• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Όχι» στις απολύσεις – Κανένας/Καμιά δεν περισσεύει - Να καταργηθεί το προσοντολόγιο

June 21, 2022 222
«Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός υπουργείου ούτε με το πλήθος των διορισμών, ούτε με τις ειδικότητες»

«Όχι» στις απολύσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών λέει η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Παρέμβαση Ζ’ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου λήγει η σύμβασή τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν κατάργηση του προσοντολογίου, των απολύσεων και της ανασφάλειας, ούτε σκέψη για γραπτό Α.Σ.Ε.Π. και μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών, αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

«Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης επιλέγουμε ένας από τους αντιπροσώπους μας στο Συνέδριο της ΔΟΕ να είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός» επισημαίνουν.

 

H ανακοίνωση της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Παρέμβασης από τις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε.:

21 Ιουνίου: ΟΧΙ στις απολύσεις αναπληρωτ(ρι)ών ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

Τελευταία μέρα και της φετινής σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που μετά από τους ανεπαρκείς διορισμούς ξεκίνησε με χιλιάδες κενά και με προσλήψεις με το σταγονόμετρο, πολύ μακριά από τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου και των μαθητ(ρι)ών του σε όλες τις δομές. Είδαμε όλες τις φάσεις πρόσληψης να καθυστερούν, τα κενά να αποκρύπτονται και να «μαγειρεύονται».

Συνεχίσαμε να βιώνουμε τον εμπαιγμό της ελαστικής εργασίας (αναπλήρωση, αποκλεισμοί από τους πίνακες, ωρομισθία, τρίμηνες συμβάσεις ή μειωμένου ωραρίου), να αναπληρώνουμε πάλι τους εαυτούς μας.

Μπήκαμε σε 25άρια τμήματα με ανύπαρκτα υγειονομικά μέτρα προστασίας για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και για εμάς. Δουλέψαμε σε κτήρια ακατάλληλα με το πρώτο χιόνι, πλημμυρισμένα με την πρώτη βροχή, αβίωτα με το πρώτο κρύο ή τον πρώτο καύσωνα.

Αντιμετωπίσαμε τον αυταρχισμό, τον εκφοβισμό, τις προφορικές εντολές και τις πιέσεις.

Είδαμε να επιχειρείται η συγχώνευση των Π.Τ.Δ.Ε. με τα τμήματα Νηπιαγωγών και Γυμναστών, να αναγνωρίζεται με συνοπτικές διαδικασίες η συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων κολλεγίων ειδικής αγωγής με αυτών των Δημόσιων Πανεπιστημίων. Αναρωτηθήκαμε πως θα αγοράσουμε πανάκριβα «προσόντα» (ξένες γλώσσες, Η/Υ, σεμινάρια κ.λπ.) με μισθούς ολιγόμηνων συμβάσεων, σε ένα καθεστώς σαρωτικής ακρίβειας, προκειμένου να μη βουλιάξουμε στην κινούμενη άμμο του προσοντολογίου Γαβρόγλου. Ακούσαμε τις εξοργιστικές φήμες για συνδυασμό του τελευταίου με γραπτό διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π.

Αντιμετωπίσαμε την προκλητική στάση της των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΔΟΕ που όχι μόνο δεν έχει συμπεριλάβει ούτε ένα θέμα των αναπληρωτ(ρι)ών στην ημερήσια διάταξη για το συνέδριο της, αλλά  αρνήθηκε και να παραχωρήσει αίθουσες συνεδριάσεων στο Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών λόγω Covid-19 (sic), παρά την άρση όλων των μέτρων.

Και λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων, θαρρείς σαν δώρο, το Υ.ΠΑΙ.Θ. ανακοινώνει 8.556 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Λες και δεν υπήρχαν οι 47.000 αναπληρωτ(ρι)ες της φετινής χρονιάς κι η ταυτόχρονη αδυναμία να λειτουργήσουν τα σχολεία, αρχίζει νέο ”γαϊτανάκι”: πόσοι πρωτοβάθμια και πόσοι δευτεροβάθμια; Πόσοι δάσκαλοι, πόσοι μαθηματικοί και πόσοι ΕΕΠ;

Όμως εμείς δε θα δεχτούμε τεχνητούς διαχωρισμούς και διαχειριστικές λύσεις. Δε θα παίξουμε το παιχνίδι κανενός υπουργείου ούτε με το πλήθος των διορισμών, ούτε με τις ειδικότητες. Δεν θα αποδεχτούμε περαιτέρω υποβάθμιση των πτυχίων και  απαξίωση της προϋπηρεσίας μας.

Η 21/6 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ημερομηνία λήξης της σύμβασής μας! Είναι μέρα απόλυσης που για εμάς σημαίνει:

ΑΠΟΛΥΣΗ

ΧΑΡΤΙΑ

ΟΑΕΔ

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ

ΑΝΕΡΓΙΑ

ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

ΑΓΧΟΣ

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης επιλέγουμε ένας από τους αντιπροσώπους μας στο Συνέδριο της ΔΟΕ να είναι αναπληρώτρια εκπαιδευτικός! Για να ακουστούν ακόμη πιο δυνατά τα αιτήματά μας:

Κατάργηση του προσοντολογίου, των απολύσεων και της ανασφάλειας

 

Ούτε σκέψη για γραπτό Α.Σ.Ε.Π.!

 

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών, αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search