• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία»

August 03, 2022 4687

 

Δεν θυσιάζουμε την υγεία για των κερδών την «ανοσία»

Πάνω από δύο χρόνια πέρασαν από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα και βρισκόμαστε πάλι αντιμέτωποι με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, με τη στρόφιγγα να ανοιγοκλείνει συνεχώς για τις διαθέσιμες ΜΕΘ και τις απλές κλίνες, τα ιατρεία και χειρουργεία πάλι να υπολειτουργούν.

Για μία ακόμα χρονιά η επιδημιολογική πολιτική της κυβέρνησης κατά την τουριστική περίοδο έχει σκοπό την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αεροπορικών εταιρειών – διεθνών τουριστικών πρακτορείων – καρτέλ μεγαλοξενοδόχων και δεν υπακούει σε κανένα υγειονομικό κριτήριο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πολλαπλά εκτεθειμένη απέναντι στον λαό. Υπερτονίζει την ηπιότερη συμπτωματολογία της μετάλλαξης «Ο» και ταυτόχρονα, αξιοποιεί την υψηλή μεταδοτικότητα για να ενισχυθεί το αποτυχημένο αφήγημα της ατομικής ευθύνης.

Πώς μπορεί άλλωστε να εξασφαλιστεί η υγεία του λαού και των επισκεπτών όταν:

  • Δε διενεργείται ιχνηλάτηση στις πύλες εισόδου της χώρας ούτε κατά την άφιξη, ούτε κατά την αναχώρηση, φέτος δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας, επίσης όχι μόνο δεν υπάρχει σαφής εντολή για απομόνωση των επισκεπτών της χώρας αν νοσήσουν από Covid-19, αλλά ακόμα και με μοριακό PCR τεστ θετικό επιτρέπεται να κυκλοφορούν έξω με μάσκα;
  • Η στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας θεωρείται «πολυτέλεια» και «περιττό κόστος», ενώ την ίδια στιγμή ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας θησαυρίζει;
  • Αποτελούν προϋπόθεση για την μείωση του κόστους και την λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις η υποστελέχωση και η υπερ-εντατικοποίηση της εργασίας, η προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, που είναι πλέον μόνιμα φαινόμενα όχι μόνο στην καρδιολογική κλινική αλλά και στις άλλες κλινικές και τομείς του Νοσοκομείου;
  • Παραμένει συνειδητά υποβαθμισμένη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χωρίς την αναγκαία υποδομή και τις ειδικότητες υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού που χρειάζονται τα Κέντρα Υγείας στο νησί μας και σε όλη τη χώρα;
  • Δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο στις πραγματικές εστίες υπερ-μετάδοσης που είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία και οι μεγάλοι χώροι δουλειάς και αντ’ αυτού υιοθετείται η επικίνδυνη και αντιεπιστημονική οδηγία του να επιστρέφει ο εργαζόμενος που νοσεί στη δουλειά στις 5 μέρες, γιατί, όπως λέει η κυβέρνηση, «πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία»;

Χρεοκόπησε η πολιτική εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης της Υγείας! Η πανδημία απέδειξε τον παρασιτικό χαρακτήρα του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Όμως η κυβέρνηση, πιστή στη ρότα της ΕΕ, σχεδιάζει συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινών, επιμένει στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), αλλά και στην λειτουργία του δημόσιου συστήματος με επιχειρηματικά κριτήρια. Επιμένει στη λογική «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις», για να λειτουργεί ο ΕΟΠΥΥ ως μεγάλη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Η υποχρηματοδότηση φάνηκε με δραματικό τρόπο. Όμως συνεχίζει και το 2022η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας κατά 279 εκατ. ευρώ. Αυτό τον δρόμο, όπου η Υγεία αποτελεί ελάχιστο κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματίες, τον έχουν περπατήσει όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας τους εργαζόμενους (άμεσα ή έμμεσα) στα νύχια της Ιδιωτικής Υγείας. Αυτό υπηρετούν και τα σχέδια της κυβέρνησης με το «νέο ΕΣΥ», με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των νοσοκομείων και την απεμπλοκή της ευθύνης του κράτους για τη λειτουργία τους. Παρά τις «μεταλλάξεις» των κομμάτων ο πυρήνας της πολιτικής τους παραμένει ίδιος διαχρονικά. Από τη μία ο υποβαθμισμένος και εμπορευματοποιημένος δημόσιος τομέας και από την άλλη ο πολυδιαφημισμένος «εύρωστος» ιδιωτικός επιχειρηματικός τομέας αποτελούν τις δύο όψεις της ενιαίας αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία. Στη χώρα μας αυτή την πολιτική ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου, όλων των αποχρώσεων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Η προστασία της υγείας του λαού σήμερα απαιτεί:

  • Ιχνηλάτηση στις πύλες εισόδου της χώρας κατά την άφιξη, ορισμό ξενοδοχείων καραντίνας.
  • Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ Covid σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Όχι στο αίσχος της 5ήμερης καραντίνας και των πρωτοκόλλων της εργοδοσίας.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των ΚΥ και των άλλων μονάδων των ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα ΚΥ και τις άλλες μονάδες των ΠΕΔΥ. Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στην Υγεία-Πρόνοια. Επιστροφή στην εργασία όλων των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή. Ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση, με προτεραιότητα τις ΜΕΘ και τις μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες.
  • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.
  • Ούτε σκέψη για συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινών, κλινικών νοσοκομείων, όπως προβλέπει το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης. Καμία εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ -εργολάβοι) στις ιατρικές, νοσηλευτικές, εργαστηριακές και υποστηρικτικές υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Ανάπτυξη δημόσιων ΚΥ και Περιφερειακών Ιατρείων με σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση σε αριθμό όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι λαϊκές ανάγκες για όλες τις υπηρεσίες ΠΦΥ σε όλες τις περιοχές της χώρας, όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου και για την κατ’ οίκον νοσηλεία.
  • Ανάπτυξη τμημάτων με διεπιστημονικές ομάδες για την παρακολούθηση των ασθενών που νόσησαν από τον κορονοϊό. Πλήρης και δωρεάν εξασφάλιση των αναγκαίων υπηρεσιών αποκατάστασης.

Σήμερα οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνικής, της παραγωγής, αντί να αξιοποιηθούν στο έπακρο για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού, αξιοποιούνται για τη μεγέθυνση των κερδών των λίγων. Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει η συλλογική αντίσταση, η διεκδίκηση, η αντεπίθεση για την προοπτική που μπορούμε να χαράξουμε μαζί!Δυναμώνοντας την οργάνωση στα Σωματεία και τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Δυναμώνοντας τη λαϊκή αλληλεγγύη και πάλη για σύγχρονη δημόσια Υγεία και διεκδίκηση σε κάθε χώρο δουλειάς για υπογραφή ΣΣΕ και πραγματικές αυξήσεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search