• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για επιτηρήσεις το Σάββατο

June 17, 2022 311



Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ, πολλοί εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν γιατί ενημερώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου και το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου για το έγγραφο της Διεύθυνσης με ημερομηνία 15/6 σχετικά με τον ορισμό τους ως επιτηρητών στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών για το Σάββατο 18/6, με την επισήμανση μάλιστα ότι είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν το Σάββατο. Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ, «τονίσαμε ότι η αργία του Σαββάτου είναι δικαίωμα των εργαζομένων, όπως είναι δικαίωμά τους να κάνουν τον προγραμματισμό τους και ότι δεν αποδεχόμαστε καμία αμφισβήτησή του». «Η Διευθύντρια ανέφερε ότι ήδη έχει στείλει νέο διευκρινιστικό έγγραφο στους διευθυντές, (για το οποίο μάλλον δεν έχει ενημερωθεί κανένας συνάδελφος), για να αντικατασταθούν συνάδελφοι που δεν επιθυμούν να είναι επιτηρητές το Σάββατο», προσθέτουν.

Στη συνέχεια, ζήτησαν να δοθούν τα στοιχεία που αφορούν τη συγκρότηση των επιτροπών των πανελληνίων εξετάσεων, προκειμένου να ελεγχθεί ποιοι συστηματικά συμμετέχουν στις επιτροπές με αμοιβή και αν τηρείται, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και όχι γενικόλογες υποσχέσεις, η στοιχειώδης ανανέωσή τους, η Διευθύντρια αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Με απόφαση του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ έγινε παράσταση στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης με τα εξής θέματα:

Ορισμός επιτηρητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα των Αγγλικών 18/6.
Υποχρεωτικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε διάθεση
Επιτροπές εξετάσεων-Στοιχεία
Παραβίαση της διαδικασίας που ισχύει για χρησιμοποίηση μαθητών από τα μαθήματά τους.
Για τις κτιριακές υποδομές των σχολείων
Σχετικά με το 1ο θέμα για τις επιτηρήσεις το Σάββατο. Τέθηκε μετά από διαμαρτυρίες πολλών συναδέλφων (παραβρίσκονταν μάλιστα για το θέμα αυτό και το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ) οι οποίοι ενημερώθηκαν το βράδυ της 15/6 ή και το πρωί της 16/6 για το έγγραφο της Διεύθυνσης με ημερομηνία 15/6 σχετικά με τον ορισμό τους ως επιτηρητών στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών για το Σάββατο 18/6, με την επισήμανση μάλιστα ότι είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν το Σάββατο.

Επισημάναμε ότι με την κατανομή σχολείων και εκπαιδευτικών στις επιτηρήσεις, δημιουργούνται ανισότητες μεταξύ των σχολείων και των εκπαιδευτικών, κάποιοι να έχουν κάνει δύο επιτηρήσεις, άλλοι τρεις και τώρα κάποιοι τέσσερις, με την μία εξ αυτών, Σάββατο!

Τονίσαμε ότι η αργία του Σαββάτου είναι δικαίωμα των εργαζομένων, όπως είναι δικαίωμά τους να κάνουν τον προγραμματισμό τους και ότι δεν αποδεχόμαστε καμία αμφισβήτησή του. Οι εκπαιδευτικοί συμβάλλουν με το φιλότιμό τους στην διεξαγωγή των εξετάσεων, παρότι δεν καλύπτονται σε πολλές περιπτώσεις ούτε τα έξοδα μεταφοράς τους. Έπρεπε να έχει γίνει το αυτονόητο, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι, να ζητηθεί από τους συναδέλφους η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη μέρα ώστε να καλυφθούν οι επιτηρήσεις από όσους επιθυμούν. Η αντιμετώπισή μας με αυταρχισμό και διατάσσομεν, δεν είναι αποδεκτή.

Η Διευθύντρια ανέφερε ότι ήδη έχει στείλει νέο διευκρινιστικό έγγραφο στους διευθυντές, (για το οποίο μάλλον δεν έχει ενημερωθεί κανένας συνάδελφος), για να αντικατασταθούν συνάδελφοι που δεν επιθυμούν να είναι επιτηρητές το Σάββατο, και ότι θα έχει έτοιμο και συμπληρωματικό κατάλογο επιτηρητών, αν χρειαστεί. Ζητήσαμε μάλιστα, έστω και τώρα, να απευθυνθούν στους συναδέλφους για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.


Μετά από αυτά, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν, θα αντικατασταθούν και δεν θα επαναληφθούν παρόμοιες καταστάσεις που παραβιάζουν με απροκάλυπτο τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Σχετικά με το 2ο θέμα διατυπώθηκε η διαμαρτυρία του ΔΣ για την υποχρεωτική τοποθέτηση συναδέλφων που βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, με οργανική σε μακρινά σχολεία, ενώ υπάρχουν κοντινότερα σχολεία που μένουν ακάλυπτα. Η Διευθύντρια υποστήριξε την απόφαση αυτή, παραβλέποντας όπως επισημάναμε, ότι παλιότερα ρωτούσαν και τους συναδέλφους, για τις τοποθετήσεις αυτές. Ανέφερε ότι οι συνάδελφοι δεν χάνουν το δικαίωμα της βελτίωσης γιατί τοποθετούνται για ανάγκες της υπηρεσίας και έχουν το δικαίωμα της απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ.

Στο αίτημά μας να δοθούν τα στοιχεία που αφορούν τη συγκρότηση των επιτροπών των πανελληνίων εξετάσεων, προκειμένου να ελεγχθεί ποιοι συστηματικά συμμετέχουν στις επιτροπές με αμοιβή και αν τηρείται, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και όχι γενικόλογες υποσχέσεις, η στοιχειώδης ανανέωσή τους, η Διευθύντρια αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο. Θεωρούμε την απάντησή της ως ιδιαίτερα αρνητικό στοιχείο που δεν συνάδει με τις αρχές της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας και επιβεβαιώνει την άποψη πολλών συναδέλφων ότι υπάρχουν καθηγητές δύο κατηγοριών όσον αφορά την αντιμετώπισή τους από τη διοίκηση και την υπηρεσία.

Στο 4ο θέμα, αναφέραμε παραβιάσεις από Διευθυντή σχολείου της διαδικασίας που ισχύει για την απασχόληση μαθητών από το Διευθυντή του σχολείου, χωρίς άδεια από τους εκπαιδευτικούς εν ώρα μαθήματος. Μας απάντησε ότι έχει άλλη ενημέρωση από τον συγκεκριμένο Διευθυντή, επιμείναμε στα στοιχεία που καταθέσαμε και είπε ότι θα ξαναδεί το θέμα.

Θέσαμε το θέμα της κτιριακής υποδομής συγκεκριμένων σχολείων για τα οποία υπήρξαν υποσχέσεις από τις Δημοτικές αρχές παλιότερα, αλλά και πρόσφατα, για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων τους. Θέσαμε την αναγκαιότητα νέων κτιριακών υποδομών για το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο και Λ.Τ. Αμπελοκήπων, για το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού, για το ΕΠΑΛ Κορδελιού, κ.ά.. Οι απαντήσεις επιβεβαίωσαν την εκτίμηση της ΕΛΜΕ ότι σχεδόν για όλα δεν έχουν δρομολογηθεί λύσεις και ζητήσαμε να γίνουν και από μεριάς της Διεύθυνσης παρεμβάσεις τοπικά και κεντρικά για τη λύση των οξυμένων κτιριακών προβλημάτων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search