Print this page

Να κάνουμε την πραγματικότητά τους να μην είναι αυτονόητη! - Σωματεία ταξικά – μαζικά – αγωνιστικά!

June 10, 2022 462

Να κάνουμε την πραγματικότητά τους να μην είναι αυτονόητη!

Σωματεία ταξικά – μαζικά – αγωνιστικά!

Ο πόλεμός τους σκοτώνει

Ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους

 

Μαζικός και παρατεταμένος αγώνας – κόντρα στο συμβιβασμό, τη συνθηκολόγηση και την ηττοπάθεια

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ με τη δράση και τη στάση μας όλη αυτή την περίοδο προτάξαμε τη γραμμή του ασυμβίβαστου και μαζικού αγώνα με όχημα τα σωματεία μας και τη συντονισμένη δράση τους για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας – Παιδείας, κόντρα στην καταστολή..

ü Στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, καλώντας τα εκπαιδευτικά σωματεία να στηρίξουν τον κοινό αγώνα για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!

ü Στις πιο σκληρές συνθήκες καταστολής, απέναντι στην αδράνεια και την υποταγή που επέβαλαν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις στην Ομοσπονδία, καλέσαμε τις ΕΛΜΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους με δημόσια καλέσματα παρά την απειλή των εξοντωτικών προστίμων, τη βία των ΜΑΤ και τα χημικά!

ü Καλέσαμε ανοιχτά και δημόσια τα πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσουν την 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη 2020 όταν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις υποτάσσονταν στις κυβερνητικές απαγορεύσεις!

ü Αναδείξαμε και καταγγείλαμε το απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό – αντιπαιδαγωγικό και αντικοινωνικό μέτρο του παρατεταμένου λουκέτου στα σχολεία και της περιβόητης «τηλεκπαίδευσης» που αξιοποιήθηκε και ως εργαλείο καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων! Καλέσαμε ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και σε πολύμορφο και παρατεταμένο αγώνα με αιχμή το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για «Ανοιχτά και Ασφαλή Σχολεία»!

ü Η αποφασιστική και αταλάντευτη στάση του ρεύματός μας έδωσε σάρκα και οστά στην αποχή από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα Υ/Σ. Συμβάλαμε στην αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης να γενικεύσει τη φάρσα των «ηλεκτρονικών εκλογών» για να χειραγωγήσει τα συνδικάτα και να επιβάλει συνθήκες ασφυκτικού ελέγχου και εποπτείας της δράσης τους!

ü Εδώ και τρεις δεκαετίες έχουμε συμβάλει αποφασιστικά σε όλους τους αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση, εξοπλίζοντας το εκπαιδευτικό κίνημα με ιδεολογικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά επιχειρήματα, σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις εκείνες που φανερά ή συγκαλυμμένα προωθούσαν την εφαρμογή της. Συμβάλαμε αποφασιστικά στη μαζική κινητοποίηση του κλάδου και τη συμμετοχή του στην απεργία – αποχή, καλώντας αποφασιστικά σε συνέχισή της παρά την κυβερνητική καταστολή! Καταγγείλαμε τα συνδικαλιστικά πραξικοπήματα των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και το ξεπούλημα της απεργίας – αποχής! Μπροστά στο συνδικαλιστικό αδιέξοδο που επέβαλαν στην ΟΛΜΕ καλέσαμε τα πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ) να συνεχίσουν αποφασιστικά την απεργία – αποχή για να βρει συνέχεια και διέξοδο ο αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια ταξικής κατηγοριοποίησης των σχολείων, υποβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης!

ü Συγκρουστήκαμε με το παρατεταμένο συνδικαλιστικό lockdown καλώντας τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και αρχαιρεσίες αποκλειστικά με ζωντανό τρόπο κόντρα στο ν. «Χατζηδάκη». Απαιτήσαμε να γίνει Συνέδριο της ΟΛΜΕ και να σταματήσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της πλειοψηφίας, που σερνόταν στα δικαστήρια εκλιπαρώντας τον αυτοδιορισμό της ως Διορισμένη Διοίκηση! Καταγγείλαμε την απαράδεκτη αντιδημοκρατική εκτροπή των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ – ΠΕΚ, δεν συναινέσαμε με το δικαστικό διορισμό μας και αποχωρήσαμε από τη δοτή διοίκηση!

 

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ, γεννημένες και σφυρηλατημένες μέσα στους μεγάλους πανεκπαιδευτικούς αγώνες των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών παλεύουμε σταθερά για την ενότητα του κλάδου για τον ταξικό και αγωνιστικό προσανατολισμό των σωματείων μας συμβάλλοντας στο μαζικό συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων με πρωταγωνιστές τις Γ.Σ και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Για την αναζωογόνηση των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών, για να γίνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και η Ομοσπονδία όπλο των

εκπαιδευτικών απέναντι στην αντιεκπαιδευτική – αντιδραστική πολιτική των κυβερνήσεων, της άρχουσας τάξης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Για να γίνουν τα εκπαιδευτικά σωματεία ασπίδα υπεράσπισης του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου, των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς! Για την αγωνιστική συμπόρευση και το συντονισμό όλων των σωματείων και συνδικάτων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μεγάλου κεφαλαίου!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Μπροστά στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ πρέπει τα πράγματα να πάνε αλλιώς! Να σπάσει το απόστημα και να ηττηθούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που καθηλώνουν τον κλάδο, επιβάλλουν την ηττοπάθεια και τη συνθηκολόγηση!

Θέσεις – Αιτήματα διεκδίκησης μπροστά στο 20ο Συνέδριο!

Να ενισχυθεί η γραμμή του αγώνα, της χειραφέτησηςκαι της ανυπακοής

ü Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Παλεύουμε για τη συγκρότηση αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για την Ειρήνη και Φιλία των Λαών! Σταθερό μέτωπο αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό, την ακροδεξιά και το φασισμό!

ü Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας! Τώρα πραγματικές αυξήσεις! Κανείς με λιγότερα από 1000€! Αποκατάσταση όλων των απωλειών από την έναρξη των μνημονίων, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό! Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού!

ü Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, τη διαδήλωση και την απεργία! Υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! Δεν συναινούμε – δεν εφαρμόζουμε καμία πτυχή του αντεργατικού εκτρώματος «Χατζηδάκη»! (ΓΕΜΗΣΟΕ, ηλεκτρονικές κάλπες – ΓΣ κλπ)! Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του αντισυνδικαλιστικού – αντεργατικού νόμου!

ü Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους! Στηρίζουμε όλα τα δικαία αιτήματα των υγειονομικών και των σωματείων τους! Να ενισχυθεί εδώ και τώρα το ΕΣΥ με γιατρούς – νοσηλευτές – εξοπλισμό! Να αρθεί το αυταρχικό μέτρο της αναστολής εργασίας! Μέτρα προστασίας σε Σχολεία, ΜΜΜ και σε όλους τους εργασιακούς χώρους!

ü Γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό – όχι στην πολιτική των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων! Φραγμός στις δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς!

ü Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο – καμιά απόλυση αναπληρωτή! Όχι στο προσοντολόγιο «Γαβρόγλου». Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές!

ü Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση, την «αυτονομία» σχολικής μονάδας, την Τράπεζα Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής! Να ανατραπεί το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

ü Ενιαίο δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο για όλους, με δίχρονη προσχολική αγωγή – εκπαίδευση! Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και εξ ολοκλήρου στο Υπουργείο Παιδείας. Επαγγελματικά δικαιώματα στους τίτλους σπουδών! Όχι στην εμπορευματοποίηση, τη μαθητεία και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων μαθητών – εκπαιδευτικών!

ü Να επανέλθει τώρα το ωράριο των εκπαιδευτικών στα επίπεδα προ του 2013!

ü Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Κατρούγκαλος, Βρούτσηςκλπ)! Αγώνας για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους! Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας! Καμία περικοπή στις συντάξεις!

ü Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου! Ακύρωση των συμφωνιών των ιδιωτικοποιήσεων. Δεν πουλάμε! Δεν παραχωρούμε τον δημόσιο πλούτο! Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, δημοσιονομικών πλεονασμάτων, συμφώνων σταθερότητας. Οι εργαζόμενοι δεν χρωστούν ούτε στο ΔΝΤ, ούτε στην ΕΕ!

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

 ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

Ιούνιος 2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.