• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικός με 4 παιδιά χωρίς ασφάλιση με ευθύνη του ΕΦΚΑ

June 30, 2022 319
Χωρίς ασφαλιστική ικανότητα αναπληρωτές, λόγω καθυστέρησης του ΕΦΚΑ - Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκπαιδευτικός με τέσσερα παιδιά που ο ίδιος και η οικογένειά του βρίσκονται στον «αέρα» για μήνες

Στον «αέρα» βρίσκονται αναπληρωτές, οι οποίοι εδώ και μήνες δεν διαθέτουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκπαιδευτικός με τέσσερα παιδιά που τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του παραμένουν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα.

 

Η ΕΛΜΕ Πειραιά προχωρά σε παρέμβαση στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 5/7 10:00 πμ, ενώ παράλληλα καλεί και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν μέρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΝΤΡΟΠΗ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 10:00 (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 22)

Και όμως, το ζήσαμε και αυτό! 

Είναι γνωστό ότι, προκειμένου να αποκτήσει κάποιος εργαζόμενος ασφαλιστική ικανότητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οφείλει να έχει συμπληρώσει 50 ημερομίσθια.

Πρόκειται για έναν από τους πολλούς, απαράδεκτους κόφτες, στο αυτονόητο δικαίωμα που θα έπρεπε να είχαν όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, δηλαδή στην πλήρη, χωρίς κανέναν περιορισμό, πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δημόσιες και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

 

Ωστόσο, υπάρχουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που για διάφορους λόγους, δεν δούλεψαν το προηγούμενο σχολικό έτος, ήταν άνεργοι (είτε δεν προσλήφθηκαν λόγω σειράς στον πίνακα, είτε δεν υπέβαλλαν αίτηση λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων κ.α.). Οι εκπαιδευτικοί αυτοί και η οικογένειά τους, παρέμειναν για μήνες χωρίς ασφαλιστική ικανότητα. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί οικογένεια εκπαιδευτικού στον Πειραιά, με 4 παιδιά.

Θα περίμενε τουλάχιστον κανείς, πώς με την συμπλήρωση των 50 ενσήμων από την ημέρα της πρόσληψής τους, αυτόματα το ζήτημα αυτό θα λυνόταν. Αμ δε! 

Ακόμα και αν συμπληρωθούν τα 50 ένσημα, απαιτούνται τουλάχιστον 2,5 μήνες ακόμα, μέχρι αυτά να περαστούν και να καταχωρηθούν στον ΕΦΚΑ! Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στον ΕΦΚΑ, δηλαδή στο Υπουργείο Εργασίας. Σαν αποτέλεσμα, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν χωρίς ασφαλιστική ικανότητα (και αυτοί και τα παιδιά τους), επιπλέον 2,5 μήνες, παρότι έχουν συμπληρώσει τα 50 ημερομίσθια! Από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, δεν γίνονται δεκτές ούτε βεβαιώσεις εργοδότη, που να πιστοποιούν τις ημέρες εργασίας!

Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη για την αναλγησία και αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων, σε αντίθεση με την ταχύτατη ανταπόκριση, όταν πρόκειται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος! 

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Άμεσα να καταχωρούνται τα ένσημα στον ΕΦΚΑ, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους και τις οικογένειές τους, χωρίς κανέναν περιορισμό!

Προχωράμε σε παρέμβαση στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 5/7 10:00 πμ για το τόσο αυτό σοβαρό θέμα και καλούμε και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία να πάρουν μέρος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search