• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εύοσμος: Μαχαίρωσαν μαθητή μετά από άγριο bullying – «Με χτύπησαν ξανά γιατί μίλησε ο μπαμπάς μου» (video)

May 25, 2022 634

 

 
 Όλο και πιο άγρια τα περιστατικά σχολικής βίας και στην Ελλάδα που καταδεικνύουν την παρακμή της σημερινής κοινωνίας που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και αντανακλούν τη βαθιά κρίση της εκπαίδευσης απόρροια της εκπαιδευτικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων. Φαινόμενα που δείχνουν μια κοινωνία να σαπίζει και μια κυβέρνηση να κλείνει το μάτι δείχνοντας ως ένοχους τους εκπαιδευτικούς. 

Σοκάρει η μαρτυρία ενός πατέρα μαθητή σε σχολείο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος καταγγέλλει πως ο 11χρονος γιος του πέφτει θύμα συστηματικού σχολικού εκφοβισμού τα τελευταία 2,5 χρόνια. Μιλώντας στον Focus FM, ο πατέρας ανέφερε ότι ο γιος του δέχεται επιθέσεις από μία ομάδα περίπου 10 παιδιών, για τις οποίες έχει ενημερώσει πολλές φορές και τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

«Αυτή η βία, προστατεύεται από τους καθηγητές του και τους γονείς συγκεκριμένων μαθητών. Προσπάθησα να δώσω λύση μόνος μου, έχω επισκεφθεί το σχολείο περισσότερες από 25 φορές. Έχω πάει και στην Πρωτοβάθμια. Το παιδί μου έχει υποστεί ξυλοδαρμούςάγρια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Φτάσαμε στο σημείο εκτός ωραρίου να τον μαχαιρώσουν στη δεξιά ωμοπλάτη», είπε.

«Στο σχολείο κάθε φορά που ο μικρός διαμαρτύρεται, η δασκάλα τον προτρέπει να συνεχίσει να “παίζει” με τους φίλους του, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό και πολύ κοινωνικό παιδί, που παρενοχλείται ακόμα και όταν βρίσκεσαι μαζί με φίλους του. Κάποια στιγμή που προσπάθησε η γυναίκα μου να το συζητήσει με τη μητέρα ενός από τα παιδιά που δημιουργούν το πρόβλημα, δέχθηκε και η ίδια επίθεση. Σκοπεύω να κινηθώ πλέον νομικά, κατά του σχολείου και παντός υπευθύνου. Τα περιστατικά βίας στα σχολεία πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως. Ας σκεφτούν όλοι ότι είναι πολύ κοντά στο να συμβεί το κακό στο δικό τους το παιδί», σημείωσε.

 

«Με χτύπησαν ξανά γιατί μίλησε ο μπαμπάς μου»

Ο 11χρονος μαθητής από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης συγκλονίζει με τις δηλώσεις του στον Focus FM, περιγράφοντας τον εφιάλτη που βιώνει τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Ο μαθητής αποκάλυψε πως, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από τον πατέρα του, δέχτηκε και πάλι επίθεση και απειλές.

 

 

«Θέλουν να μην έχω παρέα. Και σήμερα πάλι με χτύπησαν, γιατί έπαιζα με τάπες. Με έσπρωξαν και μου έριξαν το φαγητό. Με κορόιδευαν, μου έκαναν ερωτήσεις. Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε. Ένας με απειλούσε και μαλώσαμε. Μου πήρε τα γυαλιά», είπε αρχικά.

«Μετά το σχολείο, ένας κουβαλά πάνω του και μαχαίρι, μου το έδειξε. Μια μέρα, ήρθαν κοντά μου τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο ένας από αυτούς μου έβγαλε την μπλούζα και με χαράκωσε μια λεπίδα. Αυτά τα παιδιά είναι ανεξέλεγκτα… την προηγούμενη εβδομάδα με κορόιδευαν ξανά. Για το σπίτι μου, ότι το σπίτι μου είναι βρώμικο και έκαναν διάφορες χειρονομίες. Μια μέρα έβρισαν ακόμη και τη μαμά μου που ήρθε στο σχολείο, και την Παναγία και τον Χριστό. Μου έριξαν κάτω, μέχρι και το αντίδωρο από την εκκλησία μια μέρα», σημείωσε, περιγράφοντας τις επιθέσεις που δέχεται.

 

Άμεση εντολή για διενέργεια έρευνας έδωσε το υπ. Παιδείας

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε ότι: «Με εντολή υπουργού επικοινώνησα προσωπικά με τον γονέα, συνομιλήσαμε του είπα ότι το παιδί πρέπει να συνεχίσει να πηγαίνει στο σχολείο και θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ασφάλεια του. Μίλησα και με τον διευθυντή του σχολείου και ζητήσαμε άμεση διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει».

Στην ουσία το μόνο που κάνει το ΥΠΑΙΘ να επεμβαίνει εκ των υστέρων κατασταλτικά. Άλλωστε δε θα μποορούσε να κάνει και διαφορετικά, γιατί η πολιτική που ασκεί είναι μια πολιτική βίας και κακοποίησης της παιδικότητας. Όλη αυτή η εμμονή με την τηλεκπαίδευση, αλλά και η πολιτική εντατικοποίησης των μαθητών με όγκους αποσπασματικών γνώσεων και συνεχείς εξετάσεις διαμορφώνει ένα εκρηκτικό κλίμα που τροφοδοτεί τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας. 

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με την υπόθεση του άγριου bullying στο σχολείο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης -για περιστατικά τα οποία δεν έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία- και υπόθαλψης εγκληματία σχετικά με τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που δέχτηκαν σχετικές καταγγελίες και φέρονται ότι δεν έκαναν τίποτα.

Ζητούμενο για την εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί παρά να είναι μια άλλη πολιτική που να θεραπεύει τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που προκαλούν τη βία και να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας εκπαίδευσης που να ικανοποιεί τις ανάγκες των μαθητών και του λαού.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search