• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Καψόνι ΥΠΑΙΘ στους Εκπαιδευτικούς: Δεν κάνετε διακοπές το καλοκαίρι - Θα περιμένετε τα βιβλία!

June 24, 2022 2015
Έχουν ξεφύγει στο ΥΠΑΙΘ με την πάμπλουτη υπουργό Ν. Κεραμέως και ζητούν από τα σχολεία να ορίσουν μέχρι σήμερα (24/6) έναν υπεύθυνο (και έναν αντικαταστάτη) εκπαιδευτικό, ο οποίος προφανώς, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, απαγορεύεται να κάνει διακοπές και οφείλει να αναμένει την παράδοση των βιβλίων από τα ιδιωτικά συνεργεία που την εκτελούν, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι

Σύμφωνα με δύο έγγραφα του ΥΠΑΙΘ (Αρ. Πρωτ. 76566/ΓΔ4/21-6-2022 για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και Αρ. Πρωτ. 76565/Δ4/21-06-2022 για τα Γυμνάσια), ζητείται από τις σχολικές μονάδες να αναμένουν την παράδοση των σχολικών βιβλίων για το επόμενο έτος (2022-2023) ως εξής:

·         μέχρι 15 Ιουλίου (!) για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και

·         από 15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου (και επιπλέον από Δευτέρα 22 Αυγούστου μέχρι Τετάρτη 31 Αυγούστου) για τα Γυμνάσια!

Μάλιστα, ζητούν από τα σχολεία να ορίσουν μέχρι σήμερα (24/6) έναν υπεύθυνο (και έναν αντικαταστάτη) εκπαιδευτικό, ο οποίος προφανώς, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, απαγορεύεται να κάνει διακοπές και οφείλει να αναμένει την παράδοση των βιβλίων από τα ιδιωτικά συνεργεία που την εκτελούν, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι (θα ειδοποιηθεί 3 μέρες νωρίτερα τηλεφωνικά, όπως λένε οι εγκύκλιοι…).

 

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής Αγγελική Φατούρου, «με τις αυθαίρετες εντολές του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ καταστρατηγούνται ουσιαστικά στοιχειώδη δικαιώματα, όπως αυτό της καλοκαιρινής άδειας. Τύφλα να έχει ο Χατζηδάκης δηλαδή…

  •  Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των δύο αυτών απαράδεκτων, εξωφρενικών, εξοργιστικών εγκυκλίων. Υπενθυμίζουμε ότι στις ΔΙΔΕ έχουν οριστεί συγκεκριμένη ημέρα θερινής υπηρεσίας κάθε εβδομάδα. Τότε και μόνο τότε ανοίγουν τα σχολεία και ως εκ τούτου, μόνο τότε μπορεί να γίνει η παραλαβή των βιβλίων, από όποιον εκπαιδευτικό πραγματοποιεί τη θερινή εφημερία. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι υπηρεσιακά να βρίσκονται στο σχολείο.
  • Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει τα έγγραφα αυτά και να πάρει μέτρα για την παράδοση των βιβλίων μέχρι 30/6 ή έστω τις ημέρες που τα σχολεία πραγματοποιούν τη θερινή τους εφημερία! Σε διαφορετική περίπτωση, την ευθύνη για την όποια καθυστέρηση στην παράδοση των σχολικών βιβλίων στους μαθητές, την έχει αποκλειστικά το ΥΠΑΙΘ και όχι οι εκπαιδευτικοί, όπως υπονοούν οι δύο εγκύκλιοι.
  • Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν στα εν λόγω έγγραφα παραπέμποντας το ΥΠΑΙΘ στον πίνακα των θερινών εφημεριών του κάθε σχολείου.»

Η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει!

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΕΓΚΥΛΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΣΕ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ!

Σύμφωνα με δύο έγγραφα του ΥΠΑΙΘ (Αρ. Πρωτ. 76566/ΓΔ4/21-6-2022 για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και Αρ. Πρωτ. 76565/Δ4/21-06-2022 για τα Γυμνάσια), ζητείται από τις σχολικές μονάδες να αναμένουν την παράδοση των σχολικών βιβλίων για το επόμενο έτος (2022-2023) ως εξής:

ü μέχρι 15 Ιουλίου (!) για ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και

ü από 15 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου (και επιπλέον από Δευτέρα 22 Αυγούστου μέχρι Τετάρτη 31 Αυγούστου) για τα Γυμνάσια!

Μάλιστα, ζητούν από τα σχολεία να ορίσουν μέχρι αύριο (24/6) έναν υπεύθυνο (και έναν αντικαταστάτη) εκπαιδευτικό, ο οποίος προφανώς, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, απαγορεύεται να κάνει διακοπές και οφείλει να αναμένει την παράδοση των βιβλίων από τα ιδιωτικά συνεργεία που την εκτελούν, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι (θα ειδοποιηθεί 3 μέρες νωρίτερα τηλεφωνικά, όπως λένε οι εγκύκλιοι…).

Μα καλά, έχουν χάσει κάθε μέτρο εκεί στο ΥΠΑΙΘ;

Δεν γνωρίζουν ότι τα σχολεία την καλοκαιρινή περίοδο είναι κλειστά και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, έχοντας κάνει τον οικογενειακό τους προγραμματισμό;

Δεν γνωρίζουν ότι τα σχολεία ανοίγουν μία συγκεκριμένη ημέρα της βδομάδας, για όλο το καλοκαίρι, όπου και πραγματοποιείται η θερινή εφημερία;

Γιατί δεν προετοίμασαν έγκαιρα τη διανομή βιβλίων στα σχολεία;

Πάλι καλά που επιτρέπουν να πάμε διακοπές … πιθανά κάποια στιγμή μεταξύ 6-21 Αυγούστου…

Με τις αυθαίρετες εντολές του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ καταστρατηγούνται ουσιαστικά στοιχειώδη δικαιώματα, όπως αυτό της καλοκαιρινής άδειας. Τύφλα να έχει ο Χατζηδάκης δηλαδή…

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των δύο αυτών απαράδεκτων, εξωφρενικών και εξοργιστικών εγκυκλίων.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη ΔΙΔΕ Πειραιά έχει οριστεί σαν ημέρα θερινής υπηρεσίας η Πέμπτη. Τότε και μόνο τότε ανοίγουν τα σχολεία και ως εκ τούτου, μόνο τότε μπορεί να γίνει η παραλαβή των βιβλίων, από όποιον εκπαιδευτικό πραγματοποιεί τη θερινή εφημερία.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι υπηρεσιακά να βρίσκονται στο σχολείο.

Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει τα έγγραφα αυτά και να πάρει άμεσα μέτρα για την παράδοση των βιβλίων μέχρι 30/6 ή έστω τις ημέρες που τα σχολεία πραγματοποιούν τη θερινή τους εφημερία! Σε διαφορετική περίπτωση, την ευθύνη για την όποια καθυστέρηση στην παράδοση των σχολικών βιβλίων στους μαθητές, την έχει αποκλειστικά το ΥΠΑΙΘ και όχι οι εκπαιδευτικοί, όπως υπονοούν οι δύο εγκύκλιοι.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, να απαντήσουν στα εν λόγω έγγραφα, παραπέμποντας το ΥΠΑΙΘ στον πίνακα των θερινών εφημεριών, που θα βγάλει το κάθε σχολείο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search