• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη 30/6

June 29, 2022 2861

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη καλεί η Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ την Πέμπτη 30/6 στις 19:30 στην Ανουντσιάτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ επιδιώκεται η ισχυροποίηση της επιθετικής Στρατηγικής «ΝΑΤΟ 2030». Βασική στόχευση της Συνόδου είναι η ενίσχυση και μονιμοποίηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή του πολέμου, στην Ανατολική Ευρώπη καθώς και η επέκταση της δράσης του ΝΑΤΟ σε όλη την υδρόγειο, όπως στον Ινδο-Ειρηνικό που εξελίσσεται σε «θερμή» περιοχή με ξεχωριστή θέση στον ανταγωνισμό ΗΠΑ – Κίνας. Παράλληλα, επιδιώκεται η προώθηση η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, με την ένταξη σε πρώτη φάση της Σουηδίας και της Φινλανδίας και με στόχο την παραπέρα περικύκλωση της Ρωσίας, ενώ προωθείται ο εκσυγχρονισμός του οπλοστασίου, με νέα εξοπλιστικά προγράμματα – μαμούθ, που θα κληθούν να πληρώσουν οι λαοί.

Οι αποφάσεις αυτές κλιμακώνουν τη σύγκρουση του ευρωατλαντικού στρατοπέδου και το του ­–υπο διαμόρφωση– ευρασιατικού στρατοπέδου με επικεφαλής την Ρωσία και την Κίνα για το μοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών και γενικότερα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, διαμορφώνοντας τους όρους για έναν νέο γύρο ιμπεριαλιστικών πολέμων με μεγάλα θύματα τους λαούς όλου του κόσμου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ «πρωτοστατεί» στην υλοποίηση αυτών των επικίνδυνων σχεδιασμών, στέλνοντας πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, αναβαθμίζοντας τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα, διαθέτοντας ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη στελέχωση των ΝΑΤΟικών σχηματισμών, εκτινάσσοντας τις δαπάνες για εξοπλισμούς που αφορούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Την επιθετική στρατηγική του ΝΑΤΟ στηρίζουν και τα άλλα κόμματα, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κριτική στην κυβέρνηση μόνο για την αποστολή οπλισμού και όχι για την εμπλοκή στον πόλεμο μέσω υποδομών (βάσεις κ.λπ.), τις οποίες μάλιστα εγκαινίασε ο ίδιος ως κυβέρνηση. Παράλληλα, δηλώνει τη στήριξή του στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, αλλά και στις κυρώσεις προς τη Ρωσία, που «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» των ανταγωνισμών.

Η εναντίωση των λαών στο ΝΑΤΟ και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής αποτελεί ζήτημα «ζωής και θανάτου». Γι’ αυτό και το ΚΚΕ καλεί σε λαϊκές αντιιμπεριαλιστικές και φιλειρηνικές κινητοποιήσεις, τις μέρες της Συνόδου Κορυφής, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την σοσιαλδημοκρατική ισπανική κυβέρνηση για την άγρια σφαγή δεκάδων μεταναστών στη Μελίγια και για το κλίμα αυταρχισμού και καταστολής.

• ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
• ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
• ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – ΕΕ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΦΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search