• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επιτηρητές στα εξεταστικά κέντρα για 7 έως 9 ώρες σε συνθήκες ζέστης - Αδιαφάνεια στη συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών

June 01, 2022 964

Σχετικά με τους επιτηρητές στα εξεταστικά κέντρα για τους φυσικώς αδυνάτους, οι συνάδελφοι αισθάνονται ότι έχουν δυσμενή τοποθέτηση, καθώς θα παραμένουν στο σχολείο 7 έως 9 ώρες σε συνθήκες ζέστης, επιτηρώντας μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου στρες. 

Οφείλουμε ακόμη να επισημάνουμε την αδιαφάνεια στη συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών, τη συνολική σύνθεση των οποίων σε όλα τα σχολεία, μόνο η Διεύθυνση γνωρίζει. Δεν κοινοποιείται πουθενά, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες επιτροπές των εξετάσεων που το ΔΣ ζητάει να μπορεί να ελέγχει αν ανανεώνονται σε προσωπικό. 

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε προγράμματα και επιτροπές όπου προβλέπεται αμοιβή, αποτελεί συμπλήρωμα ενός ισχνού μισθού. Διεκδικούμε την αύξηση αυτής της κατηγορίας αμοιβών που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στους επιτηρητές, δεν καλύπτουν ούτε το κόστος μετακίνησής τους στα εξεταστικά κέντρα. Γνωρίζουμε ότι η μόνη σοβαρή λύση για την οικονομική αναβάθμισή μας είναι η αύξηση του μισθού μας, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουμε διατυπώσει ως κλάδος, και γι’ αυτήν πρωτίστως αγωνιζόμαστε

Επισημάνσεις από την Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών συναδέλφων για τον ορισμό επιτηρητών στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και για τη συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών, καθώς και για τις επιτροπές των βαθμολογικών κέντρων.

Σχετικά με τους επιτηρητές στα εξεταστικά κέντρα για τους φυσικώς αδυνάτους, οι συνάδελφοι αισθάνονται ότι έχουν δυσμενή τοποθέτηση, καθώς θα παραμένουν στο σχολείο 7 έως 9 ώρες σε συνθήκες ζέστης, επιτηρώντας μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου στρες. Μετά από διαμαρτυρίες, καθώς και παρέμβασή μας στη Διεύθυνση εκπαίδευσης, η Διευθύντρια δήλωσε ότι αυξήθηκε ο αριθμός των επιτηρητών ώστε να είναι λιγότερες οι μέρες επιτήρησης και καλύτερες οι συνθήκες εργασίας. Από τη μεριά μας, ζητήσαμε να οριστούν δύο βάρδιες επιτηρητών, ώστε οι ώρες επιτήρησης να μειωθούν, πρόταση που δεν έγινε δεκτή. Επισημάναμε το ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι των νυχτερινών σχολείων οι οποίοι μετά από την πολύωρη παραμονή τους στο εξεταστικό, υποχρεώνονται να προσέρχονται και στο σχολείο τους. Η απαίτηση για προσφορά υπηρεσιών σε ωράρια που δε σέβονται οικογενειακούς και προσωπικούς προγραμματισμούς και δεν αμείβονται, αποτελεί καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Σχετικά με τον υποχρεωτικό ορισμό βαθμολογητών και τον ορισμό τους ως επιτηρητών, αποτελεί κατάσταση που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δημιουργεί πολλές διαμαρτυρίες και προβλήματα.

Οφείλουμε ακόμη να επισημάνουμε την αδιαφάνεια στη συγκρότηση των λυκειακών επιτροπών, τη συνολική σύνθεση των οποίων σε όλα τα σχολεία, μόνο η Διεύθυνση γνωρίζει. Δεν κοινοποιείται πουθενά, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες επιτροπές των εξετάσεων που το ΔΣ ζητάει να μπορεί να ελέγχει αν ανανεώνονται σε προσωπικό. Η σύνθεση των επιτροπών αυτών ποτέ δεν δόθηκε στο Δ.Σ., ενώ στις θέσεις του προσωπικού που χρησιμοποιείται στα βαθμολογικά κέντρα η απαραίτητη ανανέωση των συναδέλφων μόνο στα λόγια πραγματοποιείται, καθώς ούτε και αυτές οι επιτροπές κοινοποιούνται. Οι βαρυσήμαντες δηλώσεις ότι όλα γίνονται με διαφάνεια και όπως πρέπει πρέπει να επιβεβαιώνονται στην πράξη για να μην αποτελούν κούφια λόγια και ψεύτικα.

Το Δ. Σ. θεωρεί ότι πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ως μέλη των επιτροπών στη διαδικασία των εξετάσεων. Η συμμετοχή σε όλες τις εκπαιδευτικές διαδικασίες θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους, νέους και παλιούς, με διαφάνεια, αντικειμενικά κριτήρια και εναλλαγή. Η σύνθεση των επιτροπών με τους συμμετέχοντες καθηγητές να μπορεί να ελέγχεται από τον κλάδο.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε προγράμματα και επιτροπές όπου προβλέπεται αμοιβή, αποτελεί συμπλήρωμα ενός ισχνού μισθού. Διεκδικούμε την αύξηση αυτής της κατηγορίας αμοιβών που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στους επιτηρητές, δεν καλύπτουν ούτε το κόστος μετακίνησής τους στα εξεταστικά κέντρα. Γνωρίζουμε ότι η μόνη σοβαρή λύση για την οικονομική αναβάθμισή μας είναι η αύξηση του μισθού μας, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουμε διατυπώσει ως κλάδος, και γι’ αυτήν πρωτίστως αγωνιζόμαστε. Ωστόσο, η δυνατότητα συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιτροπές για το έργο των οποίων προβλέπεται αμοιβή, αποτελεί κριτήριο για την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων.

Ζητάμε να δοθούν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ όλα τα στοιχεία των επιτροπών των εξετάσεων για τα τρία τελευταία χρόνια ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                              Η γραμματέας

 

Χρήστος Ζαγανίδης                                              Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search