• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δευτέρα 20/6, στις 13:00 Κινητοποίηση στην Α' διεύθυνση: "Υπερασπίζουμε αταλάντευτα τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες! Πλήρη απαλλαγή των διωκόμενων και της Ρέππα Ντίνας"

June 18, 2022 292

 Δευτέρα 20/6, στις 13:00 Κινητοποίηση στην Α' διεύθυνση Υπερασπίζουμε αταλάντευτα τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και τις ελευθερίες! Πλήρη απαλλαγή των διωκόμενων και της Ρέππα Ντίνας

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Σε κλήση παροχής έγγραφων εξηγήσεων στο μέλος του συλλόγου μας Ρέππα Ντίνα, προχώρησε η Διεύθυνση Α’ Αθήνας, μετά την καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά που προώθησε στον ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, η διευθύντρια του 99ου Δημοτικού Σχολείου, Ζημιανίτη Γαρυφαλλιά. Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια, όχι μόνο προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των συναδέλφων στο μέλος του συλλόγου Αριστοτέλη, Ντίνα Ρέππα, αλλά μετά την αποχώρησή της από το σχολείο, προχώρησε σε μια κατάπτυστη και ψευδής καταγγελία την οποία προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, τη Δ/νση Α’ Αθήνας και στον Σύλλογο Γονέων του δημοτικού σχολείου ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Απαιτούμε την πλήρη απαλλαγή της εκπαιδευτικού από οποιαδήποτε κατηγορία που αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Δηλώνουμε την πλήρη στήριξή μας και καλούμε σε παράσταση στήριξης και αλληλεγγύης την επόμενη εβδομάδα στη διεύθυνση Α’ Αθήνας. Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να παρευρεθεί στην παράσταση διαμαρτυρίας! Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς και καμία δεν είναι μόνος του.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια με δική της αίτηση διαγράφηκε από μέλος του συλλόγου μας γιατί ενοχλήθηκε όταν ο σύλλογός μας ξανά με ομόφωνη απόφασή του καταδίκασε «προτάσεις» της σχετικά με τη συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, με τις οποίες απαγόρευε τη συμμετοχή των ειδικοτήτων και ζητούσε «…οι ημερίδες αυστηρά θα έπρεπε να γίνονται μόνο ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ». Ο Σύλλογός μας έχει καταγγείλει κι άλλες φορές, απόπειρες  να απαγορεύσουν με διάφορες δικαιολογίες την είσοδο στα σχολεία μελών του ΔΣ, εκπροσώπων συνδικαλιστικών παρατάξεων ή μελών της Επιτροπής Αγώνα που ζητούν να ενημερώσουν δια ζώσης τους συναδέλφους.  

Σε μια περίοδο όπου το Υπουργείο έχει εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, που εντείνει το καθεστώς τρομοκράτησης και αυταρχισμού, που συνεχίζει και πολλαπλασιάζει να στέλνει στα δικαστήρια τους αγώνες μας και που απειλεί με ραβασάκια, που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε  και να αγωνιζόμαστε συλλογικά  ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Η συνδικαλιστική ελευθερία, δράση και έκφραση ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ και η παρεμπόδισή της είναι, εκτός από ηθικά απαράδεκτη και  αντισυναδελφική, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καλούμε όλες/ους τις/ους συναδέλισσες/φους να υπερασπιστούν την ελευθερία στη συλλογική δράση και έκφραση, να πυκνώσουν τη συμμετοχή τους σε όλα τα συλλογικά όργανα του σωματείου, να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά στη διακίνηση πολιτικών ιδεών, να καταδικάσουν και να απομονώσουν φαινόμενα τραμπουκισμού μελών του συλλόγου που ενημερώνουν και διακινούν τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Kαλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλογικούς φορείς του κινήματος να εκδώσουν ανάλογα ψηφίσματα, να παραβρεθούν στην κινητοποίηση και να προστατεύσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Θα υπερασπίσουμε κάθε εκπαιδευτικό, στηρίζοντας τους με όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Όλες και όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας Δευτέρα 20/6, 13:00 στην ΔΙΠΕ Α’ Αθήνας (Χίου 16-18)

 

 

 

 

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

 

        Τόλη Πολίνα                                     Πετροπούλου Έλενα

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search