• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καταγγέλλουμε τις συνεχιζόμενες βάρβαρες δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές του ΑΠΘ

June 04, 2022 341

Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας

Καταγγέλλουμε τις συνεχιζόμενες βάρβαρες δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές του ΑΠΘ. Οι δολοφονικές επιθέσεις με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης (ακόμα και σε ευθεία βολή) και ωμή βία των γκλομπ είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αλλά και συλλήψεις φοιτητών. Η καταστολή, o αυταρχισμός της κυβέρνησης, με δηλώσεις για ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ, μαζί με την παρουσία δεκάδων ασφαλιτών, ξεπερνάει τα όρια του Πανεπιστημίου. Είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας και του εργατικού κινήματος. Ο αυταρχισμός και η ασύστολη κρατική βία απέναντι στη νεολαία έρχεται ταυτόχρονα με τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την παρουσίαση του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που παρουσίασε η Κεραμέως. Επιδιώκει να σβήσει κάθε αποτύπωμα του δημόσιου πανεπιστήμιου που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του λαού και της νεολαίας, τη διάλυση των φοιτητικών συλλόγων και του συνδικαλισμού, με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για κατάργηση της δωρεάν στέγασης στις φοιτητικές εστίες.

O στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η "πάταξη της ανομίας", όπως διατείνονται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του,  οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίησή του. Θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στο  Πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες. Αποτελεί κομμάτι των χουντικής έμπνευσης μέτρων απαγόρευσης διαδηλώσεων και αστυνομοκρατίας. Είναι συνέχεια του νόμου Χατζηδάκη που επιτίθεται στα σωματεία, καταργεί ουσιαστικά το απεργιακό δικαίωμα και επιβάλει τον έλεγχο από το κράτος και τους εργοδότες.

Η κυβέρνηση με το δόγμα "νόμος και τάξη" επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να τσακίσει την ογκούμενη λαϊκή και νεολαιίστικη δυσαρέσκεια και να επιβάλει βίαια την αντιδραστική πολιτική της. Την πολιτική της νέας βίαιης φτωχοποίησης των εργαζόμενων και της νεολαίας, που αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης, την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονταν στο μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του, σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και δυνάμεις καταστολής. Την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Επιτίθενται με σφοδρότητα στη δημόσια εκπαίδευση. Η ανακοίνωση νέας μείωσης χιλιάδων εισακτέων στα πανεπιστήμια, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, το τσάκισμα των μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, η σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις, η δραστική μείωση της χρηματοδότησης και η σύνδεσή της με την αξιολόγηση αποτελεί εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση που ακολούθησαν και όλες οι κυβερνήσεις.

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Το κοινωνικό-ταξικό κίνημα θα στηρίξει τους φοιτητικούς συλλόγους και μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο. Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες! Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΓΙΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ H ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑIKEΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!       

NA ΠΑΥΣΕΙ ΚΆΘΕ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ             

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search