• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί για 20ο Συνέδριο ΟΛΜΕ: "Πρωτοφανές πραξικόπημα - Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι μνημείο αυταρχισμού..."

July 05, 2022 455

Οι πρώτες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και συνδικάτα για το πραξικόπημα των ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ είναι πραγματικότητα. Η Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας με ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων:  "οι δυνάμεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ ολοκλήρωσαν την ψηφοφορία των αντιεκπαιδευτικων μέτρων μέσα σε λίγη ώρα!! Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι μνημείο αυταρχισμού... Το προεδρείο ανακοίνωνε το νούμερο της πρότασης... Ο αρχηγός της κάθε παράταξης έδινε το σήμα ανάτασης των χεριών στο υπέρ, κατά, λευκό κατά περίπτωση...

Ψηφίστηκε από όλους ομόφωνα το «νούμερο 58», πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βασισμένη στους νόμους Γαβρόγλου, Κεραμέως για την αξιολόγηση. Είναι σίγουρο ότι αν εκείνη τη στιγμή κάποιος ρωτούσε, τί περιείχε αυτό το νούμερο... ελάχιστοι θα μπορούσαν να απαντήσουν. Ούτε ίσως και αυτοί που έδιναν το σήμα για το τί έπρεπε να ψηφίσουν οι οπαδοί της παράταξης.

Με ποιο δικαίωμα και ποια νομιμοποίηση οι παρατάξεις της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ γελοιοποιούν και κουρελιάζουν τις καταστατικές διαδικασίες ενός δευτεροβάθμιου σωματείου εργαζομένων; Με πόσο θράσος, κυνισμό και αναίδεια καταστρατηγούν εντελώς αυθαίρετα κανόνες που διασφαλίζουν την δημοκρατική συζήτηση, την αντιπαράθεση και τελικά την σύνθεση απόψεων; Και τελικά, πώς καταφέρνουν να περάσουν ως «θέση» του συνεδρίου των καθηγητών, ως θέση όλων μας την αξιολόγηση; Σαν να μην ήταν το 90% των εκπαιδευτικών υπέρ της απεργίας αποχής από αυτή, σαν να μην είχε πλειοψηφήσει σε δύο γενικές συνελεύσεις προέδρων η συνέχιση της απεργίας αποχής (με ποσοστό πάνω από το 50%)... Σαν να είμαστε όλοι χαρούμενοι για το γεγονός ότι μέσα στα άθλια και παρατημένα, με κενά σε προσωπικό και ελλείψεις στην χρηματοδότηση σχολεία, κάποιοι συνάδελφοι με το στανιό και τον φόβο της ατομικής αξιολόγησης, που επίκειται, σύρονται να κάνουν πως αυτοαξιολογούν. Ίσως αυτά συμβαίνουν όταν πάει στις εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων μόνο το 38% των εργαζόμενων... Αφήνει χώρο στον κυβερνητικό συνδικαλισμό να χειραγωγεί και να καταστρέφει τα σωματεία."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ε' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ 

 

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, οι δυνάμεις ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ, που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προχώρησαν σε ένα πρωτοφανές πραξικόπημα. Με απόφαση των δυνάμεων αυτών στο προεδρείο και έχοντας εξασφαλίσει από κοινού να ψηφιστεί από τους αντιπροσώπους τους στο Συνέδριο, επιχείρησαν και τελικά επέβαλαν μια απαράδεκτη διαδικασία ψηφοφορίας, αντίθετη στο καταστατικό της Ομοσπονδίας. Οι προτάσεις αριθμήθηκαν και τέθηκαν για ψηφοφορία στο Συνέδριο χωρίς καμιά συζήτηση. Μετέτρεψαν τους συνέδρους – μέλη τους σε νούμερα που ψηφίζουν νούμερα! Δεν ψηφίζονταν προτάσεις, αλλά αριθμοί (το ψήφισμα 1, η απόφαση 2 κλπ).

Οι αντιπρόσωποι των Παρεμβάσεων και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης αποχώρησαν, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους μια παρωδία συνεδρίου. Ύστερα από αυτό, οι δυνάμεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ ολοκλήρωσαν την ψηφοφορία των αντιεκπαιδευτικων μέτρων μέσα σε λίγη ώρα!! Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι μνημείο αυταρχισμού... Το προεδρείο ανακοίνωνε το νούμερο της πρότασης... Ο αρχηγός της κάθε παράταξης έδινε το σήμα ανάτασης των χεριών στο υπέρ, κατά, λευκό κατά περίπτωση...

Ψηφίστηκε από όλους ομόφωνα το «νούμερο 58», πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βασισμένη στους νόμους Γαβρόγλου, Κεραμέως για την αξιολόγηση. Είναι σίγουρο ότι αν εκείνη τη στιγμή κάποιος ρωτούσε, τί περιείχε αυτό το νούμερο... ελάχιστοι θα μπορούσαν να απαντήσουν. Ούτε ίσως και αυτοί που έδιναν το σήμα για το τί έπρεπε να ψηφίσουν οι οπαδοί της παράταξης.

Με ποιο δικαίωμα και ποια νομιμοποίηση οι παρατάξεις της Ν.Δ. του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ γελοιοποιούν και κουρελιάζουν τις καταστατικές διαδικασίες ενός δευτεροβάθμιου σωματείου εργαζομένων; Με πόσο θράσος, κυνισμό και αναίδεια καταστρατηγούν εντελώς αυθαίρετα κανόνες που διασφαλίζουν την δημοκρατική συζήτηση, την αντιπαράθεση και τελικά την σύνθεση απόψεων; Και τελικά, πώς καταφέρνουν να περάσουν ως «θέση» του συνεδρίου των καθηγητών, ως θέση όλων μας την αξιολόγηση; Σαν να μην ήταν το 90% των εκπαι-δευτικών υπέρ της απεργίας αποχής από αυτή, σαν να μην είχε πλειοψηφήσει σε δύο γενικές συνελεύσεις προέδρων η συνέχιση της απεργίας αποχής (με ποσοστό πάνω από το 50%)... Σαν να είμαστε όλοι χαρούμενοι για το γεγονός ότι μέσα στα άθλια και παρατημένα, με κενά σε προσωπικό και ελλείψεις στην χρηματοδότηση σχολεία, κάποιοι συνάδελφοι με το στανιό και τον φόβο της ατομικής αξιολόγησης, που επίκειται, σύρονται να κάνουν πως αυτοαξιολογούν. Ίσως αυτά συμβαίνουν όταν πάει στις εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων μόνο το 38% των εργαζόμενων... Αφήνει χώρο στον κυβερνητικό συνδικαλισμό να χειραγωγεί και να καταστρέφει τα σωματεία.

Το σκηνικό στήθηκε... Η αυτοονομαζόμενη κεντροαριστερά επανέρχεται σε αντιδραστικό ρόλο με ακροδεξιά στήριξη. Λίγο πριν τις εκλογές που φαίνονται στον κοινοβουλευτικό ορίζοντα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ κάνουν εμφάνιση πρόβα τζενεράλε σε μια από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες του Δημοσίου 60-70.000 εκπαιδευτικών... Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με όλες τις συστημικές δυνάμεις και την υπόσχεση ότι θα περάσουν μαζί όλα τα αντεργατικά μέτρα του κεφαλαίου και θα μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε άκακο κατοικίδιο της κυβερνητικής αυλής...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙ «ΘΕΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search