• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για τους εκπαιδευτικούς στη Σχολή Μωραΐτη

July 13, 2022 2293

Κάποια ιδιωτικά σχολεία αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν σοβαρά το φαινόμενο του Big Quit – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στη Σχολή Μωραΐτη μετά από διάλογο με το σωματείο των εκπαιδευτικών

Μια σημαντική είδηση ανακοινώθηκε στην ΟΙΕΛΕ από το Παράρτημα του ΣΙΕΛ στη Σχολή Μωραΐτη. Μετά από μακρά διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων, η διοίκηση της Σχολής αποφάσισε να επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό στους εκπαιδευτικούς. Η ενέργεια αυτή του σχολείου αποκαθιστά στοιχειωδώς την ομαλότητα και τη δικαιοσύνη, ειδικά σε μια περίοδο ισχυρής κερδοφορίας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και υπέρογκης αύξησης του κόστους ζωής.

Η επαναφορά των δώρων αποτελεί ένδειξη ότι ο κοινωνικός διάλογος μπορεί να λειτουργήσει, όταν υπάρχει καλή πίστη και αμοιβαία κατανόηση. Είναι, κυρίως όμως, απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι οργανωμένα και συλλογικά μπορούν να διεκδικούν και να κερδίζουν, ακόμη και σε δύσκολες εποχές. Είναι, άλλωστε, γνωστό εδώ και χρόνια το μοντέλο κοινωνικής διαβούλευσης στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας, όπου οι εκπαιδευτικοί και οι διοικούντες αποφάσισαν τη μη διακοπή της καταβολής των δώρων που προβλέπονταν από τις μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις. Η ανάπτυξη του σχολείου αυτού επιβεβαιώνει ότι η εκτίμηση του έργου των εκπαιδευτικών έχει άμεσα και απτά αποτελέσματα και για το ίδιο το εκπαιδευτήριο.

Εκτιμούμε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως ιδιαίτερα σημαντική. Φαίνεται πως κάποια σχολεία ακούν τα μηνύματα των καιρών και αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την ογκούμενη δυσαρέσκεια και τις τάσεις φυγής των εκπαιδευτικών που έχουμε αναδείξει με την έρευνά μας για το Biq Quit στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δυστυχώς, κάποια άλλα μεγάλα και εύρωστα σχολεία, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται αντιμέτωπα με δεκάδες παραιτήσεις, αρνούνται να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς, όσο για την παροχή ηθικών και οικονομικών κινήτρων, ούτε λόγος… Αντιθέτως, σκληραίνουν τη στάση τους και επιδεινώνουν διαρκώς τις εργασιακές συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Χθες η ΟΙΕΛΕ προχώρησε στην κατάθεση της «Μαύρης Βίβλου του Big Quit στην ιδιωτική εκπαίδευση» στον Πρωθυπουργό, στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στους αρχηγούς των κομμάτων. Ελπίζουμε στο άνοιγμα του διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υπάρξουν γενναίες αλλαγές στο νομοθετικό καθεστώς που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και να εξασφαλιστούν κατά το δυνατόν δίκαιες και σταθερές εργασιακές συνθήκες για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Από την θεμελίωση της εκπαιδευτικής αρμονίας και ομαλότητας στο χώρο μας, μόνο να κερδίσουν θα έχουν τα ιδιωτικά σχολεία.

ΟΙΕΛΕ

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search