• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΠΕΜΠΤΗ 2/6 ΣΤΙΣ 19:00 ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

June 01, 2022 227

Εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία στηρίζουν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι φοιτητές και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν:

· Πέμπτη 2/6 στις 19:00 στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Καμάρα.

Το μήνυμα του φόβου και του τρόμου που εκπέμπει η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον αντιδρά στην πολιτική της , δεν αφορά μόνο τους φοιτητές. Προσπαθούν να εμποδίσουν την έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας που αυξάνεται καθημερινά εξαιτίας της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας. Αποτελεί καθήκον όλων μας η συμπαράταξη στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών και της νεολαίας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, για να μπουν μπροστά τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας που επιχειρούν να λεηλατήσουν και τα όνειρα και το μέλλον της.

Ενδεικτικά παραθέτουμε την ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΠΕΜΠΤΗ 2/6 ΣΤΙΣ 19:00 ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Καταγγέλλουμε το όργιο αστυνομικής βίας, καταστολής και συλλήψεων που εκτυλίχθηκε μέσα στο ΑΠΘ, αλλά και στους δρόμους της πόλης. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ καθημερινά επιτίθενται με πρωτοφανή αγριότητα σε φοιτητές που διαμαρτύρονται για την παρουσία τους στο χώρο του πανεπιστημίου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι από ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου – λάμψης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η επιχείρηση καταστολής του αγώνα των φοιτητών είναι συνέχεια της γενικευμένης αστυνομοκρατίας στο ΑΠΘ που είναι σε πλήρη εξέλιξη εδώ και μέρες, με την αναίτια χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, την παρουσία ισχυρότατων δυνάμεων της αστυνομίας και της ασφάλειας. Η ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, με πρόσχημα την «προστασία» των εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης εκεί που επί 34 χρόνια φοιτητικές συλλογικότητες στέγαζαν το «Στέκι στο Βιολογικό», επιχειρεί να αποτρέψει την παρουσία εκατοντάδων φοιτητών που διαδηλώνουν για ένα Πανεπιστήμιο χωρίς αστυνομία, με συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Σκοπός της αυταρχικής επιχείρησης είναι η εμπέδωση ενός κλίματος αστυνομοκρατίας και νομιμοποίησης της καταστολής στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ, τόσο ενόψει της επιχειρούμενης εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, όσο και ως αναγκαία προϋπόθεση για τη διευκόλυνση της πλήρους επιχειρηματικής δραστηριότητας των πανεπιστημίων, αλλά και ως «πρόβα τζενεράλε» για τη γενικότερη όξυνση της καταστολής που θα εξαπολύσει η κυβέρνηση σε όλη την κοινωνία, όσο οι επιπτώσεις από την κρίση, την ακρίβεια και τον πόλεμο θα αρχίζουν να μεγεθύνονται.

Ξέρουν καλά ότι η ένταση της καταστολής, το χτύπημα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης των φοιτητών, η παρέμβαση στη λειτουργία των συλλόγων είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει το νέο χτύπημα στις σπουδές και τα πτυχία, όπως αποτυπώνεται και στο νέο νόμο – πλαίσιο που παρουσιάστηκε από την υπουργό Παιδείας. Ο νέος νόμος - πλαίσιο δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες για αναβάθμιση των σπουδών των φοιτητών και τις προτάσεις του φοιτητικού κινήματος, αφού πατά πάνω στα "χνάρια" όλου του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι μοναδικοί «νέοι ορίζοντες» - όπως ονομάστηκε και από το υπουργείο ο νέος νόμος – πλαίσιο – είναι για τις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρηματικών ομίλων, έτη φωτός μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών! Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος υποβαθμίζει τα πτυχία με ένα ατέρμονο κυνήγι διδακτικών μονάδων (ECTS) και δεξιοτήτων και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση (διευθυντής – manager, χορηγίες, δίδακτρα, συγκροτεί Ανώνυμες Εταιρείες για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των ΑΕΙ, κ.ά.). Ενισχύει τον ασφυκτικό έλεγχο σε κάθε ΑΕΙ για την εφαρμογή της πολιτικής του υπουργείου, αν λειτουργεί με όρους επιχείρησης. Επιταχύνει και διευκολύνει την εξίσωση των πτυχίων με αυτά των κολεγίων! Επίσης εγκαθιδρύει ένα αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας που περιλαμβάνει ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ, πειθαρχικές διώξεις και ποινές για αδικήματα που φωτογραφίζουν: Συλλογικές διαδικασίες όπως συνελεύσεις, συντονιστικά, κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, καταλήψεις, ακόμη και εκδηλώσεις που «δεν συνάδουν με τον σκοπό του νέου πανεπιστημίου». Οι ποινές περιλαμβάνουν απαγόρευση συμμετοχής στις εξετάσεις, αφαίρεση φοιτητικής ιδιότητας προσωρινά ή και οριστική διαγραφή (!), εξώσεις από τις φοιτητικές εστίες κ.ά.

Ηχηρά μηνύματα ενάντια στην καταστολή και την πανεπιστημιακή αστυνομία στη Θεσσαλονίκη στέλνουν οι φοιτητές με τις μαχητικές κινητοποιήσεις τους τις οποίες και χαιρετίζουμε. Αποτελούν άμεση απάντηση καταγγελίας αστυνομίας, κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και πρυτανείας του ΑΠΘ που προσπαθούν με ρεσιτάλ βίας και τρομοκρατίας να σταματήσουν τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας που παλεύουν ενάντια στα σχέδιά τους να εφαρμόσουν νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στα ΑΕΙ, να διαλύσουν τις φοιτητικές παρατάξεις και το φοιτητικό συνδικαλισμό, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου με την καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, αλλά και τους ασφαλίτες που τριγυρνούν καθημερινά εδώ και μήνες με την προστασία τους μεταξύ φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και της αστυνομίας να εκφοβίσουν τους αγωνιστές φοιτητές και τη νεολαία που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα που ετοιμάζουν γι’ αυτούς, θα πέσει και πάλι στο κενό. Όπως έγινε και την περσινή άνοιξη, μετά τη βίαιη εκκένωση της πρυτανείας, τις επιθέσεις και τον βασανισμό φοιτητών, όταν χιλιάδες φοιτητές διαδήλωναν για μήνες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα του φόβου και του τρόμου που εκπέμπει η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον αντιδρά στην πολιτική της , δεν αφορά μόνο τους φοιτητές. Προσπαθούν να εμποδίσουν την έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας που αυξάνεται καθημερινά εξαιτίας της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας. Αποτελεί καθήκον όλων μας η συμπαράταξη στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών και της νεολαίας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, για να μπουν μπροστά τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας που επιχειρούν να λεηλατήσουν και τα όνειρα και το μέλλον της.

Ο νέος νόμος - πλαίσιο είναι φτιαγμένος από τα ίδια υλικά των αντιεκπαιδευτικών νόμων που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τα σκληρά ταξικά εξεταστικά πλέγματα σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, τον ασφυκτικό έλεγχο και εποπτεία σχολείων και εκπαιδευτικών μέσω αξιολόγησης. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές θα αγωνιστούμε για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των φοιτητικών Συλλόγων:

· Έξω η αστυνομία από τα ΑΕΙ. - Καμία εγκατάσταση ΟΠΠΙ ούτε στο ΑΠΘ ούτε πουθενά.

· Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι, ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και οι νόμοι Γαβρόγλου.

· Ο νέος νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί.

· Όχι στην εξίσωση των πτυχίων με αυτά των κολεγίων

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι φοιτητές και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν:

· Πέμπτη 2/6 στις 19:00 στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Καμάρα.

· Παρασκευή 9/6 μετά τις 20:00 συναυλία των φοιτητικών συλλόγων ενάντια στο νέο νόμο – πλαίσιο και την εγκατάσταση της ΟΠΠΙ, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search