• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

«Λέει ψέματα η Ν. Κεραμέως» - Κύμα συμπαράστασης για τους 8 φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

July 16, 2022 614

 

Άμεση και αποκαλυπτική ήταν η απάντηση των συνηγόρων υπεράσπισης των 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε για «φερόμενα γεγονότα» από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Πρόκειται για «σειρά από αναλήθειες, πολύ πέρα από τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης, που εκστόμισε η υπουργός για να δικαιολογήσει τον πρωτοφανή ζήλο με τον οποίο επεδίωξε την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των 8 φοιτητών και φοιτητριών».

Ως προς τα γεγονότα, στην επιστολή τους οι συνήγοροι τον φοιτητών αποδομούν έναν προς έναν τους ισχυρισμούς Κεραμέως περί «ομηρίας και κλειδώματος του κοσμήτορα για 4 ώρες», ότι «του απαγόρευσαν να δει το κινητό του» και «περί παρουσίας 20-30 ατόμων, εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν ήταν φοιτητές, ήταν άσχετοι».

Όχι μόνο δεν υπήρχε κανένα κλείδωμα, αλλά «το αφήγημα περί "εγκλεισμού" καταρρέει αυτόθροα από μόνο το αδιαμφισβήτητο από κάθε εμπλεκόμενο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας στο γραφείο του κ. Κοσμήτορα, με την πόρτα ορθάνοιχτη όλη την ώρα, εισήλθαν και εξήλθαν και γενικώς μπαινόβγαιναν πλείστοι καθηγητές της Σχολής οι οποίοι συμμετείχαν στη συζήτηση με τους φοιτητές για τα ζητήματα συνδικαλιστικών ελευθεριών που αφορούσε η διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων». Όσο για το κινητό, από στοιχεία της ίδιας της δικογραφίας φαίνεται πως προκύπτει ότι όχι απλά ο κοσμήτορας κατείχε το κινητό του, αλλά το χρησιμοποιούσε και συχνά κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας (όπως και το λάπτοπ του).

Από τη δικογραφία ώς και τις καταθέσεις όλων ανεξαιρέτως προκύπτει μάλιστα, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι, «ότι ουδέποτε έλαβε χώρα η οποιαδήποτε πράξη βίας, ούτε και απειλής κατά εννόμου αγαθού, κατά την κινητοποίηση των φοιτητών και φοιτητριών». Επιπλέον από τις καταθέσεις όλων των εμπλεκομένων επιβεβαιώνεται ότι παρόντες στην παράσταση διαμαρτυρίας ήταν μόνο φοιτητές και φοιτήτριες.

Ταυτόχρονα κύμα συμπαράστασης έχει ξεσπάσει προς τους 8 φοιτητές από δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα σωματεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας, Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Χανίων

Αναλυτικά το ψήφισμα

Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης

 Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει  απερίφραστα την επιχείρηση κατατρομοκράτησης αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την κυβέρνηση και την Υπουργό Κεραμέως σε συνεργασία με την ασφάλεια και τις εισαγγελικές αρχές της πόλης των Χανίων.

    Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις για προανάκριση - παροχή εξηγήσεων σε  οκτώ!  μέχρι τώρα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου.Την εισαγγελική παρέμβαση  ζήτησε η Κεραμέως ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Μάλιστα ,η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και της οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία.

      Πρόκειται για μια σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση  που στόχο έχει την τρομοκράτηση των φοιτητικών συλλόγων και την αδρανοποίηση των αγώνων τους ως «αντίποινα» στους μαζικούς αγώνες των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης που σταμάτησαν την προσπάθεια εφαρμογής για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση τον Οκτώβριο 2021. Ποινικοποιούν τους αγώνες που οι φοιτητικοί  σύλλογοι, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι  έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές! Οι διώξεις συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης έρχονται σε συνέχεια της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης στο ΑΠΘ, όπου επί μήνες με προσχήματα προσπαθεί να επιβάλει αστυνομοκρατία και σιωπητήριο των αγώνων, οδηγώντας με δολοφονικό χτύπημα στο σοβαρότατο τραυματισμό του φοιτητή  από βολή κρότου λάμψης.

    Οι κατασκευασμένες σκευωρίες σε βάρος των αγωνιστών και των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν πρόκειται να περάσουν. Στο πρόσωπο των αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών στοχοποιούνται οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα όργανά τους και οι αγωνιστικές αποφάσεις τους.

   Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επανέρχεται ο κατασταλτικός μηχανισμός ποινικοποιώντας τις αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τη νεολαία και το δημόσιο πανεπιστήμιο, κλιμακώνοντας την επίθεση  στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στα μορφωτικά  δικαιώματα των φοιτητών δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τον αυταρχισμό και την καταστολή.  Διαλύει το δημόσιο πανεπιστήμιο και το  μετατραπεί  σε ένα supermarket υποβαθμισμένων και κατακερματισμένων γνώσεων,  ατομικών  και χωρίς δικαιώματα πτυχίων, όπου κουμάντο θα κάνουν οι επιχειρηματίες και τα συμφέροντα  τους. Επιβάλλει μάνατζερ και ιδιώτες στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τσακίζει τα προγράμματα σπουδών και τα εναρμονίζει πλήρως στις ανάγκες της αγοράς. Καταλύει το αυτοδιοίκητο και επιδιώκει να αδρανοποιήσει τους φοιτητικούς συλλόγους . Αποτελεί νομοσχέδιο “κομμένο και ραμμένο” στις οδηγίες Ε.Ε, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ. 

  Η ποινικοποίηση των φοιτητών και η καταστολή των αγώνων δεν θα περάσει! Στεκόμαστε στο πλάι των φοιτητών/φοιτητριών  και απαιτούμε να πάψει κάθε σκέψη για δίωξή τους. Τα σχέδια τους θα καταρρεύσουν.

  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης ενάντια στην δίωξη των φοιτητών και φοιτητριών.
  • Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο!
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.
  • Έξω οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο. Να μην τολμήσουν να βάλουν τους ΟΠΠΙ στα ιδρύματα!
  • Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς.

  

Κάτω τα χέρια από τους 8 αγωνιστές/-ριες της
Ενωτικής Πρωτοβουλίας φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης!

Μια δημόσια επιστολή από 109 παλιά μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας...

Έχουμε μια ολόκληρη ιστορία πίσω μας, αυτή της ανυπακοής.
Και θα την ξαναγράψουμε!

Τα 8 μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που διώκονται αναίτια σε βαθμό κακουργήματος από τη σημερινή υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως και την κυβέρνηση, ξέρουμε ότι ήδη δεν είναι μόνα. Έχουν μαζί τους τη μαχόμενη νεολαία της Κρήτης, δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους πανελλαδικά, τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, και όχι μόνο. Και χαιρόμαστε πολύ που η αλληλεγγύη των «από κάτω» ενισχύει μέχρι και σήμερα το φοιτητικό κίνημα, όταν οι νέοι του αγώνα βρίσκονται στο στόχαστρο του αστικού κράτους, της αστυνομίας, των κυβερνήσεων, των συμφερόντων της οικονομικής ελίτ.

Με αυτή μας την επιστολή θέλουμε να στηρίξουμε κι εμείς, ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι, τους 8 διωκόμενους φοιτητές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ακόμη κι αν δεν μας γνωρίζουν όλους προσωπικά.

Εμείς που υπογράφουμε, στέλνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή μας στη μάχη που δίνουν οι 8 φοιτητές/ριες στα Χανιά! Δε θα μπορούσαμε άλλωστε να κάνουμε κι αλλιώς. Μπορεί τώρα να είμαστε εργαζόμενοι, κάποιοι με νέες οικογένειες, κάποιοι εκτός Ελλάδας, όμως ζούμε κι αναπνέουμε κι εμείς σε έναν κόσμο που χτυπιέται κάθε μας δικαίωμα και κάθε προοπτική. Νιώθουμε κάθε αδικία κόντρα στην οποία και οι ίδιοι οι φοιτητές σήμερα αγωνίζονται, λόγος για τον οποίο κιόλας διώκονται! Για αυτό και είμαστε μαζί τους! Μέσα από την Ενωτική Πρωτοβουλία επιλέξαμε να αγωνιζόμαστε κι εμείς στα φοιτητικά μας χρόνια για το δικαίωμα της νεολαίας να δημιουργήσει και να ζήσει σε έναν κόσμο που θα ‘μαστε ίσοι και ελέυθεροι. Έναν κόσμο που βλέπαμε και βλέπουμε ότι δε χωράει στα πλαίσια που μας κλείνει το σύστημα που διέλυσε και τις δικές μας γενιές.

Ως φοιτητές δώσαμε μάχες που και οι ίδιοι δεν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να σηκώσουμε. Μάχες που μας γαλούχησαν, μας πολιτικοποίησαν, που μας γνώρισαν προς την κοινωνία, αλλά ακόμη περισσότερο μάχες που χτύπησαν στα ίσια τις αστικές πολιτικές που διέλυαν τη δημόσια δωρεάν παιδεία, που μας πετούσαν στην αρένα της ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης που ζούμε σήμερα, που έφερναν τους πολέμους μέχρι την πόλη που σπουδάζαμε, που ιδιωτικοποιούσαν λίγο λίγο τα κτίρια, τα πάρκα των Χανίων, την ίδια την έρευνα και τη λειτουργεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, που πετούσαν συμφοιτητές μας εκτός των σπουδών μέσω νόμων που θέλαν μόνο τους λίγους να μπορούν να σπουδάσουν... Με αυτές τις πολιτικές συγκρουστήκαμε ως φοιτητές, συγκρουόμαστε και ως εργαζόμενοι. Με αυτές τις πολιτικές βρίσκονται στην ουσία αντιμέτωποι και οι 8 διωκόμενοι φοιτητές μέσα από αυτές τις διώξεις.

Τα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας είχαμε αντιμετωπίσει κι άλλες μηνύσεις, συλλήψεις, επιθέσεις από τα ΜΑΤ και μπράβους, εκδικητικές ποινές από παλαιότερες διοικήσεις του Πολυτεχνείου, διώξεις από υπουργούς και βουλευτές παλαιότερων κυβερνήσεων κάθε πολιτικής απόχρωσης αλλά ποτέ δεν μας σταμάτησαν. Εξάλλου η ίδια η ιστορία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεκίνησε το 1998 με τα ΠΣΕ και με δεκάδες διώξεις απέναντι σε αγωνιστές μέσα από μια μεγάλη μάχη 6μηνων καταλήψεων απέναντι σε νόμο που θα άνοιγε τις πόρτες για την επιχειρηματικοποίηση των σχολών και των γνωστικών αντικειμένων μας. Και τα καταφέραμε τότε και συνεχίσαμε! Από την αντιπολεμική πάλη του 2003, τους μεγαλειώδεις φοιτητικούς αγώνες του 2006-2007 ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16, το Δεκμεβρη του 2008, το 2010-2011 ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων και των σχολών μας, την ενεργή της δράση μέσα σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες στα χρόνια της κρίσης (ΔΝΤ, ευρωμνημόνια, αντεργατικοί νόμοι) μέχρι και σε επιμέρους αγώνες για φοιτητική μέριμνα, τις κτιριακές υποδομές, την καθηγητική αυθαιρεσία αλλά και τις μεγάλες μάχες υπεράσπισης του ασύλου απέναντι στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Η Ενωτική Πρωτοβουλία μέσω του φοιτητικού συλλόγου ήταν πάντα παρούσα όχι απλά σαν ένα φοιτητικό σχήμα αλλά σαν τη δύναμη που έβαζε τις πλάτες της ώστε οι αγώνες αυτοί να γίνουν πραγματικότητα στο Πολυτεχνείο αλλά και γενικότερα στην πόλη των Χανίων ενοχλώντας πάντα την εκάστοτε πρυτανεία ή δήμαρχο, το εκάστοτε υπουργείο ή κυβέρνηση.

Η ιστορία αυτή φτάνει σήμερα σε εσάς μέσα από αυτούς τους μεγαλειώδεις αγώνες που πολιτικοποίησαν γενιές και γενιές μέσα στην αριστερά της ρήξης και της ανατροπής, όπως πάντα λέγαμε με περηφάνια σε κάθε αγώνα που κερδίζαμε ή χάναμε. Κι η πόλη των Χανίων μας γνώριζε καλά μέσα από τη μαζική πολιτική δράση των φοιτητικών συλλόγων αλλά και αυτοτελώς. Γίναμε πολλές φορές ένα με τον κόσμο της βιοπάλης που έδινε τις δικές του μάχες για την πόλη αυτή. Είχαμε χτίσει ταξικούς δεσμούς αγώνα και διεκδίκησης για κάθε κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα. Κι όταν στραφήκαμε στους κατοίκους των Χανίων για βοήθεια, πάντα μας στήριζαν με σθένος. Κι αυτό καλούμε σήμερα και την κοινωνία να κάνει με τους 8 διωκόμενους φοιτητές! Γιατί οι μάχες της νεολαίας των Χανίων και κάθε ντόπιου κόντρα στην ανεργία και τις μειώσεις μισθών, την αύξηση τιμών, το ξεπούλημα κτιρίων, την τουριστικοποίηση και το πέταγμα των κατοίκων από τα σπίτια, την μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο πολέμου ήταν και είναι κοινές! Και η στήριξη είναι και θα είναι κοινή για όποιον διώκεται για αυτούς τους αγώνες.

 

Κι εμείς, αν κάτι ακόμη ακόμη μάθαμε μέσα από την Ενωτική Πρωτοβουλία είναι ότι από κοινού πρέπει να παλεύουμε εργαζόμενοι με τους φοιτητές, τους μαθητές και κάθε πληττόμενο νέο για τη συνολική ανατροπή του συστήματος που μας τσακίζει τις ζωές. Κι αν τώρα είναι η Κεραμέως και ο Μητσοτάκης, για εμάς ήταν άλλοι, στο μέλλον θα είναι άλλοι, όμως όλους αυτούς, όποιοι και να ‘ναι, τους ενώνει η δίψα για κέρδος των λίγων και η αδικία πρους τους πολλούς.

Τους 8 διωκόμενους, εμάς που υπογράφουμε, την Ενωτική Πρωτοβουλία και τις εργατικές συλλογικότητές μας στους χώρους δουλειάς μάς ενώνουν τα ιδανικά που έρχονται από μια συνολικά διαφορετική κοσμοθεωρία που θέλουμε να γίνεται και κάθε μέρα συλλογική και ατομική πράξη αγώνα. Για αυτό και καμία τιμωρία ή δίωξη δεν πρέπει να μας τρομοκρατεί! Οι σκευωρίες σε βάρος της νεολαίας θα καταπέσουν! Να παύσει τώρα κάθε ποινική διαδικασία σε βάρων των φοιτητών και φοιτητριών.

Είμαστε πλάι στους 8 διωκόμενους και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους γιατί αισθανόμαστε σαν να διωκόμαστε κι εμείς. Κι έχουμε μάθει να μην υποτασσόμαστε. Να κρατάμε το κεφάλι ψηλά!

Όπως έλεγε και μία από της πρώτες αφίσες της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, δανειζόμενη τα λόγια του Τσε Γκεβάρα:

«Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του!»

Οι υπογράφουσες/-οντες:

α/α

Ονοματεπώνυμο

Σχολή

Έτος Εισαγωγής

1

Αλεξάκης Γιάννης

ΜΠΔ

2012

2

Αμουργιανός Λορέντζος Βασίλης

ΗΜΜΥ

2010

3

Ανδριανάκη Μαρία

ΜΗΠΕΡ

1999

4

Βαρδαλή Αναστασία

ΜΗΧΟΠ

2012

5

Βασιλάκης Γιώργος

ΗΜΜΥ

2011

6

Βασιλειάδου Βικτωρία

ΜΗΧΟΠ

2011

7

Βλαχογιάννη Μαίρη

ΑΡΧΜΗΧ

2012

8

Βουλγαρέλης Παναγιώτης

ΗΜΜΥ

1998

9

Βρυζώνης Δημήτρης

ΜΗΠΕΡ

2001

10

Γεωργάτου Χριστίνα

ΜΗΠΕΡ

1999

11

Γεωργέλλης Αλέξανδρος

ΜΠΔ

2010

12

Γκάνια Ρένια

ΑΡΧΜΗΧ

2013

13

Γκουντέλιας Δημήτρης

ΜΗΠΕΡ

2009

14

Γράψα Μαρία

ΜΗΠΕΡ

2005

15

Γρηγορόπουλος Γιώργος

ΑΡΧΜΗΧ

2007

16

Δέδες Βλάσης

ΜΠΔ

2010

17

Δέση Λουκά Χριστίνη

ΑΡΧΜΗΧ

2010

18

Δημητρίου Μαριάννα

ΗΜΜΥ

2007

19

Διαμαντής Μανώλης

ΜΠΔ

1997

20

Διδυμιώτης Γιώργος

ΗΜΜΥ

2007

21

Ζαρκάδα Σαββίνα

ΗΜΜΥ

2010

22

Ζόγκας Δημήτρης

ΜΠΔ

2008

23

Ζωγράφος Αποστόλης

ΗΜΜΥ

2010

24

Θεοδοσίου Αποστόλης

ΜΠΔ

2003

25

Καζάκος Γιάννης

ΜΠΔ

1996

26

Καλαμπόγια Αθηνά

ΗΜΜΥ

2007

27

Καμπεροπούλου Κλεονίκη

ΜΗΧΟΠ

2012

28

Καπακτσή Σοφία

ΜΗΧΟΠ

2012

29

Καραμπάτσος Γιάννης

ΜΗΠΕΡ

1997

30

Καρασαββίδης Στέφανος

ΗΜΜΥ

1992

31

Καψαλάκη Σταυρούλα

ΗΜΜΥ

1992

32

Κεχαγιάς Γιωργος

ΗΜΜΥ

2010

33

Κοκκινάκης Νίκος

ΜΗΠΕΡ

2011

34

Κοκιασμένου Ελένη

ΜΗΠΕΡ

2007

35

Κορμπή Κωνσταντίνα

ΗΜΜΥ

2012

36

Κοτρωνάκης Μανώλης

ΜΗΠΕΡ

1997

37

Κοτσιράκης Μιχάλης

ΗΜΜΥ

2004

38

Κουτρουμάνος Παναγιώτης

ΗΜΜΥ

2010

39

Κουτρούμπας Σπύρος

ΜΠΔ

2003

40

Κουτσούκος Γιάννης

ΗΜΜΥ

2004

41

Κουτσός Σεραφείμ

ΗΜΜΥ

2004

42

Κυρούσης Λευτέρης

ΗΜΜΥ

2004

43

Λάμπρου Σπύρος

ΜΠΔ

2007

44

Λασηθιωτάκης Μιχάλης

ΜΗΧΟΠ

1994

45

Λασιθιωτάκη Μελίνα

ΑΡΧΜΗΧ

2007

46

Λεοντόπουλος Παναγιώτης

ΗΜΜΥ

2003

47

Λιαράκος Βαγγέλης

ΜΗΧΟΠ

1999

48

Λιοντάκη Μαρίζα

ΑΡΧΜΗΧ

2013

49

Λυκοκανέλος Γιώργος

ΜΗΠΕΡ

1998

50

Λώλου Ιωάννα

ΑΡΧΜΗΧ

2013

51

Μακρόπουλος Νίκος

ΗΜΜΥ

2004

52

Μαμούνα Υπατία

ΑΡΧΜΗΧ

2009

53

Μαστοράκης Λάμπρος

ΗΜΜΥ

2006

54

Μαυρογιάννης Σπύρος

ΗΜΜΥ

2004

55

Μαυροπούλου Μαρίνα

ΜΗΠΕΡ

2013

56

Μοριανός Γιάννης

ΗΜΜΥ

2012

57

Μοριανού Γιασεμή

ΜΗΠΕΡ

2009

58

Μοσχονάς Γιάννης

ΜΠΔ

2010

59

Μπακούρας Ξενοφών

ΜΗΠΕΡ

1999

60

Μπαλωμενάκη Χριστίνα

ΑΡΧΜΗΧ

2009

61

Μπαρμπαγιάννης Χρήστος

ΗΜΜΥ

2010

62

Μπατάκης Νίκος

ΑΡΧΜΗΧ

2007

63

Μποζίκας Δημήτρης

ΗΜΜΥ

2007

64

Μποζίκας Παναγιώτης

ΑΡΧΜΗΧ

2010

65

Μπότση Τίνα

ΑΡΧΜΗΧ

2007

66

Μυτάκης Δημήτρης

ΗΜΜΥ

2008

67

Νικοληάς Στάθης

ΜΗΧΟΠ

2003

68

Νούλης Κώστας

ΗΜΜΥ

2005

69

Ντίμερης Βασίλης

ΑΡΧΜΗΧ

2010

70

Ξαγοράρης Γιώργος

ΜΠΔ

2008

71

Ξεκαρδάκη Μαρία

ΑΡΧΜΗΧ

2012

72

Πάντος Μηνάς

ΗΜΜΥ

1998

73

Παπαδάκης Βασίλης

ΜΠΔ

1993

74

Παπαδόπουλος Δημήτρης

ΜΠΔ

2013

75

Παπαδόπουλος Θοδωρής

ΗΜΜΥ

2010

76

Παπαλιάκος Στάθης

ΜΠΔ

2008

77

Παριανός Αυγουστίνος

ΜΗΠΕΡ

2004

78

Πενταφράγκας Γιώργος

ΗΜΜΥ

2007

79

Πετάση Δανάη

ΑΡΧΜΗΧ

2009

80

Πετρόπουλος Πάνος

ΗΜΜΥ

2004

81

Πλουμής Άγγελος

ΜΗΠΕΡ

2002

82

Πολίτσης Κώστας

ΗΜΜΥ

2010

83

Πραγκαστής Κώστας

ΜΗΠΕΡ

2000

84

Ρουσάκη Νάσια

ΑΡΧΜΗΧ

2013

85

Ρωμαΐδης Ορφέας

ΗΜΜΥ

2004

86

Σαββάκος Μπάμπης

ΗΜΜΥ

2002

87

Σ.Θ. (στρατευμένος)

   

88

Σεφερλή Φραντζή Κονδυλία

ΑΡΧΜΗΧ

2013

89

Σιδέρης Δημήτρης

ΗΜΜΥ

2003

90

Σμπόνιας Ανδρέας

ΜΗΠΕΡ

2004

91

Σμπόνιας Παναγιώτης

ΜΠΔ

2005

92

Σουνάπογλου Θωμάς

ΗΜΜΥ

2000

93

Σπαής Γιώργος

ΜΗΠΕΡ

2009

94

Στέρπης Παναγιώτης

ΜΠΔ

2011

95

Στούκας Γιάννης

ΜΠΔ

2010

96

Σωτηρέλης Νίκος

ΜΗΠΕΡ

2007

97

Τάσσης Λάμπρος

ΜΗΠΕΡ

2009

98

Τζίμας Γιώργος

ΑΡΧΜΗΧ

2009

99

Τζίμας Δημήτρης

ΗΜΜΥ

2007

100

Τζιτζιλώνης Βασίλης

ΗΜΜΥ

1997

101

Τριανταφύλλου Ανδρέας

ΜΗΠΕΡ

2012

102

Τσακίρης Δημήτρης

ΗΜΜΥ

1997

103

Φουντούλης Γιώργος

ΜΗΠΕΡ

1999

104

Φούσκαρης Μελέτης

ΜΗΠΕΡ

2002

105

Χαραλαμπίδη Μελίνα

ΑΡΧΜΗΧ

2009

106

Χουλιαρά Αναστασία

ΑΡΧΜΗΧ

2013

107

Χουλιαρά Ματίνα

ΜΠΔ

2009

108

Χριστόπουλος Βασίλης

ΜΠΔ

1997

109

Χριστοπούλου Χαρά

ΑΡΧΜΗΧ

2007

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search