Print this page

Όργιο αστυνομικής καταστολής στο κέντρο της Αθήνας

August 01, 2022 341

"Το βράδυ της Παρασκευής 22/7 στιγματίστηκε από ένα όργιο ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν, τραυμάτισαν, εγκλώβισαν κόσμο σε κλειστό χώρο και έκαναν πάνω από 50 προσαγωγές και 3 συλλήψεις στο σωρό, τρομοκρατώντας μια ολόκληρη γειτονιά, για να σταματήσουν την πορεία κατά των βιασμών.

Η κυβέρνηση σχεδίασε και εφάρμοσε ένα όργιο καταστολής, καθώς προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει κλίμα για να επιβάλει το αφήγημα «νόμος-τάξη-κέρδη». Το κείμενο της ανακοίνωσης απαγόρευσης της πορείας από την ΓΑΔΑ, είναι αποκαλυπτικό: «Για την αποφυγή διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής Εξάρχεια αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα η επιβολή περιορισμών και συγκεκριμένα η μη πραγματοποίηση οδικής πορείας»." Επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ημαθίας και τονίζει: "Και φτάνουμε στις 28/7 με τη βίαιη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην πορεία διαμαρτυρίας για την απόφαση του δικαστήριου Λαμίας που δεν δέχθηκε την υπό όρους αποφυλάκιση του αναρχικού Μιχαηλίδη, και ο οποίος διανύει ήδη την 68η ημέρα απεργίας πείνας. Με κρότου λάμψης, χημικά, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές προσπάθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις να διαλύσουν την πορεία των διαδηλωτών. Χαρακτηριστικό της αστυνομικής θηριωδίας οι σκηνές που αστυνομικός χτυπάει με γροθιά στο πρόσωπο συλληφθέντα και με δεμένα πισθάγκωνα τα χέρια του, του ανθρώπου σε αναπηρικό αμαξίδιο που βγαίνει μέσα από ένα σύννεφο δακρυγόνων, των φωτορεπόρτερ που πνίγηκαν στα χημικά και των βουλευτών που προπηλακίστηκαν."

Αναλυτικά

ΕΛΜΕ Ημαθίας

Όργιο αστυνομικής καταστολής στο κέντρο της Αθήνας

Το βράδυ της Παρασκευής 22/7 στιγματίστηκε από ένα όργιο ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν, τραυμάτισαν, εγκλώβισαν κόσμο σε κλειστό χώρο και έκαναν πάνω από 50 προσαγωγές και 3 συλλήψεις στο σωρό, τρομοκρατώντας μια ολόκληρη γειτονιά, για να σταματήσουν την πορεία κατά των βιασμών.

Η κυβέρνηση σχεδίασε και εφάρμοσε ένα όργιο καταστολής, καθώς προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει κλίμα για να επιβάλει το αφήγημα «νόμος-τάξη-κέρδη». Το κείμενο της ανακοίνωσης απαγόρευσης της πορείας από την ΓΑΔΑ, είναι αποκαλυπτικό: «Για την αποφυγή διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της περιοχής Εξάρχεια αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα η επιβολή περιορισμών και συγκεκριμένα η μη πραγματοποίηση οδικής πορείας».

Όλα ξεκίνησαν όταν ισχυρή ομάδα των ΜΑΤ βρέθηκε στα Εξάρχεια, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η, ανακοινωμένη μέρες πριν, φεμινιστική πορεία διαμαρτυρίας για απόπειρες βιασμών τον τελευταίο καιρό στην περιοχή. Είναι εμφανές ότι λόγος απαγόρευσης της πορείας δεν ήταν όσα αναφέρει αστυνομία, γιατί εν τέλει αυτό που διατάραξε την κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής, ήταν η επέμβαση των MAT, οι ξυλοδαρμοί, οι αποκλεισμοί δρόμων και καταστημάτων, οι κρότου λάμψης και τα χημικά.

Στη συνέχεια είχαμε νέα απαγόρευση για την συγκέντρωση-πορεία του Σαββάτου, την οποία καλούσαν συλλογικότητες της περιοχής στην πλ. Εξαρχείων για ενημέρωση-διαμαρτυρία για την καταστροφή της πλατείας.

Μετά την απαγόρευση και το χτύπημα των συγκεντρώσεων, την Κυριακή απαγορεύτηκε συναυλία διαμαρτυρίας για τον Γ. Μιχαηλίδη, αναρχικό κρατούμενο ο οποίος έκανε απεργία πείνας. Η αίτηση του για αποφυλάκιση μετά από 8,5 χρόνια κράτηση, όπως προβλέπεται από τον νόμο, μένει εκδικητικά ανικανοποίητη.

Και φτάνουμε στις 28/7 με τη βίαιη και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην πορεία διαμαρτυρίας για την απόφαση του δικαστήριου Λαμίας που δεν δέχθηκε την υπό όρους αποφυλάκιση του αναρχικού Μιχαηλίδη, και ο οποίος διανύει ήδη την 68η ημέρα απεργίας πείνας. Με κρότου λάμψης, χημικά, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές προσπάθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις να διαλύσουν την πορεία των διαδηλωτών. Χαρακτηριστικό της αστυνομικής θηριωδίας οι σκηνές που αστυνομικός χτυπάει με γροθιά στο πρόσωπο συλληφθέντα και με δεμένα πισθάγκωνα τα χέρια του, του ανθρώπου σε αναπηρικό αμαξίδιο που βγαίνει μέσα από ένα σύννεφο δακρυγόνων, των φωτορεπόρτερ που πνίγηκαν στα χημικά και των βουλευτών που προπηλακίστηκαν.

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαγορεύσεις και την άγρια καταστολή διαδηλωτών/τριών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και καλούμε τους/ις εργαζόμενους/ες, τη νεολαία και κάθε δημοκρατικό πολίτη να αντισταθούν.           

Η επιχείρηση της κυβέρνησης να επιβάλλει με τον αυταρχισμό και την καταστολή την αντιλαϊκή πολιτική της δε θα περάσει.

                                                                                                                         


Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.