Έτσι, πρώτα βγήκε από το κτίριο ο καθηγητής κ. Σωτηρόπουλος και απευθύνθηκε προς των επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων λέγοντας «πες ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση και φύγετε, άντε, κάθε μέρα αυτό το πράμα, δεν μπορούμε να δουλέψουμε».

Όμως το…καλωσόρισμα των ΜΑΤ από την κοινότητα του ΑΠΘ δεν τελείωσε εκεί. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ένας άλλος καθηγητής, βγήκε εκνευρισμένος και φώναζε στα ΜΑΤ «άντε πηγαίνετε πίσω, δεν ντρέπεστε λίγο; Καθηγητής είμαι εδώ πέρα, τι κάνετε;». Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν ένας άνδρας των ΜΑΤ κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του. Ο καθηγητής του Χημικού φώναξε «εσείς πετάτε κρότου-λάμψης, θα πεθάνουμε».

Σα να μην έφταναν αυτά, τα ΜΑΤ κατά την επίθεσή τους στους διαδηλωτές, πέταξαν δακρυγόνα ακόμα και στην είσοδο της κεντρικής βιβλιοθήκης. Οι φοιτητές διέκοψαν το διάβασμα για να κλείσουν τα παράθυρα και να βγούνε έξω να αναπνεύσουν.

Δακρυγόνο στην είσοδο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ

 

Πρόκειται για μία μάλλον…αντιφατική ενέργεια καθώς με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης τα ΜΑΤ έχουν στρατοπεδεύσει στο ΑΠΘ προκειμένου να δημιουργηθεί μια βιβλιοθήκη και όχι για να πάθουν ασφυξία όσοι πηγαίνουν στην βιβλιοθήκη.

Είχε προηγηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες η παράνομη κράτηση δύο φοιτητών που πήγαιναν στη σχολή τους και η απειλητική κίνηση της αστυνομίας προς μία φοιτήτρια που έβγαζε βίντεο την αστυνομική επιχείρηση και ρωτούσε για τους συμφοιτητές της «τα παιδιά που τα πάτε;».


Όπως φαίνεται και στο βίντεο τα ΜΑΤ την πλησίασαν απειλητικά και της είπαν να κλείσει το βίντεο. Η φοιτήτρια παρότι είχε απέναντι μια διμοιρία δεν φοβήθηκε, διατήρησε τη βιντεοσκόπηση ανοιχτή και τους είπε «Να φύγετε τώρα, δε σας θέλουμε εδώ μέσα».

Το φοιτητικό κίνημα καλεί σε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες, Παρασκευή, στις 10 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.