• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η τρανσφοβία οδήγησε την εκπαιδευτικό Cloe Bianco να δώσει τέλος στη ζωή της

June 15, 2022 399


Η Cloe μετά το coming out της στην τάξη (2015) απομακρύνθηκε από τη θέση της και τοποθετήθηκε ως γραμματέας σε κάποια υπηρεσία του σχολείου.


H Cloe Bianco ήταν τρανς εκπαιδευτικός σε σχολείο της Βενετίας στην γειτονική Ιταλία. Η Cloe βρήκε τη δύναμη να κάνει coming out ως τρανς το 2015 και αμέσως η διοίκηση του σχολείου την απομάκρυνε από τη διδασκαλία και την τοποθέτησε σε γραφείο.

Η ίδια από τότε ξεκίνησε τον αγώνα της να επιστρέψει στη θέση της ως δασκάλα, ακολουθώντας τον δρόμο της δικαιοσύνης. Το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημά της και αυτό την έκανε να αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή της, όπως δημοσιεύει το ιταλικό la Repubblica.

Προσοχή, οι παρακάτω περιγραφές ενδέχεται να ενοχλήσουν ορισμένους αναγώνστες!

Βρέθηκε απανθρακωμένη στη μέση ενός δάσους μεταξύ Auronzo και Misurina 11η Ιουνίου. Η Cloe μπήκε μέσα στο τροχόσπιτό της και έβαλε φωτιά.

Στις 10 Ιουνίου είχε γράψει στο προσωπικό της μπλογκ:
«Αμέσως μετά τη δημοσίευση του παρόντος, θα δώσω τέλος στη ζωή μου αλλά εγώ θα το ονόμαζα ελεύθερο θάνατο παρά αυτοκτονία. Την τελευταία μέρα της ζωής μου την γιόρτασα με ένα νόστιμο γεύμα και τους εξαιρετικούς καρπούς του Βάκχου, απολαμβάνοντας κρασί και φαγητό που αγαπώ για τελευταία φορά και ακούγοντας καλή μουσική μέσα στο τροχόσπιτο που μένω τώρα. Αυτός θα είναι ένας όμορφος τρόπος να αφήσω τη ζωή. Εδώ τελειώνουν όλα».
Η Cloe μετά το coming out της στην τάξη (2015) απομακρύνθηκε από τη θέση της και τοποθετήθηκε ως γραμματέας σε κάποια υπηρεσία του σχολείου. Με σκοπό την επαναφορά της στη θέση της εκπαιδευτικού κατέφυγε στο δικαστήριο της Βενετίας το οποίο δεν την δικαίωσε.
Διατηρούσε μπλογκ με τρανς θέματα ενώ είχε γράψει και ένα βιβλίο με αντίστοιχη θεματική.
Μετά την είδηση της τραγικής απώλειας, ο Υπουργός Κοινοβουλευτικών Σχέσεων, Federico D’Incà, έγραψε:
«Η Cloe Bianco ήταν δασκάλα από το San Donà di Piave, η οποία τη νύχτα της 11ης Ιουνίου αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Μια ιστορία πόνου, περιθωριοποίησης, άρνησης δικαιωμάτων και μοναξιάς, την οποία κανείς δεν μπόρεσε να κατανοήσει ή να επιλύσει μέσω της υποστήριξης και της κατανόησης που η Cloe είχε σαφώς ανάγκη. Μια τρομερή ιστορία που δεσμεύει τον καθένα από εμάς να μην κοιτάζει αλλού και να εργάζεται για την οικοδόμηση μιας χώρας χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς αποκλεισμούς. Να αισθάνονται όλοι ελεύθεροι να εκφράζουν πλήρως και χωρίς κανένα στίγμα τη σεξουαλικότητά τους και τη συναισθηματικότητά τους. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους τους ανθρώπους που την αγαπούσαν.»
Η Viole di Marzo έγραψε στο Instagram:
Διάβασα μερικά άρθρα και κάποιες εφημερίδες, για να μην αναλάβουν την ευθύνη, γράφουν “prof” αντί για professor ή professora. Παραθέτουν τα λόγια της και λένε μόνο ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή μια μέρα εμφανίστηκε ντυμένη ως γυναίκα. Ένας γονέας δήλωσε: «Έχει φτάσει το σχολείο σε αυτό το σημείο; Σκέφτομαι μόνο ένα πράγμα, ότι βρήκε έναν “κραυγαλέο” τρόπο για να αφαιρέσει τη ζωή της και ίσως το έκανε επειδή ήθελε να φανεί.»
Πιστεύω ότι το 2022 είναι αηδιαστικό να πρέπει ακόμα να διαβάζουμε για ένα άτομο που αποφασίζει να αυτοκτονήσει επειδή είναι απλά μοναχικό* ενάντια σε μια κοινωνία που έχει κολλήσει στο 1930. Θα ήθελα να απαντήσω σε αυτόν τον γονέα λέγοντας ότι «ναι, φτάνεις σε αυτό το σημείο αν δεν θες να κάνεις αυτό που σου λένε όλοι, αναγκάζοντας τον εαυτό σου να ζήσει μια σκατένια ζωή, απομονωμένος, νιώθοντας λάθος επειδή θέλεις ένα πράγμα και όχι ένα άλλο. Αν φτάσεις σε αυτό το σημείο, ναι, αυτοκτονείς», όπως δημοσιεύει το avmag.gr
Ακόμη μία δημοσιογράφος στηλίτευσε κι αυτή τον τρόπο με τον οποίο «καλύφθηκε» η αυτοκτονία: «Αυτό που συνέβη στην Cloe Bianco είναι απαράδεκτο. Ένας προμελετημένος θάνατος και μια απομόνωση που δεν της άφησε καμία διέξοδο. Ήταν θύμα τρανσφοβίας. Και η Cloe είναι και τρανς γυναίκα και άνθρωπος. Οι δημοσιογράφοι χάνουν αυτή την έννοια. Άλλη μια απόδειξη της αποτυχίας όχι μόνο της ιταλικής δημοσιογραφίας, αλλά και μιας κοινωνίας που δεν αποδέχεται και κρίνει. Βουλιάζουμε.»

Πηγή: www.rosa.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search