Print this page

"Έξω οι φασίστες από την ΟΛΜΕ"

July 04, 2022 462

Του Γιάννη Σαμοϊλη*

Το είδαμε και αυτό στο χώρο του συνεδρίου της ΟΛΜΕ . Η ΔΑΚΕ (Ν.Δ) με ακροδεξιά στοιχεία στις τάξεις της , μαζί με τις δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΠΕΚ (ΚΙΝΑΛ) να φωνάζουν μαζί απευθυνόμενοι στη συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ "έξω οι φασίστες από την ΟΛΜΕ" !!!!!!

Οι παρατάξεις αυτές είχαν προχωρήσει πριν σε ένα νέο πρωτοφανές πραξικόπημα: Αποφάσισαν να απαγορεύσουν στους συνέδρους να τοποθετηθούν πάνω στα ψηφίσματα και τις θέσεις που ήταν να μπουν σε ψηφοφορία !!! Δεν επέτρεψαν καμία αιτιολόγηση ψήφου καμία προσπάθεια σύνθεσης απόψεων , θέσεων , των συνέδρων για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και την κοινωνία. Οι προτάσεις αριθμήθηκαν και τέθηκαν για ψηφοφορία στο Συνέδριο χωρίς καμιά συζήτηση. Μετέτρεψαν τους συνέδρους – μέλη τους σε νούμερα που ψηφίζουν νούμερα! Δεν ψηφίζονταν προτάσεις, αλλά αριθμοί (το ψήφισμα 1, η απόφαση 2 κλπ). , ο κοματάρχης έδινε την εντολή και τα χέρια σηκώνονταν.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ αποχώρησαν . ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

Ο σκοπός τους όχι μόνο να νομιμοποιήσουν την προηγούμενη συνεργασία τους , την υπονόμευση των αγώνων , όπως της απεργίας αποχής , αλλά να κάνουν ένα βήμα ακόμη παραπέρα. Να αποδείξουν ότι ως υπεύθυνες δυνάμεις, μπορούν να συνεννοηθούν ως δείγμα πρόβας για τις επικείμενες εκλογές -, ότι τώρα μπορούν επιτέλους να συναντηθούν με την Κεραμέως που τόσο καιρό δεν τους δεχόταν, γιατί απαιτούσε από αυτούς υποταγή και αποφάσεις υπέρ της αξιολόγησης. Το συνέδριο λοιπόν κατέληξε να ψηφίσει ένα νούμερο -δεν θυμάμαι πιο - που περιλάμβανε θέσεις υπέρ μια αξιολόγησης με στοιχεία νομοθετημάτων από Κεραμέως - Γαβρογλου - Διαμαντοπούλου .

Αυτοί οι επαγγελματίες συνδικαλιστές να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει! Τα Α/θμια σωματεία έχουν τον λόγο , τον Σεπτέμβρη θα βρεθούμε και θα οργανώσουμε τους αγώνες μας. Δεν θα τους αφήσουμε να ξευτελίσουν τον συνδικαλισμό , το εργατικό ήθος , την ΟΛΜΕ και τα πιο όμορφα κομμάτια της ιστορία της , την ανάγκη όλων των εκπαιδευτικών , να προασπίσουν το παιδαγωγικό τους έργο , να ζήσουν μια αξιοβίωτη ζωή , να προασπίσουν τους μαθητές/τριες απέναντι στους ταξικούς φραγμούς ,την ιδιωτικοποίηση, την μορφωτική και πολιτιστική λιμοκτονία .....

*Από το FACEBOOK

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.