• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τα βήματα συμμετοχής στην Απεργία -Αποχή - Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση

June 14, 2022 208

 Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

Τα βήματα συμμετοχής στην Απεργία -Αποχή

Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση με απεργία αποχή από την ΕΛΜΕ μας!

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας μετά τη συγκρότηση του σε σώμα στις 10/01/2022 αποφάσισε, το σωματείο μας να προχωρήσει στην κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ από οποιαδήποτε αξιολογική διαδι-κασία. Σε συντονισμό με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημό-σιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

Κατατέθηκε εξώδικο για την προκήρυξη της Απεργίας Αποχής από την ΕΛΜΕ! Επιδόθηκε στην Α΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας γνωστοποίηση της απεργίας-αποχής, δηλώνοντας επίσημα την κήρυξή της. Η προκήρυξη της Απεργίας Αποχής αφο-ρά κάθε ενέργεια που συνδέεται με τις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστι-κής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021.

Προκηρύσσουμε απεργία αποχή για να καλύψουμε το επόμενο διάστημα τους εκπαιδευτι-κούς που συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης και να απαιτήσουμε να προκηρύξει απεργία αποχή και η ΟΛΜΕ. Απευθύνουμε την απόφαση προς όλα τα σωματεία στην εκπαίδευση για να προχωρήσουν και αυτά στην προκήρυξη της απεργίας αποχής διευρύνοντας το μέτωπο. Απαιτούμε ΤΩΡΑ οι ομοσπονδίες ΟΛΜΕ - ΔΟΕ να προκηρύξουν νέα απεργία-αποχή ως ο-φείλουν απέναντι στην εκφρασμένη βούληση του κλάδου για συνέχιση του αγώνα μέχρι το τέλος.

Τα βήματα συγκεκριμένα

1. Η απεργία αποχή της ΕΛΜΕ αποτελεί νέα απεργία αποχή, με νέο περιεχόμενο και αιτήματα από αυτά που υπήρχαν στο εξώδικο της ΟΛΜΕ και κατά κανέναν τρόπο δεν αποτελεί συνέχεια της απεργίας της ΟΛΜΕ που κηρύχθηκε παράνομη. Αυτό επιλέχθηκε για να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το ενδεχόμενο κυρώσεων στους συναδέλφους και στη διοίκηση των σωματείων που την κηρύσ-σουν.

2. Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/φους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στην απεργία-αποχή του σωματείου.

3. Υπογράφουμε τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή του σωματείου (σας αποστέλλεται συνημμένα), για τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συν-δικαλιστική μορφή πάλης. Στη συνέχεια καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.

Υπενθυμίζουμε ότι:

1. Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή της ΕΛΜΕ καλύπτει τους εκπαιδευτικούς, από ό-λες τις διαδικασίες που προβλέπει η Υπ. απόφαση από την αξιολόγηση.

2. Σε όσα σχολεία οι Διευθυντές έχουν προχωρήσει στις ενέργειες προώθησης της αξιολόγησης και έχουν ορίσει τις ομάδες είτε ακόμη έχει παρθεί απόφαση συμμετοχής στην αξιολόγηση μέσα από τους συλλόγους διδασκόντων, όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να υπογράψουν τη δήλωση απεργίας αποχής, η οποία θα κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου και οι συμμετέχοντες στην απεργία-αποχή δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στην αξιολογική διαδικασία (ο-μάδες εργασίας, στόχους, σχέδια δράσης, υλοποίηση σχεδίων δράσης, συνεδριάσεις, κ.ά.).

3. Οι συνάδελφοι/ισσες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να αποφασίσουν να συμμετέχουν στην νέα απεργία αποχή της ΕΛΜΕ και τότε ΔΕΝ έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το «έργο» που τους έχει ανατεθεί. Τους/τις καλούμε να προσχωρήσουν τώρα στην απεργία αποχή.

4. Η Απεργία Αποχή συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλι-στικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει όλους/όλες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία-αποχή!

 

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνω/ουμε ότι συμμετέχω/ουμε στην απεργία- αποχή που έχει προ-κηρύξει η Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκη-ση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματι-σμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης / αυτοαξιολό-γησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021.

Οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search