• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Διευθυντής στοχοποιεί εκπαιδευτικούς στην Έκθεση Αξιολόγησης: “πολύ μικρή ομάδα συναδέλφων, οι οποίοι είναι πάντα αρνητικοί στις αποφάσεις της πλειοψηφίας”!

July 05, 2022 1931

Εικόνες από το ζοφερόν μέλλον της ... αξιολόγησης, όπου στα σχολεία θα κυριαρχεί ο αυταρχισμός του διευθυντή, ο χαφιεδισμός, ο ανταγωνισμός και ο κανιβαλισμός προβάλλει με στοιχειοθετημένη ανακοίνωση καταγγελία η ΕΛΜΕ Πειραιά για όσα συμβαίνουν στο 2ο Γυμνάσιο Περάματος.

"Συγκεκριμένα:

1) ο Διευθυντής του σχολείου προχώρησε σε σύνταξη Πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων με την μειοψηφία των μελών του Συλλόγου, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη απαρτία, αφού η πλειοψηφία των συναδέλφων συμμετείχε στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΛΜΕ στις συνεδριάσεις για την τελική αποτίμηση-αξιολόγηση. Αυτό το υποτιθέμενο Πρακτικό συμπληρώθηκε μάλιστα με τις υπογραφές των λίγων συναδέλφων που συμμετείχαν στην άτυπη συζήτηση.

2) Στο κείμενο αυτό αναγράφτηκαν και τα ονόματα των συναδέλφων που συμμετείχαν στην στάση εργασίας, ανακατεύοντας σε (έστω και άκυρο) υπηρεσιακό έγγραφο, την συνδικαλιστική δράση των συγκεκριμένων συναδέλφων.

3) Με πρωτοβουλία του Διευθυντή, στην τελική Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης και συγκεκριμένα στο πεδίο “προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν” αναγράφηκε (όπως μεταφέρθηκε από τον ίδιο το Διευθυντή στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ) το εξής (σαν πρόβλημα): “πολύ μικρή ομάδα συναδέλφων, οι οποίοι είναι πάντα αρνητικοί στις αποφάσεις της πλειοψηφίας”! Εδώ τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά! Είναι η πρώτη φορά, από τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζει η ΕΛΜΕ, που Διευθυντής σχολείου, σε Έκθεση Αξιολόγησης αναφέρει ως πρόβλημα τη γνώμη που διατυπώνουν οι συνάδελφοι! Αλήθεια, πώς αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική συζήτηση και γενικά τη Δημοκρατία στο σχολείο ο συγκεκριμένος Διευθυντής; Στοχοποιούνται αντικειμενικά συνάδελφοι, για πρώτη φορά σε Έκθεση Αξιολόγησης, επειδή τόλμησαν να εκφέρουν αντίθετη γνώμη! Από πότε η αντίθετη γνώμη, ακόμη κι ενός συναδέλφου αποτελεί “πρόβλημα”; Τι θα συμβεί αν π.χ. κάποιος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ζητήσει περεταίρω εξηγήσεις (είναι γνωστό ότι οι ΣΕΕ θα βάλουν και οι ίδιοι βαθμό);"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Σχετικά με την κατάσταση στο 2ο Γυμνάσιο Περάματος

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ενημερώνει τους συναδέλφους των σχολείων του Πειραιά για μια σειρά γεγονότων και ενεργειών, που, με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, οδηγούν στην στοχοποίηση συναδέλφων, παράγουν κλίμα καθημερινής πίεσης στους συναδέλφους και εντάσεις.

Συγκεκριμένα:

1) ο Διευθυντής του σχολείου προχώρησε σε σύνταξη Πρακτικού Συλλόγου Διδασκόντων με την μειοψηφία των μελών του Συλλόγου, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη απαρτία, αφού η πλειοψηφία των συναδέλφων συμμετείχε στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΛΜΕ στις συνεδριάσεις για την τελική αποτίμηση-αξιολόγηση. Αυτό το υποτιθέμενο Πρακτικό συμπληρώθηκε μάλιστα με τις υπογραφές των λίγων συναδέλφων που συμμετείχαν στην άτυπη συζήτηση.

2) Στο κείμενο αυτό αναγράφτηκαν και τα ονόματα των συναδέλφων που συμμετείχαν στην στάση εργασίας, ανακατεύοντας σε (έστω και άκυρο) υπηρεσιακό έγγραφο, την συνδικαλιστική δράση των συγκεκριμένων συναδέλφων.

3) Με πρωτοβουλία του Διευθυντή, στην τελική Ετήσια Έκθεση Αξιολόγησης και συγκεκριμένα στο πεδίο “προβλήματα που μπορούν να διορθωθούν” αναγράφηκε (όπως μεταφέρθηκε από τον ίδιο το Διευθυντή στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ) το εξής (σαν πρόβλημα): “πολύ μικρή ομάδα συναδέλφων, οι οποίοι είναι πάντα αρνητικοί στις αποφάσεις της πλειοψηφίας”! Εδώ τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά! Είναι η πρώτη φορά, από τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζει η ΕΛΜΕ, που Διευθυντής σχολείου, σε Έκθεση Αξιολόγησης αναφέρει ως πρόβλημα τη γνώμη που διατυπώνουν οι συνάδελφοι! Αλήθεια, πώς αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική συζήτηση και γενικά τη Δημοκρατία στο σχολείο ο συγκεκριμένος Διευθυντής; Στοχοποιούνται αντικειμενικά συνάδελφοι, για πρώτη φορά σε Έκθεση Αξιολόγησης, επειδή τόλμησαν να εκφέρουν αντίθετη γνώμη! Από πότε η αντίθετη γνώμη, ακόμη κι ενός συναδέλφου αποτελεί “πρόβλημα”; Τι θα συμβεί αν π.χ. κάποιος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ζητήσει περεταίρω εξηγήσεις (είναι γνωστό ότι οι ΣΕΕ θα βάλουν και οι ίδιοι βαθμό);

 

Τα παραπάνω, επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο το Διευθυντή του σχολείου, όταν, για να εξαντληθούν και τα τελευταία περιθώρια μιας ενδεχόμενης συνεννόησης, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κάλεσε σε συνεδρίασή του τον Διευθυντή για να καταθέσει τις απόψεις του για όλα τα παραπάνω (συνεδρίαση 29/6/2022).

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο πρακτικό τελικά ακυρώθηκε, όπως ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ο Διευθυντής και όπως ήταν αναμενόμενο. Στην εύλογη ερώτηση γιατί προχώρησε σε σύνταξη πράξης Συλλόγου Διδασκόντων, ενώ δεν υπήρχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις (απαρτία) για την συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, απάντησε ότι δεν γνώριζε το νόμο, δεν γνώριζε πως δεν είχε δικαίωμα να το κάνει. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ διερωτάται πώς είναι δυνατόν ένας έμπειρος Διευθυντής να μην γνωρίζει ότι χωρίς απαρτία δεν μπορεί να συνταχθεί Πρακτικό Σ.Δ. και εκτιμά ότι καμία ακύρωση του «πρακτικού της μειοψηφίας» δεν θα υπήρχε, αν δεν είχαν αντιδράσει οι συνάδελφοι και δεν είχε παρέμβει το σωματείο.

Τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε τρεις μήνες, που το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αναγκάζεται να παρέμβει για να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές του Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Περάματος.

Έχει προηγηθεί η παρέμβασή μας στις αρχές Φλεβάρη, όταν είχε αποστείλει στην ΔΙΔΕ Πειραιά υπηρεσιακό έγγραφο, στο οποίο ενημέρωνε ότι κάποιοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες δεν έκαναν τηλεκπαίδευση κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, έγγραφο το οποίο πετούσε ουσιαστικά το μπαλάκι στη Διεύθυνση για ενδεχόμενες πειθαρχικές συνέπειες προς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, καθώς έκλεινε με την φράση «παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Πριν λίγες μόλις εβδομάδες, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ παρενέβη ξανά στο σχολείο με βάση μια έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε από τοποθετήσεις του Διευθυντή σε Σύλλογο Διδασκόντων για κάποια παιδαγωγικά ζητήματα, μετά από κάλεσμα των ίδιων των συναδέλφων του σχολείου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, παρά το γεγονός ότι δεν καλύφθηκε τότε από τις εξηγήσεις του Διευθυντή, δεν προχώρησε μέχρι σήμερα σε έκδοση καταγγελίας, καθώς είχε την ελπίδα ότι οι απανωτές παρεμβάσεις του θα αποκαθιστούσαν ένα κλίμα ηρεμίας στο σχολείο.

Όμως, η τελευταία εξέλιξη έδειξε ότι ο συγκεκριμένος Διευθυντής εμμένει στην τακτική του.

Το Σωματείο δεν καταγγέλλει απόψεις (ο Διευθυντής δήλωσε υπέρμαχος της Αξιολόγησης, κατά των μαθητικών καταλήψεων, υπέρ της εφαρμογής του Νόμου, όποιος και αν είναι, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν τον τήρησε στην περίπτωση της σύνταξης του Πρακτικού).

Το Σωματείο, ωστόσο, θα υπερασπιστεί τους συναδέλφους! Για το λόγο αυτό:

 

· Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ζητά από τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Περάματος να αποκαταστήσει από την επόμενη σχολική χρονιά ένα κλίμα καθημερινής ηρεμίας και σεβασμού των απόψεων των συναδελφισσών και των συναδέλφων.

· Να ακυρώσει την απαράδεκτη αναφορά σε συναδέλφους στην τελική Ετήσια Έκθεση Αποτίμησης-Αξιολόγησης.

· Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων του 2ου Γυμνασίου Περάματος στην στάση εργασίας ενάντια στην Αξιολόγηση-Αποτίμηση της Σχολικής Μονάδας, που κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά και οδήγησε στην μη πραγματοποίηση του σχετικού Συλλόγου Διδασκόντων (λόγω έλλειψης απαρτίας), αλλά και την αντίδρασή τους στην σύνταξη “πρακτικού της μειοψηφίας”. Τους καλούμε να μείνουν συσπειρωμένοι στο σωματείο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search