• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Να μη γίνει αποδεκτή η γνωμοδότηση του ΝΣΚ για κατάργηση της συνταξιοδότησης πριν από τα 62 έτη – Στον «αέρα» χιλιάδες Δ.Υ. & Εκπαιδευτικοί

July 10, 2022 644

 

Κυριολεκτικά στον “αέρα” βρίσκονται το τελευταίο διάστημα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (ανάμεσά τους και περίπου 2000 εκπαιδευτικοί) των οποίων η αίτηση συνταξιοδότησης “κόλλησε” στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περιμένοντας την απόφαση  για το αν δικαιούνται ή όχι πρόωρη σύνταξη. Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ είναι αρνητική, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Για το θέμα αυτό η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ) υπογραμμίζει: «Στην πράξη καταργεί το δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 55, 56, 58 έτη και ορίζει ως βάση για μειωμένη σύνταξη τα 62 έτη. Το ΝΣΚ  γνωμοδότησε ότι  μετά την 1.1.2022 πρέπει να καταργηθεί  η πρόωρη συνταξιοδότηση για όσους συμπληρώνουν  την ηλικία των 55 ή  56 ή 58  μετά την 1.1. 2022, με  βάση  το  έτος θεμελίωσης της 25ετίας.

Με βάση το ν. Κατρούγκαλου  τα ηλικιακά όρια  συνταξιοδότησης ανατράπηκαν  άρδην και   σε πολλούς  προστέθηκαν πάνω  από  10 χρόνια εργασίας για να συνταξιοδοτηθούν.  Και αν ληφθεί  υπόψη  ότι κανένας  εργαζόμενος  δεν πρόκειται  στα 62  να   έχει 40 χρόνια εργασίας  και όλοι  θα συνταξιοδοτούνται  στα 67,   είναι απαράδεκτο  αντί η κυβέρνηση να καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου, να θεσπίζει,   με το πρόσχημα  της γνωμοδότησης του ΝΣΚ,  δυσμενέστερες διατάξεις.»

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

Να μην εφαρμοστεί η οδηγία του ΝΣΚ

Κατάργηση όλων των αντασφαλιστικών νόμων και αποφάσεων

Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης

 

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ) και της ΕΛΜΕ Πειραιά

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

                        Σχετικά με τις  πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Με βάση  το ν. Κατρούγκαλου (ν.4336/2015)  και τον προηγούμενο ν. 3865/2010, όσοι  θεμελίωναν   25ετία το  2010 ( μόνο γυναίκες)  ή το 2011, ή 2012( άντρες και γυναίκες)  μπορούσαν  να συνταξιοδοτηθούν  με μειωμένη  σύνταξη  στα 55 ή στα 56 ή στα 58  αντίστοιχα.

Μέχρι  τώρα οι συνάδελφοι  γνώριζαν ότι όσοι   θεμελίωναν  συνταξιοδοτικό δικαίωμα  με τη συμπλήρωση 25ετίας  μπορούσαν  να συνταξιοδοτηθούν  οποτεδήποτε με τη συμπλήρωση  των ηλικιών που αναφέρθηκαν. 

Το ΝΣΚ  γνωμοδότησε ότι  μετά την 1.1.2022 πρέπει να καταργηθεί  η πρόωρη συνταξιοδότηση για όσους συμπληρώνουν  την ηλικία των 55 ή  56 ή 58  μετά την 1.1. 2022, με  βάση  το  έτος θεμελίωσης της 25ετίας. Επειδή  ο αρμόδιος  Υφυπουργός   Κοινωνικής  Ασφάλισης  είχε δεσμευτεί στη Βουλή ότι  « τα θεμελιωμένα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν και μετά την 1.1.2022», απαιτούμε  να μη γίνει δεκτή  η γνωμοδότηση  του ΝΣΚ από το  αρμόδιο  Υπουργείο.

Με βάση το ν. Κατρούγκαλου  τα ηλικιακά όρια  συνταξιοδότησης ανατράπηκαν  άρδην και   σε πολλούς  προστέθηκαν πάνω  από  10 χρόνια εργασίας για να συνταξιοδοτηθούν.  Και αν ληφθεί  υπόψη  ότι κανένας  εργαζόμενος  δεν πρόκειται  στα 62  να   έχει 40 χρόνια εργασίας  και όλοι  θα συνταξιοδοτούνται  στα 67,   είναι απαράδεκτο  αντί η κυβέρνηση να καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου, να θεσπίζει,   με το πρόσχημα  της γνωμοδότησης του ΝΣΚ,  δυσμενέστερες διατάξεις.

Απαιτούμε και  διεκδικούμε και θα διεκδικούμε  την κατάργηση  και των δύο νόμων  Κατρούγκαλου  ( 4336/2015  για τα ηλικιακά όρια  και 4387/2016 για τον τρόπο  υπολογισμού των συντάξεων). Γιατί δεν είναι λύση η αποσπασματική  διεκδίκηση από ένα νόμο λαιμητόμο, που έχει ενταφιάσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και  έχει καταντήσει τις συντάξεις μας  προνοιακά επιδόματα.

                                                                    

                                           Για το    Δ.Σ   της     Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                   Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                                Τάσος   Σταυρόπουλος           Σταμάτης  Νικολάου  

 

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΝΣΚ), ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΣΥΝΑΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

 

Κυριολεκτικά στον “αέρα” βρίσκονται το τελευταίο διάστημα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (ανάμεσά τους και περίπου 2000 εκπαιδευτικοί) των οποίων η αίτηση συνταξιοδότησης “κόλλησε” στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους περιμένοντας την απόφαση  για το αν δικαιούνται ή όχι πρόωρη σύνταξη.

Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ είναι αρνητική.

Στην πράξη καταργεί το δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 55, 56, 58 έτη και ορίζει ως βάση για μειωμένη σύνταξη τα 62 έτη.

Η γνωμοδότηση αυτή δεν ήταν <<κεραυνός εν αιθρία>>,αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντιασφαλιστικών νόμων της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που ισοπεδώνουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε σημαντικό αριθμό συναδέλφων που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το Φεβρουάριο του 2022, τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό τους.

Απαιτούμε:

  • Να μην εφαρμοστεί η οδηγία του ΝΣΚ
  • Κατάργηση όλων των αντασφαλιστικών νόμων και αποφάσεων
  • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search