• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

"Ανακάλυψη" της ΔΟΕ: Το υπουργείο Παιδείας περιφρονεί τον διάλογο

June 12, 2022 458

 

Συγκεκριμένα για περιφρόνηση στη θεσμική διαδικασία του διαλόγου καταγγέλΛει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Η ΔΟΕ ζητά άμεση συνάντηση με αφορμή τις αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας  των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, καθώς και για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Θέμα: Επείγον αίτημα για συνάντηση

Κυρία Υπουργέ,

Κυρία Υφυπουργέ, 

Για πολλοστή, δυστυχώς, φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιδεικνύει περιφρόνηση στη θεσμική διαδικασία του διαλόγου με τους, δημοκρατικά εκλεγμένους, εκπροσώπους των εκπαιδευτικών. «Διαρροές» από κύκλους του Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με την πραγματοποίηση διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών, ανάπτυξη μιας, εκτός θεσμικού πλαισίου «συζήτησης» με αυτόκλητους «εκπροσώπους» ομάδων εκπαιδευτικών, σχετικά με τον αριθμό και την κατανομή τους ανά βαθμίδα και ειδικότητα, διατύπωση «σκέψεων» σχετικά με την επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., ενώ ακόμη αναμένουμε την πρόσκλησή σας για εκτενέστερη συζήτηση για το θέμα των διορισμών (όπως είχε δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία ότι θα γίνει στην τελευταία μας συνάντηση), δημιουργούν κλίμα έντασης στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Πέρα από τα παραπάνω οι αιφνιδιαστικές δηλώσεις σας, όπως και του ίδιου του πρωθυπουργού, περί επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίχως να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε, επιβεβλημένη, συζήτηση στη βάση της θωράκισης της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου (κάτι που επανειλημμένα έχουμε θέσει ως Ομοσπονδία), δημιουργεί, εύλογα, ανησυχίες σε σχέση με τον (υπάρχει άραγε;) σχεδιασμό και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης για έναν θεσμό, δημιούργημα των επιστημονικά τεκμηριωμένων θέσεων και των αγώνων της Δ.Ο.Ε., ο οποίος έχει, διαχρονικά, αντιμετωπιστεί με έλλειψη παιδαγωγικού σχεδιασμού και απίστευτη προχειρότητα από σειρά πολιτικών ηγεσιών και κυβερνήσεων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search