Print this page

Πλατφόρμα αλλοίωσης της βαθμολογίας των Συντονιστών στην αξιολόγηση των σχολείων!

June 19, 2022 2171

 

 

Όλα τα έχουμε δει από το ΥΠΑΙΘ στην προσπάθειά του να εφαρμόσει δια πυρός και σιδήρου την περιβόητη αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων με τους όρους της αγοράς. Από την κήρυξη της απεργίας – αποχής ως παράνομης, την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών από τον ιεραχικό και αυταρχικό διοικητικό μηχανισμό, τις αλλεπάλληλες διαταγές και παρατάσεις του Γ. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ μέχρι και την αλλοίωση της βαθμολογίας των Συντονιστών από την πλατφόρμα!

Σύμφωνα με το fresh education.gr: «Οι συντονιστές εκπαιδευτικοί   των ομάδων δράσης αφού συμπλήρωσαν τα πεδία της Υλοποίησης και της Αποτίμησης του Σχεδίου Δράσης   μέχρι την Τρίτη 31/5/2022, που ήταν και η προθεσμία και  αφού βαθμολόγησαν κατά την κρίση τους, από 1 έως 4  το σχέδιο δράσης τους, έμειναν ήσυχοι ότι τελείωσαν και αυτή την επαγγελματική υποχρέωση, που να μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε με σημαία την “αριστεία” και μέσα από τις δικαστικές αίθουσες. Πολλοί όμως συντονιστές εκπαιδευτικοί  των ομάδων δράσης  για την αξιολόγηση σχολείων, όταν για κάποιο λόγο (συμπλήρωση ή τροποποίηση του σχεδίου δράσης) μπήκαν πάλι στην πλατφόρμα του ΙΕΠ, παρατήρησαν ότι η βαθμολογία που έβλεπαν στο σχέδιο τους ήταν  διαφορετική από αυτή που είχαν βάλει. Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν μεγαλύτερη και σε άλλες μικρότερη. Από το ΙΕΠ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση που να ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς αν οφείλεται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή κάτι άλλο.»

Ούτως ή άλλως και παρά την «πρόθυμη», υποτακτική στάση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ η βάση των εκπαιδευτικών συνεχίζει να αντιστέκεται. 22 σωματεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκαπίδευσης συνεχίζουν την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Δεκάδες σωματεία έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας από τις Ειδικές Συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για την αποτίμηση των σχεδίων δράσης!

Το ΥΠΑΙΘ δεν πέτυχε τους στόχους του, η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-ιδιωτικοποίηση της σχολικής μονάδας δεν προχωρά απρόσκοπτα όπως θα ήθελε, παρ’ όλο τον πρωτόγνωρο ολοκληρωτισμό που έχει επιβάλλει με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια, τις προφορικές και γραπτές απειλές των στελεχών του, τον φόβο και τη φημολογία ποινών από τα ΜΜΕ.

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων είναι παρατεταμένος, πολύμορφος  και αναγκαίος για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου!

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.