• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ο Χ. Βαϊτσίδης δεν μπορεί να συμμετέχει στα συνδικαλιστικά όργανα και τις συνδικαλιστικές διαδικασίες γιατί έχει διαγραφεί από το σωματείο του

June 30, 2022 319

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

 

Ο Χ. Βαϊτσίδης δεν μπορεί να συμμετέχει στα συνδικαλιστικά όργανα

και τις συνδικαλιστικές διαδικασίες γιατί έχει διαγραφεί από το σωματείο του

Με ομόφωνο αίτημά του το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ στις 6/6 απευθυνθήκαμε στην ΑΔΕΔΥ και στην ΟΛΜΕ και ζητήσαμε με την παρουσία μελών τους να στηρίξουν την ΕΛΜΕ στην δεύτερη δικαστική προσφυγή του Χ. Βαϊτσίδη και της ΔΑΚΕ εναντίον της ΕΛΜΕ για την απόφαση διαγραφής του από μέλος της ΕΛΜΕ στη Γ.Σ. στις 4/5. Στο αίτημά μας αναφέραμε ότι η νέα προσφυγή του Χ.Β. και της ΔΑΚΕ γίνεται και στη βάση της εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη για τον οποίο η ΑΔΕΔΥ και η ΟΛΜΕ έχουν αποφάσεις μη εφαρμογής του.

Η προσφυγή του Χ.Β. και της ΔΑΚΕ εναντίον της ΕΛΜΕ γίνεται και στη βάση του νόμου Χατζηδάκη, αδιάψευστα είναι τα στοιχεία που το αποδεικνύουν και κατατίθενται στη δεύτερη δικαστική τους προσφυγή. Σε δύο σελίδες (σελίδες 15,16) περιγράφουν εντελώς διαστρεβλωμένα τι ισχύει με την απαρτία στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και σε αντίθεση με όσα προβλέπονται από το καταστατικό της Ε ΕΛΜΕ. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δεκαπέντε φορές (!) γράφουν ότι οι Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων πραγματοποιούνται με δια ζώσης παρουσία και ηλεκτρονική συμμετοχή των μελών τους! Αλήθεια, ποιανού νόμου είναι οι σχετικές ρυθμίσεις για ηλεκτρονική συμμετοχή στις ΓΣ; Στη δικαστική τους προσφυγή παραπλανητικά δεν αναγράφουν ότι ζητούν την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη, αλλά επικαλούνται τις τροποποιήσεις του ν. 1264/1985 που αφορούν τις Γ.Σ. και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και αποτελούν τα σχετικά άρθρα του ν. Χατζηδάκη.

Για άλλη μια φορά σας ενημερώνουμε ότι οι αποφάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ για την πρόταση διαγραφής του Χ.Β. προς την ΓΣ της ΕΛΜΕ, είναι ομόφωνες. Αυτό αποκρύπτεται από τον Χ.Β. και τη ΔΑΚΕ σκόπιμα, ώστε η διαγραφή του να παρουσιάζεται ότι έγινε για πολιτικούς λόγους και τα ασύστολα ψέματά τους να βρουν αποδέκτες και να μην προχωρήσει η καθαίρεσή του από την ΑΔΕΔΥ.

Ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ εργολαβικά στρέφονται κατά της ΕΛΜΕ, αφού έφτασαν στο σημείο να στέλνουν την ΕΛΜΕ πέντε φορές στα δικαστήρια για να διασώσουν τον Χ.Β. Τα δικαστήρια στις δύο πρώτες δικαστικές τους προσφυγές με ασφαλιστικά μέτρα για να μην ισχύσει η απόφαση διαγραφής του από την Γ.Σ., δεν έκαναν αποδεκτά τα ψεύτικα στοιχεία που επικαλούνται, δεν ακύρωσαν, ούτε ανέστειλαν την απόφαση διαγραφής του από την Γ.Σ. Η απόφαση για τη διαγραφή του Χ.Β. είναι ισχυρή και πρέπει να υλοποιηθεί από όλους.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ προκειμένου να αποκλειστεί ο Χ.Β. από όλες τις συνδικαλιστικές διαδικασίες και τα συνδικαλιστικά όργανα. Μέλος πρωτοβάθμιου σωματείου που έχασε την ιδιότητά του αυτή, η οποία είναι και απαράβατος όρος συμμετοχής του σε συνδικαλιστικά όργανα, αφού σταμάτησε να εκπροσωπεί το σωματείο από το οποίο εκλέχτηκε γιατί διαγράφτηκε, δεν μπορεί να συμμετέχει σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο και συνδικαλιστική διαδικασία. Άλλωστε για αυτό

δεν πήρε μέρος ούτε στις εκλογικές διαδικασίες της ΕΛΜΕ (19/5) για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, ούτε στις εκλογικές διαδικασίες του συνεδρίου της ΕΔΟΘ (13 - 15/5) γιατί θα ήταν παράτυπες οι εκλογικές διαδικασίες και άρα ευάλωτες σε κάθε δικαστική προσφυγή από οποιονδήποτε. Παράτυπη είναι και κάθε συνεδρίαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στο οποίο καλείται με πρόσκληση να συμμετέχει ο Χ.Β. Παράτυπες διαδικασίες δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από την Ε ΕΛΜΕ, η οποία θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των μελών της να αποφασίζουν μέσα από τις διαδικασίες των ΓΣ, όπως ορίζει το καταστατικό της.

Καλούμε τα μέλη των παρατάξεων που κατέθεσαν σχετική πρόταση για μη συμμετοχή του Χ.Β. στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 6/6, που διαλύθηκε, να υλοποιήσουν την πρότασή τους και να γίνει απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να σεβαστεί και να υλοποιήσει το άρθρο 8 του καταστατικού της ΟΛΜΕ που αναφέρει ότι στις υποχρεώσεις των ΕΛΜΕ είναι να «γνωστοποιούν κάθε νέα εγγραφή ή διαγραφή μέλους της ένωσής τους». Με βάση αυτή την πρόβλεψη του καταστατικού να αποφασίσει ότι δεν θα κάνει αποδεκτή τη συμμετοχή του Χ.Β. σε καμία διαδικασία του συνεδρίου της ΟΛΜΕ, αν αυτό επιχειρηθεί από τον ίδιο και τη ΔΑΚΕ.

Όσοι με τη στάση τους δεν συμβάλλουν να υλοποιηθεί η απόφαση της Ε ΕΛΜΕ, ενισχύουν τις δικαστικές προσφυγές του Χ.Β. εναντίον της ΕΛΜΕ και στρέφονται κατά του σωματείου μας. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ και των συναδέλφων, και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης                  Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search