• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Στο πειθαρχικό, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης!

July 12, 2022 1401

Νέες διώξεις συναδέλφων τους με αφορμή την αξιολόγηση καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ Μεσσηνίας, το ΠΥΣΠΕ και η διευθύντρια της ΔΠΕ Μεσσηνίας παραπέμπουν στο πειθαρχικό δύο προϊσταμένες νηπιαγωγούς, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης.

«Τη φετινή χρονιά ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε μία μεγαλειώδη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου. Δε θα επιτρέψουμε αυτό το κλίμα εκφοβισμού και η τρομοκρατία από όπου και αν προέρχονται να επιβληθεί στους/στις συναδέλφους-ισσες και στα σχολειά μας», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΕΠΕ Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ & Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Με οργή και αγανάκτηση το Δ.Σ του Συλλόγου ΠΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει την πρωτάκουστη και αδιανόητη ενέργεια του ΠΥΣΠΕ και της Δ/ντριας της Δ/νσης ΠΕ Μεσσηνίας να παραπέμψουν σε Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να δικαστούν δύο προϊσταμένες νηπιαγωγοί, μέλη του Συλλόγου μας, επειδή δεν ανάρτησαν έγκαιρα κείμενα στην πλατφόρμα της αξιολόγησης.

 

Φαίνεται πως δεν γνωρίζουν τα μέλη του ΠΥΣΠΕ πως η Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου καλείται να υποστηρίξει το διοικητικό έργο με πλήρες διδακτικό ωράριο και με τεράστιο φόρτο εργασίας. Δεν έγιναν αποδεκτές οι ενστάσεις των συναδελφισσών από το ΠΥΣΠΕ και διώκονται σαν να διέπραξαν το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορεί να βάλει νους, την ώρα που το ΠΥΣΠΕ της Α΄ Αθήνας δικαίωσε και αντίστοιχες περιπτώσεις συναδέλφων!  

Αυτές οι ενέργειες κρίνονται επικίνδυνες, απαράδεκτες και αντισυναδελφικές που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς και φυσικά δε συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς  είναι πέρα και έξω από τα προβλήματα της καθημερινής σχολικής ζωής. Πλήττουν το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία διότι οι απειλητικές ποινές κρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω στα κεφάλια των συναδέλφων, αποπροσανατολίζουν την προσοχή του εκπαιδευτικού κόσμου και των γονέων από τα πραγματικά προβλήματα της δημοσίας εκπαίδευσης και  εστιάζουν  σε γραφειοκρατικές ενέργειες λες και αυτές είναι το άπαν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά πως το Σχολείο στηρίζεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών και το δημόσιο χαρακτήρα του ενάντια στα διαλυτικά αντιεκπαιδευτικά σχέδια του υπουργείου. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά πως οι συνθήκες λειτουργίας του Νηπιαγωγείου οδηγούν τους/τις συναδέλφους-ισσες μας σε εργασιακή εξουθένωση, γι' αυτό είναι ανήκουστο και άδικο να διώκονται οι δύο συναδέλφισσές μας.

Τη φετινή χρονιά ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε μία μεγαλειώδη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς του υπουργείου. Δε θα επιτρέψουμε αυτό το κλίμα εκφοβισμού και η τρομοκρατία από όπου και αν προέρχονται να επιβληθεί στους/στις συναδέλφους-ισσες και στα σχολειά μας.

Διανύουμε μια περίοδο που οι ζωές των εργαζομένων έχουν ριχτεί στον Καιάδα της ανέχειας και της εξαθλίωσης και επιχειρείται η επαναφορά σε λογικές εργασιακού μεσαίωνα τόσο από την κυβέρνηση όσο και το ΥΠΑΙΘ. Η απάντηση θα δοθεί από το ζωντανό εκπαιδευτικό κίνημα. Υπερασπιζόμαστε και συντασσόμαστε στο πλευρό των μελών του Συλλόγου μας που αδίκως οδηγούνται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατί αναγνωρίζουμε το αυτονόητο, το ωράριο και η πραγματικότητα στα νηπιαγωγεία εξουθενώνουν και εξοντώνουν τους/τις νηπιαγωγούς και πως η αξιολόγηση δρομολογείται για να ισοπεδώσει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο!

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search