• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Σουρεαλιστική απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας: Τα Κέντρα Μελέτης-φροντιστήρια δημοτικού απαγορεύονται δια νόμου, άρα για εμάς δεν …υπάρχουν και δεν θα κάνουμε τίποτα!

July 12, 2022 839

 

Σε έναν …φανταστικό κόσμο μας μετέφερε η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης στην επιστολή της ΟΙΕΛΕ για τα παράνομα και εντελώς ανέλεγκτα Κέντρα Μελέτης (που μάλιστα έχουν φθάσει σε σημείο να οργανώνουν μέχρι και summer camps θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων παιδιών). Από τη στιγμή που ο νόμος τα απαγορεύει, για εμάς οι δομές αυτές δεν υπάρχουν και δεν θα κάνουμε τίποτα, αναφέρει η πραγματικά σουρεαλιστική απάντηση της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας.

Αναφέρουμε εδώ ότι η ΟΙΕΛΕ από τις 28/6 απέστειλε επιστολές στους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Υγείας για το θέμα των Κέντρων Μελέτης, αλλά, πλην της απάντησης που αναφέρουμε, δεν είχαμε απολύτως καμία ανταπόκριση. Προφανώς για την κυβέρνηση και τους Υπουργούς, η λειτουργία χιλιάδων επιχειρηματικών μονάδων χωρίς κανένα κτηριακό έλεγχο, χωρίς έλεγχο του προσωπικού, χωρίς ασφαλιστικό και φορολογικό έλεγχο, είναι κάτι το φυσικό…

Στην απάντησή της προς το Υπουργείο Παιδείας η ΟΙΕΛΕ αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε την απάντησή σας στην με ΑΠ 21903/28-6-2022 επιστολή μας με την οποία μας πληροφορείτε ότι δεν έχετε αρμοδιότητα για τα Κέντρα Μελέτης, επειδή ο νόμος τα …απαγορεύει. Και μάλιστα παρά τα λεχθέντα από την ίδια την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή ότι «Τα Κέντρα Μελέτης εξυπηρετούν πρακτικές ανάγκες, πρωτίστως, των γονέων, οι οποίοι, ασφαλώς εμπιστεύονται το σχολείο..», τα οποία μάλιστα θεωρεί ως λύση «προκειμένου να επιβλέπουν και να εποπτεύουν την επίδοση των παιδιών τους στα σχολικά μαθήματα»!

Τα Κέντρα Μελέτης υπάρχουν, είναι χιλιάδες σε όλη τη χώρα και παραβιάζουν βάναυσα το άρθρο 56 του Ν. 682/77, τo οποίo και εσείς επικαλείστε. Η κατάργηση της δυνατότητας ύπαρξης Φροντιστηρίων Δημοτικού (όπως είναι, κατ’ ουσίαν, τα Κέντρα Μελέτης) σημαίνει ότι η εκπαιδευτική νομοθεσία παραβιάζεται σε μαζικό επίπεδο, αποτελεί επομένως αποκλειστική αρμοδιότητα του ΥΠΑΙΘ η εφαρμογή της, φροντίζοντας ώστε οι παράνομες αυτές δομές να κλείσουν (άλλωστε, όπως γνωρίζετε, κάθε μονάδα ιδιωτικής εκπαίδευσης ελέγχεται, πριν αδειοδοτηθεί, από τον ΕΟΠΠΕΠ, φορέα υπό την εποπτεία του ΥΠΑΙΘ). Σε διαφορετική περίπτωση, το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να νομοθετήσει για να ρυθμιστεί ο συγκεκριμένος ανεξέλεγκτος επιχειρηματικός χώρος. Μάλιστα, προς ενημέρωσή σας, σάς γνωρίζουμε ότι ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει πως είχε έτοιμο σχέδιο νόμου για τον απολύτως αρρύθμιστο μέχρι σήμερα χώρο, ένα νομοσχέδιο που δεν πρόλαβε να καταθέσει προς ψήφιση λόγω της εκλογικής αναμέτρησης του 2019.

Η ΟΙΕΛΕ έπραξε αυτό που όφειλε. Να ενημερώσει όλους τους εποπτικούς φορείς της πολιτείας για το γιγαντιαίο σκάνδαλο μιας πολύ μεγάλης και απολύτως ανέλεγκτης ομάδας χιλιάδων επιχειρήσεων στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε, όπως διαπιστώσαμε και το 2018 από την τότε διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ, ότι πίσω από γραφειοκρατικά τεχνάσματα κρύβεται η πρόθεση οι συγκεκριμένες δομές να συνεχίσουν να λειτουργούν εκτός νόμου με τεράστιους κινδύνους για τη ζωή και την ασφάλεια χιλιάδων παιδιών και εργαζόμενων.

Σας καλούμε, λοιπόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να εισηγηθείτε  προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την κατάργηση, όπως ο νόμος ορίζει, των μονάδων αυτών, ή για τη νομοθέτηση ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τα ονομαζόμενα Κέντρα Μελέτης (μια τουλάχιστον μεγάλη αλυσίδα φροντιστηρίων δεν τα ονομάζει καν έτσι, αλλά τα διαφημίζει ξεκάθαρα ως «Φροντιστήρια Δημοτικού»). Το απαιτεί η νομιμότητα, το απαιτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search