• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Έντονη διαμαρτυρία για την άδικη καταδικαστική απόφαση εναντίον των Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλεισιάρη

June 21, 2022 284

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Ηλία Σμήλιο και τον Ζήση Κλεισιάρη

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άδικη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης εναντίον των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης Ηλία Σμήλιου, δασκάλου, μέλους του Δ.Σ. του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Θεσ/νίκης και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρου, πρώην μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης, για τη δράση τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Καταδικάστηκαν σε 8 μήνες για «παρακώλυση συναγωνισμού» και 4 μήνες για «παράνομη βία», που συμψηφίστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή (!) επειδή σε κινητοποίηση του ΣΥ.Σ.Θ. το 2017, που στηρίχτηκε από σειρά μαζικούς φορείς και σωματεία της πόλης και που έγινε για σωθούν από κοράκια των τραπεζών και των funds δυο σπίτια λαϊκών οικογενειών. Τι κι αν κανείς δεν εμφανίστηκε τελικά για να τα διεκδικήσει και «συναγωνισμός» δεν υπήρξε, τι κι αν η «παράνομη βία» δεν προέκυψε από κανένα μάρτυρα στο δικαστήριο –ούτε καν τον μάρτυρα κατηγορίας- η απόφαση ήταν καταδικαστική με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο που η υπεράσπιση κονιορτοποίησε.

      Σε μια εποχή ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα, τα κοινωνικά αγαθά, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα και ενώ οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται στις φτωχογειτονιές της πόλης, η απόφαση αυτή είναι υπαγορευμένη από την πολιτική καταστολής και αυταρχισμού της Κυβέρνησης. Μια πνιγηρή ατμόσφαιρα φόβου και ανελευθερίας επιχειρείται να επιβληθεί, όταν καταδικάζεται ακόμα και η υπεράσπιση ενός βασικού δικαιώματος, όπως η λαϊκή κατοικία, για να μπορούν τα κοράκια των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον κόσμο προκειμένου να κερδοσκοπούν. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη δίκη είναι ενταγμένη σε μια σειρά από δικαστικές διώξεις σε βάρος μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, με πρώτη από αυτές, στις 21 του Σεπτέμβρη 2022, την δίκη 5 μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και του ΣΥ.Σ.Θ. για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση κατά της έναρξης εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τον Μάρτη του 2018.

      Είναι φανερός ο πολιτικός χαρακτήρας της καταδικαστικής απόφασης, που εντάσσεται στο κλίμα της κυβερνητικής επιλογής για σκληρή καταστολή των κοινωνικών αγώνων. Οργισμένη η κοινωνία βλέπει να σύρονται στα δικαστήρια, αλλά και να καταδικάζονται όσοι υπερασπίστηκαν τη λαϊκή κατοικία, όταν έχουν πλήρη ασυλία οι τραπεζίτες και όλοι όσοι κατακλέβουν το λαϊκό εισόδημα, κερδοσκοπούν ασύστολα με την ακρίβεια, λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο, ευθύνονται για τη χρεοκοπία και τα μνημόνια.

      Αυτή η καταδικαστική απόφαση αφορά πρώτα από όλα την κοινωνία που δέχεται τα πλήγματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Αφορά κάθε δημοκράτη, κάθε άνθρωπο που τον πνίγει το δίκιο. Γι αυτό και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τη δικαίωση, την απαλλαγή από τις κατηγορίες και το τέλος της δικαστικής ομηρίας των αγωνιστών του ΣΥ.Σ.Θ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω καταδικάζει την μεθοδευμένη καταδικαστική απόφαση και ζητά να απαλλαγούν τώρα οι αγωνιστές του κινήματος από τις ποινές και τη δίωξη!

Να σταματήσουν τώρα οι δίκες και να παύσει κάθε δίωξη εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και των μελών του! Η αλληλεγγύη είναι η ασπίδα των αγωνιστών!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search