• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συνεχίζουμε την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση - Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο

June 17, 2022 534



«Να συνεχίσουμε αποφασιστικά την απεργία αποχή που έχει κηρύξει το σωματείο μας μαζί με άλλα 21 σωματεία, να απέχουμε από τις επόμενες διαδικασίες της αξιολόγησης είτε στις ομάδες δράσης, είτε στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων»
Σε συνέχιση της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση καλεί η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μαζί με 21 άλλα σωματεία εκπαιδευτικών.


Η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συνάδελφοι/ισσες,


Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο Κόπτση που αναφέρει τις καταληκτικές ημερομηνίες για την αξιολόγηση σχολείων, τα σχολεία πρέπει να κάνουν και Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης η οποία σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, συντάσσεται και εγκρίνεται σε ειδικές συνεδριάσεις από τους συλλόγους διδασκόντων και αναρτάται σε ειδική ψηφιακή εφαρμογή του ΙΕΠ από τις 15 έως τις 25 Ιουνίου κάθε έτους.

• Στην ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης της σχολικής μονάδας δηλώνουμε απεργία αποχή και αποχωρούμε.

• Υπογράφουμε, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, τη Δήλωση συμμετοχής στην Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση που έχει κηρύξει η Ε ΕΛΜΕ και την καταθέτουμε στο πρωτόκολλο του σχολείου μας.

Μονόδρομος η απεργία - αποχή για να σταματήσουμε τα σχέδιά τους!

Η σχολική χρονιά τελειώνει και ΙΕΠ και ΥΠΑΙΘ δηλώνουν ότι η αυτοαξιολόγηση του 2021-22 βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο, ενώ στην πραγματικότητα συμμετέχουν ελάχιστοι, αφού με την απεργία αποχή συντάχθηκε πάνω από το 80% των εκπαιδευτικών και στις δυο βαθμίδες και στη συνέχεια ακολούθησαν οι γνωστές αυταρχικές παρεμβάσεις του ΥΠΕΠΘ και το πισωγύρισμα της ΟΛΜΕ. Το Υπουργείο γνωρίζει ότι πολλοί λίγοι εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν επί της ουσίας, υπό καθεστώς εκβιασμών και απειλών και ακόμη λιγότεροι συναινούν ότι είναι μια διαδικασία “βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου”.

Αντίθετα, η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η ατομική που ακολουθεί σημαίνει: Κατηγοριοποίηση και διαχωρισμό των σχολείων, την υποβάθμιση και το κλείσιμο πολλών. Συκοφάντηση των εκπαιδευτικών για όποια παθογένεια υπάρχει στο δημόσιο σχολείου. Προώθηση της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε την αξιολόγηση και τα σχέδια αποδόμησης του δημόσιου σχολείου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων

1. Να συνεχίσουμε αποφασιστικά την απεργία αποχή που έχει κηρύξει το σωματείο μας μαζί με άλλα 21 σωματεία, να απέχουμε από τις επόμενες διαδικασίες της αξιολόγησης είτε στις ομάδες δράσης, είτε στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων για την αποτίμηση της αξιολόγησης. Αν στη συνεδρίαση δεν υπάρχει απαρτία, δεν εγκρίνεται η έκθεση αποτίμησης και ο Δ/ντής δε δικαιούται να ανεβάσει τίποτε στην πλατφόρμα ως απόφαση του Σ.Δ..

2. Όλοι να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή, αν δεν το έχουν ήδη κάνει και να την καταθέσουν ομαδικά στο πρωτόκολλο του σχολείου.

3. Η απεργία αποχή είναι διαρκής και οι συνάδελφοι μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να συμμετέχουν και ΔΕΝ έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το «έργο» που τους έχει ανατεθεί.

4. Η Απεργία Αποχή συνιστά απολύτως συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή αγώνα η οποία καλύπτει όλους/όλες.

5. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να κηρύξουν απεργία αποχή σύμφωνα με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων και την ΟΛΜΕ να υλοποιήσει την απόφαση για απεργία αποχή, όπως εκφράστηκε στα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αποχή, αλλά και στις πλειοψηφικές αποφάσεις τριών Γενικών Συνελεύσεων Προέδρων.

Δήλωση συμμετοχής στην απεργία - αποχή
Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία - αποχή έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021.

Οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search