• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Φοιτητικός ξεσηκωμός για τις ρώτες τοποθετήσεις των «πανεπιστημιακών αστυνομικών» στη Θεσσαλονίκη

June 08, 2022 364

 

 

Στο στάδιο της... εκπαίδευσης φαίνεται πως βρίσκονται οι ειδικοί φρουροί που θα συγκροτήσουν το σώμα της αστυνομίας, η οποία θα επιχειρεί στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες τοποθετήσεις στα αστυνομικά τμήματα, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες– 55 αστυνομικοί εντάχθηκαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, 20 στο Τούμπας, 5 στο Χαριλάου, 5 στο Συκεών, 5 στο Αμπελοκήπων, 5 στο Ευόσμου. Άλλοι 5 έχουν τοποθετηθεί στις ομάδες περιπολίας πόλης.

 Οι πρώτοι ειδικοί φρουροί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΟΠΠΙ) έλαβαν εντολή να παρουσιαστούν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα στις 10 Ιουνίου, με την συνοδεία μάλιστα και ενόπλων... Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό και αφορά τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας των πανεπιστημίων και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Αυτό γίνεται φα-νερό από το γεγονός ότι η εγκατάσταση αστυνομίας στους ακαδημαϊκούς χώρους έρχεται ταυτόχρονα με τον νέο νόμο πλαίσιο που μεταμορφώνει τα ΑΕΙ σε επιχειρηματικές μονάδες, διοικούμενες από «μάνατζερ» της αγοράς. Η αστυνομοκρατία έρχεται ταυτόχρονα με το όργιο βίας και καταστολής των ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης, εναντίον των φοιτητών στο ΑΠΘ σε μια συντονισμένη προσπάθεια να δοθεί η εικόνα ότι τα πανεπιστήμια είναι κέντρα βίας και ανομίας, προκειμένου να καθοδηγηθεί η κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι «πανεπιστημιακοί αστυνομικοί» θα δώσουν το «παρών» στις πορείες που θα γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα: θα βρίσκονται στο πλευρό των δυνάμεων καταστολής. Όλα αυτά μέχρι τα μέσα Αυγούστου, όταν αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα εντός του ΑΠΘ. 

Η κυβέρνηση με το δόγμα “νόμος και τάξη” επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να τσακίσει την ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια –ειδικά από την νεολαία - και να επιβάλλει βίαια την αντιδραστική πολιτική της. Την πολιτική της νέας βίαιης φτωχοποίησης των εργαζόμενων και της νεολαίας που αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που αυξάνουν τα κέρδη τους, σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και δυνάμεις καταστολής. Την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Επιτίθενται με σφοδρότητα στην εκπαίδευση θέλοντας να σβήσουν κάθε αποτύπωμα του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση:

Φοιτητικός ξεσηκωμός

Την ίδια στιγμή, οι φοιτητές δρομολογούν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο σαρωτικό σχέδιο νόμου που φέρνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο οποίο περιλαμβάνεται και η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Έτσι, αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι έχουν λάβει αποφάσεις για καταλήψεις τμημάτων, ενώ για την Πέμπτη διοργανώνονται συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην πρωτεύουσα οι φοιτητές έχουν απευθύνει κάλεσμα για τις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενώ καλούν σε συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων μετά την κινητοποίηση στη Νομική, για τις 8 το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στην Καμάρα. Η κινητοποίηση αναμένεται μαζική και δυναμική, εάν κρίνει κανείς από τις μέχρι σήμερα αντιδράσεις των φοιτητών και την κλιμάκωση του αγώνα τους. 

Η εκπαιδευτική κοινότητα αγωνίζεται και διεκδικεί

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

- ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

- ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΜΟΡΦΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΕΜΠ και ΕΚΠΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6, ΣΤΙΣ 8 π.μ. ενάντια στην είσοδο της ΟΠΠΙ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search