• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τείχος αλληλεγγύης σε 12χρονο, θύμα bullying – Mεγαλύτεροι μαθητές υπέγραψαν την επετηρίδα που αρνήθηκαν συμμαθητές του

June 04, 2022 379

«Ελπίζω να κάνεις κι άλλους φίλους», είχε γράψει ο 12χρονος Brody προς τον εαυτό του, στη σχολική επετηρίδα του.


Η Cassandra Ridder απογοητεύτηκε όταν ο 12χρονος γιος της Μπρόντι γύρισε σπίτι από το σχολείο την περασμένη εβδομάδα με λίγες μόνο υπογραφές στην επετηρίδα του – συμπεριλαμβανομένης της δικής του.

«Ελπίζω να κάνεις κι άλλους φίλους. — Brody Ridder», είχε γράψει ο μαθητής της έβδομης τάξης στη δική του επετηρίδα, την οποία υπέγραφαν μόνο δύο συμμαθητές, δύο δάσκαλοι και ο ίδιος, όπως δημοσιεύει η Washington Post.

Cassandra Ridder
«Μου ράγισε την καρδιά», είπε η Cassandra Ridder.

Ο Brody ήταν μαθητής στο Academy of Charter Schools, ένα δημόσιο σχολείο από το νηπιαγωγείο έως τη 12η τάξη, από την πέμπτη τάξη. Είχε αρκετούς φίλους στο προηγούμενο σχολείο του, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, έχει δυσκολευτεί κοινωνικά και έχει δεχτεί επανειλημμένα bullying, είπε η μητέρα του.

«Υπάρχουν παιδιά που τον έσπρωχναν και τον αποκαλούσαν διάφορα ονόματα», είπε η Ridder, προσθέτοντας ότι αποφάσισε να αλλάξει το σχολείο του γιου της πριν από την πέμπτη τάξη για να του δώσει περισσότερη ακαδημαϊκή υποστήριξη. «Ο Brody έχει περάσει πολλά».

Αν και το bullying κάπως υποχώρησε αφού εξέφρασε τις ανησυχίες της στους διευθυντές του σχολείου τον Φεβρουάριο, θα μπορούσε να πει ότι «τα πειράγματα είναι ακόμα εκεί», είπε η Ridder.

Όταν ο Brody ζήτησε από τους συμμαθητές του να υπογράψουν την επετηρίδα του στις 24 Μαΐου, «μου είπαν όχι», είπε σε μια τηλεφωνική συνέντευξη στην Washington Post. «Με στεναχώρησε».

Η Ridder ήταν συντετριμμένη για το παιδί της.

«Προσπαθούμε να διδάξουμε ευγένεια στην οικογένειά μας και το να μην βλέπω καμία καλοσύνη από μαθητές στην τάξη του ήταν φρικτό για μένα», είπε η Ridder.

Μοιράστηκε μια φωτογραφία της επετηρίδας του γιου της σε μια ιδιωτική ομάδα στο Facebook για γονείς στο σχολείο. Ένιωθε θυμωμένη και αβοήθητη, και ενώ δεν ζήτησε την άδεια του γιου της πριν από την ανάρτηση, «ήξερα ότι θα ήταν απολύτως εντάξει με αυτό», είπε. «Ο Brody πάντα μου έλεγε ότι θέλει να είναι μέρος της λύσης».

Ο πρωταρχικός της στόχος με τη δημοσίευση της φωτογραφίας, εξήγησε η Ridder, ήταν να ενθαρρύνει τους γονείς να μιλήσουν στα παιδιά τους για τον εκφοβισμό. Είπε ότι γνωρίζει ότι ορισμένοι γονείς προτιμούν να κρατούν ιδιωτικά τέτοια θέματα, αλλά σκέφτηκε ότι η ειλικρίνεια σχετικά με αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει τον γιο της και άλλους από το να στοχοποιηθούν περαιτέρω.

Ήλπιζε ότι ο κόσμος θα συμπάσχει με τον αγώνα του γιου της, αλλά δεν περίμενε την έκρηξη υποστήριξης που εμφανίστηκε γρήγορα μετά τη δημοσίευσή της — ιδιαίτερα από μεγαλύτερους μαθητές στο σχολείο.

Καθώς κυκλοφόρησαν δεκάδες συμπονετικά σχόλια, αρκετοί μεγαλύτεροι μαθητές – κανένας από τους οποίους δεν γνώριζε προηγουμένως τον Brody – άκουσαν για την ανάρτηση της Ridder από τους γονείς τους. Ανέλαβαν δράση για να δείξουν την υποστήριξή τους.

Η Joanna Cooper, 17 ετών, έλαβε ένα μήνυμα κειμένου από τη μητέρα της με ένα στιγμιότυπο οθόνης της ανάρτησης της Ridder. Αμέσως, η μαθήτρια της 11ης τάξης αποφάσισε: «Θα πάρω κόσμο και θα υπογράψουμε την επετηρίδα του. Κανένα παιδί δεν αξίζει να νιώθει έτσι».

Η Cooper θυμάται ότι ήταν στην ηλικία του Brody και την έντονη πίεση που ένιωθε για να ταιριάξει. Το να έχεις υπογραφές στην επετηρίδα σου δεν ήταν μόνο ένα μέτρο δημοτικότητας, θυμάται, επίσης σήμαινε απλώς «πως ξέρεις ότι έχεις φίλους».

«Η υπογραφή στην επετηρίδα κάποιου ήταν πολύ συνηθισμένη», είπε. «Το ότι οι άνθρωποι του έλεγαν όχι και του αρνούνταν μια υπογραφή, απλώς ράγισε την καρδιά μου».

Επικοινώνησε με πολλούς φίλους και συντονίστηκαν να επισκεφτούν μαζί την τάξη του Brody την επόμενη μέρα. Δεν το ήξερε, αλλά πολλοί άλλοι μαθητές είχαν το ίδιο σχέδιο.

Όταν η Simone Lightfoot, επίσης μαθήτρια της 11ης τάξης στο σχολείο, είδε τη δημοσίευση της Ridder, η πρώτη της σκέψη ήταν: «Θα πάρω μερικούς από τους φίλους μου και θα πάμε να το υπογράψουμε», είπε.

Η Lightfoot, 17 ετών, μπορούσε να καταλάβει τα δεινά του Brody.

«Όταν ήμουν μικρότερη, δεχόμουν πολύ bullying όπως εκείνος», είπε. «Αν μπορούσα να κάνω ένα μικρό πράγμα για να βοηθήσω αυτό το παιδί να νιώσει λίγο καλύτερα, θα ήμουν περισσότερο από πρόθυμη».

Η Maya Gregory, μαθήτρια της όγδοης τάξης στο σχολείο, ένιωθε το ίδιο. Επίσης, δέχθηκε bullying στην ηλικία του Brody.

«Κανείς δεν με βοήθησε όταν βρισκόμουν σε αυτή την κατάσταση», είπε η Maya, 14 ετών. «Έτσι ήθελα να είμαι εκεί για εκείνον».

Συγκέντρωσε τους φίλους της, που όλοι ήταν πρόθυμοι να δώσουν στον Brody μια ώθηση αυτοπεποίθησης. Η αυτοσχέδια πρωτοβουλία εξαπλώθηκε σε όλο το σχολείο και στις 25 Μαΐου, την επομένη της διανομής των επετηρίδων, ένα “σμήνος” μεγαλύτερων μαθητών κατατέθηκε στην τάξη της έκτης τάξης του Brody, έτοιμοι να υπογράψουν την επετηρίδα του.

Αν και στην αρχή ένιωθε ντροπαλός, «με έκανε να νιώσω καλύτερα», είπε ο Brody, προσθέτοντας ότι συγκέντρωσε περισσότερες από 100 υπογραφές και μηνύματα υποστήριξης στην επετηρίδα του εκείνη την ημέρα. Πήρε επίσης μερικά τηλέφωνα και μια τσάντα με δώρα.

«Μόλις τον είδα να χαμογελά, ένιωσα πολύ καλά», είπε η Cooper, που ελπίζει να ηγηθεί μιας ολόκληρης σχολικής επετηρίδας που θα υπογραφεί το επόμενο έτος για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί σε άλλο παιδί. «Ήταν ένα μικρό πράγμα, αλλά τον έκανε τόσο χαρούμενο».

 

Καθώς οι μεγαλύτεροι μαθητές γέμιζαν τις σελίδες του βιβλίου του Brody, αρκετοί από τους συμμαθητές του σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και υπέγραψαν επίσης τα ονόματά τους.

«Μας έδειξε πραγματικά ότι το να έρθουμε για να φτιάξουμε τη μέρα του είχε ήδη αντίκτυπο στους ανθρώπους της τάξης του», είπε η Cooper.

Αυτή και οι φίλοι της δεν υπέγραψαν απλώς την επετηρίδα του Brody. Έκαναν επίσης μια προσπάθεια να τον γνωρίσουν και ρώτησαν για τα χόμπι του — όπως το σκάκι και η ξιφασκία. Έπειτα, του έκαναν κουβέντα, αφού πολλοί από αυτούς ήταν κάποτε στη θέση του, του είπαν.

«Με έκανε να νιώθω ότι δεν ήμουν μόνος», είπε ο Brody.

Η Maya, από την πλευρά της, υποσχέθηκε στον Brody ότι πέρα από την υπογραφή της επετηρίδας του, θα συνέχιζε να είναι δίπλα του. Του έδωσε τον αριθμό τηλεφώνου της και έχουν ήδη συναντηθεί για παγωτό με μερικούς από τους φίλους της. Δέθηκαν από την κοινή τους εμπειρία με τους νταήδες και εκείνη του είπε: «Όποιος προσπαθεί να σε ρίξει είναι ήδη πιο κάτω από εσένα».

«Με έκανε να νιώθω ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα», είπε. «Όχι μόνο για τον Brody, αλλά και για την ανθρωπότητα», είπε τελικά η μητέρα του.

Πηγή: www.rosa.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search