• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Καταγγέλλουν την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές του ΑΠΘ

June 01, 2022 411

Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία καταγγέλλουν "την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ για άλλη μια φορά ενάντια στους φοιτητές του ΑΠΘ. Η δολοφονική αυτή επίθεση με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης ακόμα και σε ευθεία βολή είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή. Η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης μαζί με τις προκλητικές δηλώσεις των Υπουργών της κυβέρνησης για ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ, για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαζί με την έντονη παρουσία ασφαλιτών που παρακολουθούν τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών και των πανεπιστημιακών καθηγητών ξεπερνά τα όρια του Πανεπιστημίου και αποτελεί υπόθεση των εργαζομένων και της νεολαίας." Και καλούν σε κινητοποιήσεις 

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Ν. Φωκίδας και της Α΄ Θεσσαλονίκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

 

Για την καταστολή των φοιτητών στο ΑΠΘ

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ για άλλη μια φορά ενάντια στους φοιτητές του ΑΠΘ. Η δολοφονική αυτή επίθεση με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης ακόμα και σε ευθεία βολή είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή. Η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης μαζί με τις προκλητικές δηλώσεις των Υπουργών της κυβέρνησης για ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ, για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαζί με την έντονη παρουσία ασφαλιτών που παρακολουθούν τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών και των πανεπιστημιακών καθηγητών ξεπερνά τα όρια του Πανεπιστημίου και αποτελεί υπόθεση των εργαζομένων και της νεολαίας. Ταυτόχρονα το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που παρουσίασε η Κεραμέως επιδιώκει να σβήσει κάθε αποτύπωμα του δημόσιου πανεπιστήμιου -που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του λαού και της νεολαίας- στοχεύει στη διάλυση των φοιτητικών συλλόγων και του φοιτητικού συνδικαλισμού παράλληλα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για κατάργηση της δωρεάν στέγασης στις φοιτητικές εστίες.

Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η πρόθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η «πάταξη της ανομίας», όπως διατείνονται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Αποτελεί κομμάτι του puzzle των χουντικής έμπνευσης μέτρων απαγόρευσης διαδηλώσεων, αστυνομοκρατίας και καταστολής, του νόμου Χατζηδάκη με την επίθεση στα σωματεία, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, των συλλογικών τους διαδικασιών, και την προσπάθεια ελέγχου τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Με το δόγμα «νόμος και τάξη» επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να τσακίσει την ογκούμενη λαϊκή και νεολαιίστικη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και να επιβάλλει βίαια την αντιδραστική πολιτική της. Την πολιτική της νέας βίαιης φτωχοποίησης των εργαζόμενων και της νεολαίας που αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που αυξάνουν τα κέρδη τους, σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και δυνάμεις καταστολής. Την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Επιτίθενται με σφοδρότητα στην δημόσια εκπαίδευση! Η ανακοίνωση νέας μείωσης χιλιάδων εισακτέων στα πανεπιστήμια λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή πανελληνίων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, το τσάκισμα των μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, η σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις η δραστική μείωση της χρηματοδότησης και η σύνδεση με την αξιολόγηση αποτελεί εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση της αγοράς, που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! θα στηρίξουμε τους φοιτητικούς συλλόγους και μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο! Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας! Καλούμε σε αποφάσεις και μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

· ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

· ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

· ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΜΟΡΦΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

Η Πρόεδρος                       Ο Γ. Γραμματέας

ΠΟΛΥΖΩΗ ΝΙΚΗ                              ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 2 Ιούνη

Για πρωτοφανή αγριότητα των ΜΑΤ προς τους φοιτητές κάνει λόγο, μέσω ανακοίνωσής της, η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στα φοιτητικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Καταγγέλλουμε συνολικά, το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο το ΑΠΘ, με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους με σκοπό τη διευκόλυνση της εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αλλά και τις αντιδραστικές αλλαγές στις σπουδές των φοιτητών.

Καταδικάζουμε την επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές που διαμαρτύρονταν, με την αναίτια χρήση κρότου-λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων έξω από τον χώρο της ΣΘΕ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή κατά την διάρκεια κινητοποίησης παρουσία ισχυρότατων δυνάμεων της αστυνομίας και της ασφάλειας.


Η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές, λειτουργώντας σε πλήρη ευθυγράμμιση, δεν διστάζουν να αξιοποιούν την έντονη παρουσία ασφαλιτών που παρακολουθούν τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών με στόχο την όξυνση της καταστολής και την συκοφάντηση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος που πάει χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική.

Ξέρουν καλά ότι η ένταση της καταστολής, το χτύπημα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης των φοιτητών, η παρέμβαση στη λειτουργία των συλλόγων είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει το νέο χτύπημα στις σπουδές και τα πτυχία όπως αποτυπώνεται και στον νέο νόμο – πλαίσιο που παρουσιάστηκε από την υπουργό Παιδείας.
Είναι φανερό ότι έτσι φαντάζεται η κυβέρνηση το "σύγχρονο, ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο". Ανοιχτό στην καταστολή και την υποβάθμιση, κλειστό στη μόρφωση και τα εργασιακά δικαιώματα, στη φοιτητική μέριμνα, στις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων. Όσο κλιμακώνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική με την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, την επιχειρηματική λειτουργία τους, την απαξίωση των πτυχίων και την εξίσωσή τους με αυτά των κολλεγίων, τόσο θα οξύνεται και ο κρατικός αυταρχισμός για να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης.

Η κυβέρνηση πήρε μια πρώτη απάντηση από το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα η οποία θα γίνει ακόμη πιο αποφασιστική εν όψει και του νέου αντιδραστικού νόμου-Πλαισίου που ετοιμάζει για τα Πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές ξεκαθάρισαν πως με την οργανωμένη πάλη τους θα εμποδίσουν τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών τους και θα συνεχίσουν να διεκδικούν ένα Πανεπιστήμιο πραγματικό χώρο μόρφωσης και πολιτισμού και όχι όπως το οραματίζεται η κυβέρνηση, στο οποίο βασιλεύει η επιχειρηματική δράση και όπου οι ανάγκες των φοιτητών και του λαού μετατρέπονται σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων – Καθηγητών – Εργαζομένων του ΑΠΘ και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στα φοιτητικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 2 Ιούνη, στις 1 μ.μ. και στις 7 μ.μ. στην Καμάρα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search