• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σχόλιο για το επίσημο κλείσιμο της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας

June 15, 2022 5393

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Σχόλιο για το επίσημο κλείσιμο της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας

Την Παρασκευή 10/6 το Υπουργείο Τουρισμού έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές ξεναγών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ρόδου επισφραγίζοντας στην ουσία το κλείσιμο της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη δεδομένης της πολιτικής υποστελέχωσης και υποβάθμισης της σχολής που ακολουθούσε το Υπουργείο. Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ξεναγών και οι φιέστες που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή της ΝΔ για να καρπωθεί το άνοιγμα της σχολής ξεναγών στην Κέρκυρα δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Οι σχολές ξεναγών, οι οποίες άνοιξαν μετά από δέκα χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στήθηκαν στο πόδι, χωρίς προγραμματισμό και στήριξη.

Άραγε όταν ο τότε Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας έλεγε μέσα στο κτήριο της σχολής στο Φαληράκι ότι «Η Σχολή Ξεναγών σηματοδοτεί την είσοδο της Κέρκυρας στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης» τι ακριβώς εννοούσε; Επίσης, όλοι αυτοί που τον χειροκροτούσαν τότε και κόμπαζαν για το κατόρθωμα τι λένε τώρα;

Η λύση της τηλεκπαίδευσης που υιοθετήθηκε την περίοδο της πανδημίας και παρατάθηκε ελλείψει προσωπικού και υποδομών δεν μπορεί να συγκαλύψει τα σοβαρά αυτά προβλήματα. Οι σπουδαστές βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για συγγράμματα, ενώ καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα ωράριο λάστιχο, χωρίς καμία στήριξη. Όσον αφορά την Κέρκυρα είναι χαρακτηριστικό ότι ελλείψει προσωπικού οι σπουδαστές της πρώτης εκπαιδευτικής σειράς εξυπηρετούνται από τη σχολή της Θεσσαλονίκης ενώ οι εισαχθέντες του 2021 εγγράφηκαν στη σχολή της Κρήτης!

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ με παρεμβάσεις της στη δημοσιότητα και στη βουλή ανέδειξε από την αρχή τα προβλήματα των σπουδαστών της σχολής ξεναγών και της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις με αίτημα την άμεση και ομαλή επαναλειτουργία της Σχολής Ξεναγών Κέρκυρας.

 

Κέρκυρα 15/6/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search