• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η στοχοποίηση και η καταδίκη αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών δεν θα περάσει

June 10, 2022 361

Στις 7/6/2022 καταδικάστηκαν από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δύο μέλη του κινήματος, ο Ηλίας Σμήλιος και o Ζήσης Κλεισιάρης, κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη για κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης που έγινε πριν πέντε χρόνια, στις 7/6/2017. Η Ε ΕΛΜΕ με αποφάσεις της πήρε μέρος όλο το προηγούμενο διάστημα στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και μέλη της συμμετείχαν και στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, θεωρούμε άδικη και ταξικά μεροληπτική την απόφαση. Επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Τέτοιες αποφάσεις μας υπενθυμίζουν ότι νομοθεσία και δικαιοσύνη είναι ταξικοί και όχι ουδέτεροι θεσμοί. Συνιστούν όμως βαριά πρόκληση όταν εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο για να τιμωρήσουν το λαϊκό παράγοντα και να καταργήσουν ακόμη και τον υποτυπώδη κοινωνικό έλεγχο και διαμαρτυρία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η στοχοποίηση και η καταδίκη αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών δεν θα περάσει

 

Στις 7/6/2022 καταδικάστηκαν από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δύο μέλη του κινήματος, ο Ηλίας Σμήλιος και o Ζήσης Κλεισιάρης, κατά των πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη για κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης που έγινε πριν πέντε χρόνια, στις 7/6/2017. Η Ε ΕΛΜΕ με αποφάσεις της πήρε μέρος όλο το προηγούμενο διάστημα στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς και μέλη της συμμετείχαν και στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, θεωρούμε άδικη και ταξικά μεροληπτική την απόφαση.

Καταδικάστηκαν επειδή πριν 5 ακριβώς χρόνια, σε κινητοποίηση του ΣΥΣΘ που στηρίχτηκε από σειρά μαζικούς φορείς και σωματεία της πόλης που έγινε για να σωθούν από κοράκια των τραπεζών και των funds δυο περιπτώσεις πρώτης κατοικίας λαϊκών οικογενειών. Στην πραγματικότητα δεν εκδικάστηκαν οι δύο αγωνιστές του κινήματος, αλλά η ίδια η δυνατότητα λαϊκής διεκδίκησης, η συλλογική αντίσταση και δράση γιατί η απόφαση ήταν καταδικαστική με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο. Η υπεράσπιση και οι μάρτυρες αποκάλυψαν ότι την ημέρα της κινητοποίησης κανείς δεν εμφανίστηκε τελικά για να διεκδικήσει σπίτι και κανένας πλειστηριασμός δεν υπήρξε, ούτε «παράνομη βία» προέκυψε από κανέναν μάρτυρα κατηγορίας που εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Τέτοιες αποφάσεις μας υπενθυμίζουν ότι νομοθεσία και δικαιοσύνη είναι ταξικοί και όχι ουδέτεροι θεσμοί. Συνιστούν όμως βαριά πρόκληση όταν εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο για να τιμωρήσουν το λαϊκό παράγοντα και να καταργήσουν ακόμη και τον υποτυπώδη κοινωνικό έλεγχο και διαμαρτυρία.

Είναι φανερός ο πολιτικός χαρακτήρας της καταδικαστικής απόφασης, όπως είναι φανερή και η στοχοποίηση και καταδίκη των δύο μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων. Σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, τα κοινωνικά αγαθά, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, η απόφαση αυτή είναι υπαγορευμένη από την πολιτική κρατικής καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης. Εντάσσεται στην εξελισσόμενη από καιρό επιχείρηση εκφοβισμού και φίμωσης του λαού, προκειμένου αυτός να αποδεχθεί ότι η κυβερνητική πολιτική βαρβαρότητας είναι μονόδρομος.

Θέλουν να εμπεδώσουμε πλήρως και αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Να μάθουμε να ζούμε σε συνθήκες μόνιμης οικονομικής τρομοκρατίας, μια ζωή σε δόσεις, με επιδόματα και αλλεπάλληλες ρυθμίσεις, με διακοπές παροχής βασικών αγαθών, με κομμένο ηλεκτρικό, με καθημερινές απειλές κι εκβιασμούς εισπρακτικών εταιρειών και με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας να έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Αυτή η καταδικαστική απόφαση αφορά πρώτα από όλα την κοινωνία που δέχεται τα πλήγματα της αντιλαϊκής πολιτικής, το μαζικό κίνημα και τους φορείς του, τη μαχόμενη νεολαία, κάθε λαϊκό αγωνιστή και αγωνίστρια. Αφορά κάθε δημοκράτη, κάθε άνθρωπο που τον πνίγει το δίκιο από τον αυταρχισμό και την εκδικητική μανία της άρχουσας τάξης.

Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη δικαίωση, την απαλλαγή από τις κατηγορίες και το τέλος της δικαστικής ομηρίας των αγωνιστών, με τη δύναμη της αλληλεγγύης που ήταν καταλύτης για την αθώωση δυο φορές ως τώρα του Ηλία Σμήλιου στις προηγούμενες δίκες του και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους, κάθε μαχόμενο αγωνιστή και δημοκρατικό άνθρωπο να πάρουν θέση ενάντια στις προειλημμένες αποφάσεις κατά αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς. Να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε την πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της βίας. Να σταματήσουμε την επίθεση στις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο πρόεδρος                                                       Η γραμματέας

 

Χρήστος Ζαγανίδης                                         Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search