σχολεία σωστά, ακόμη και με τους περιορισμούς του Υπουργείου πχ στην Παράλληλη ή με τη μη θέσπιση κενών σε άλλες ειδικότητες. Όπως και να έχει, τα κενά που προέκυψαν από την καταμέτρηση του Υπουργείου μετά τις μεταθέσεις και πριν από τις μετατάξεις:

  • στην Πρωτοβάθμια Γενικής ανέρχονται σε 5.576.
  • στη Δευτεροβάθμια Γενικής ανέρχονται σε 2.236.
  • στα Μουσικά σχολεία Δευτεροβάθμιας ανέρχονται στα 589. Το Υπουργείο δεν έδωσε κενά Μουσικής στην Πρωτοβάθμια.
  • στα Καλλιτεχνικά σχολεία Δευτεροβάθμιας ανέρχονται στα 19.
  • Στα ΚΕΔΑΣΥ ανέρχονται στα 541 και στα ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ σε 1.012.
  • Σε ΣΜΕΑΕ (για ΕΒΠ/ΕΕΠ) ανέρχονται σε 482 (174+287+21).
  • Στην Εγκύκλιο δεν υπάρχουν τα κενά στις άλλες ειδικότητες των ΣΜΕΑΕ και τα στοιχεία έχουν αντληθεί από αλλού. Μετά τις μεταθέσεις απέμειναν, με βάση τον ΣΑΤΕΑ510 κενά στην Πρωτοβάθμια. Πριν τις μεταθέσεις επίσης υπήρχαν 1.096 στη Δευτεροβάθμια με βάση τον ΣΑΚΕΑ.
  • Επομένως, μιλάμε για τουλάχιστον 12.061 οργανικά κενά, χωρίς να υπολογίζουμε τα δεκάδες χιλιάδες λειτουργικά πραγματικά κενά που προκύπτουν λόγω αδειών, Παράλληλης, Ενισχυτικής, ΜΝΑΕ, απαλλαγές στελεχών, κ.ά., αλλά και με τους πολύ σφιχτούς υπολογισμούς τους Υπουργείου (27άρια τμήματα, αύξηση ωραρίου ΔΕ το 2013, 6ωρα, περικοπή ολιγομελών, συγχωνεύσεις και συμπτύξεις, κτλ).
 

Αυτά κατανέμονται ανά περιοχή και ειδικότητα όπως δείχνουν οι παρακάτω Πίνακες.

 Διαβάστε αναλυτικά τους πίνακες πατώντας ΕΔΩ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ

protovathimia_pinakes.jpg

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ

deuterovathmia-pinakes.jpg

Μουσικά σχολεία

Τα οργανικά κενά στα μουσικά σχολεία που έδωσε το Υπουργείο είναι 589, εκ των οποίων 586 στον κλάδο Μουσικής, σε διάφορες ειδικότητες.

mousika_sxoleia.jpg

Καλλιτεχνικά Σχολεία

kallitexnika.jpg

ΚΕΔΑΣΥ

kedasy.jpg

ΣΜΕΑΕ-ΕΒΠ/ΕΕΠ

 

smae.jpg

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ- ΣΜΕΑΕ

(με βάση ΣΑΤΕΑ) 

smeae.jpg
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search